Ozyeğin Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Husnu Ozyeğin, turizmin kalbini tutan unlu isimleri, Ozyeğin Universitesi bunyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları Okulu Le Cordon Bleu’da ağırladı. Turizm sektorune yon veren isimler, Le Cordon Bleu’da duzenlenen workshop’ta sadece işin yonetiminde değil mutfağında da usta olduklarını gosterdiler
Turizm Yatırımcıları Derneği uyeleri, Le Cordon Bleu’nun Master Şefi Gilles Company’nin eşliğinde duzenlenen workshop’ta mutfaktaki hunerlerini konuşturdular. Turizm sektorune yon veren unlu isimler, master şefle birlikte Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerinden Kalkan “Fricassé” ve Jumbo Karides yaparak başarılı bir monu ortaya koydular.
Ozyeğin Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Husnu Ozyeğin’in ev sahipliğinde duzenlenen etkinlik oncesinde, bunyesinde beş mutfak, bir gastroditoryum, duyusal analiz laboratuarı, bir uygulama restoranı, ziyafet salonu ve uc otel odası bulunan 3 bin 600m2 alana yayılmış Le Cordon Bleu Mukemmeliyet Merkezi’nde kısa bir tanıtım turu yapıldı. Katılımcılara, kurumun verdiği profesyonel sertifika programları hakkında bilgi verildikten sonra unlu aşcılık okulunun mutfağına gecilerek, Kalkan “Fricassé” ve Jumbo Karides, yeşil kuşkonmaz ve portakallı safran yapımına başlandı. Yaklaşık bir saat suren workshop’un ardından Turizm Yatırımcıları Derneği uyeleri, kendi yaptıkları yemeklerini Le Cordon Bleu bunyesindeki L’ Atelier Bleu Restoranı’nda tattılar.
Workshop’a katılan isimler arasında, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı ve Nurol Holding Turizm Yatırımlar Koordinatoru İbrahim Birkan, Capital Partners Yonetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, Aska Hotels Yonetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, Martı İstanbul Otel Genel Muduru Bozkurt Atabet, St. Regis Otelleri Genel Muduru Rui Reis, TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) Başkan Yardımcısı İsmail Taşdemir, Romanya Buyukelcisi Koray Ertaş yer aldı.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- Turizm sektorunun yatırımcıları Le Cordon Bleu mutfağında