Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD Başkanı ve Turkiye Otelciler Federasyonu TUROFED Yonetim Kurulu uyesi Murat Toktaş, KATİD Genel sekreteri Onur Bıyıklı ve KATİD Yonetim kurulu uyesi Ertuğrul UZAK ile Amasya Emin Efendi Konağının ev sahipliğinde Amasyalı otelcilerle bir araya geldi.
KATİD, 8 ay once TUROFED bunyesinde kuruldu ve 18 ilde faaliyet gosteriyor.
Şu an icin 7.000 yatak kapasitesine ulaştıklarını belirten KATİD in Başkanı Murat Toktaş, amaclarının Turkiye turizminde Karadeniz’in varlığını hissettirmek ve bu sektorun sadece Ege ve Akdeniz bolgesinde oluşmadığını vurgulamak olduğunu soyledi.
Murat Toktaş “Karadeniz de buyuk yatırımlar, yatırımcılar, calışan turizmci personel var. Bolgede ulkeye değer katan işler yapılıyor ve kısa surede turizm pastasından cok buyuk pay alacak bir potansiyel olduğunu bilmeliyiz. Bu değerlerimizi once kendi icimize anlatmalıyız ” dedi.
“KATİD olarak ilk kez Karadeniz bolgesinde buyuk bir catı oluşturduk. Sektoru bu catı altında topladık ve Turkiye Otelciler Federasyonu ile Bakanlığı da yanımıza alarak bir guc oluşturduk. Her platformda bolgeyi anlatıyor ve tanıtıyoruz. Biz bu sektorun gonulluleriyiz, bolgeye mevcut imkÂnlarımız bilgi ve deneyimlerimiz ile hizmet etmek icin varız” dedi.
Amasya’nın Karadeniz turizm pastasından buyuk pay aldığını vurgulayan Toktaş, “Amasya bolgede en cok calışan kendini Turkiye’de ve yurt dışında en iyi pazarlayan illerin başında geliyor. Bu konuda buyuk emekleri olan Sayın valimiz İbrahim Halil Comaktekin’e, belediye başkanımız Sayın Cafer Ozdemir’e, Kultur ve Turizm İl Mudurumuz Sayın Ahmet KAYA beye ve Amasyalı turizmci dostlarımıza emekleri icin teşekkur ediyorum” dedi.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- 7 bin yatak kapasitesiyle gucumuzu hissettiriyoruz [TT]