Ozaltın Holding, spor turizmine ivme katacak projesi Gloria Sports Arena'yı Esma Sultan Yalısı'nda duzenlenen ozel bir gece ile tanıttı. Gloria Sports Arena, acık, kapalı ve su sporları alanları, rehabilitasyon merkezi, 100 odalı oteli ve 50'den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımlar icin deneyim fırsatı sunacak.

Turkiye'de spor turizmi alanında yeni bir donem başlatacak olan Gloria Sports Arena, Esma Sultan Yalısı'nda gercekleşen bir lansmanla tanıtıldı. Ozaltın Holding'in dev bir yatırımla hayata gecirdiği, Avrupa'nın ve Turkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi olarak tasarlanan Gloria Sports Arena, sunacağı hizmetlerle bircok "ilki" yaşatacak.

ALL IN ONE KONSEPTİ

Dunyada benzeri olmayan "all-in one" (hepsi bir arada) konseptiyle Antalya Belek'te 105 bin metrekarelik bir alan uzerine kurulan Gloria Sports Arena, 6.200 metrekarelik kapalı alandan oluşan tesislerde; atletizm, yuzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, gureş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları icin salonlar; acık alanında ise bir adet olimpik olmak uzere farklı ozellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, cok amaclı acık spor sahası ve cok amaclı acık yeşil sahalar ile hizmet sunacak.

100 ODALI OTEL

Tesisin bunyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları icin eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yuksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Sports Arena, bunyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tum kamp ihtiyaclarına cevap verecek. 100 odalı oteli ve 50'den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımlar icin yepyeni bir deneyim sunacak olan Gloria Sports Arena'nın kapıları spora gonul vermiş tum amator sporculara da acık olacak.

NURİ OZALTIN: TURKİYE TURİZMİNE DEĞER KATACAĞIZ

Tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada Gloria Sports Arena'nın Turkiye spor turizmi icin bir donum noktası olduğunu soyleyen Ozaltın Holding Yonetim Kurulu Başkanı Nuri Ozaltın, "Hızla değişen ve gelişen ulkemiz icin Ozaltın Holding olarak uzerimize duşen gorevi yapmak uzere yola cıktık. Gloria Sports Arena ile Turkiye´nin bir spor merkezi olarak dunyada anılmasına ve sporcularımızın dunya capında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımın aynı zamanda Turk turizm ve sporuna buyuk değer katacağına inanıyoruz" dedi. Ozaltın, ''Bu yatırımın aynı zamanda Turkiye'deki turizm alanlarını ceşitlendirme politikasında en onemli unsurlardan biri olan spor turizmine katkı yapacak olması beni ve ailemi gururlandırmaktadır'' diye konuştu.

ELİF OZDEMİR: PROJE BUYUK BİR EKSİKLİĞİ KAPATACAK

Tanıtım gecesinde bir konuşma yapan Ozaltın Holding Yonetim Kurulu Uyesi Elif Ozdemir, Gloria Sports Arena'nın ortaya cıkış hikÂyesini konuklarla paylaştı. Elif Ozdemir, bu proje ile Turkiye'de ilk olmakla beraber Avrupa ve Dunya icin de ilkleri barındırmayı hedeflediklerini iletti. Ozdemir sozlerine şoyle devam etti: ''Bir bucuk yıl gibi kısa bir surede 105 bin metrekare uzerinde 50 milyon dolarlık bu yatırımı hayata gecirdik. Gloria Sports Arena, Ocak 2015'te kapılarını, sporseverlere, hayatı sevenlere, doğayı sevenlere, kısacası yaşamayı sevenlere acacak.''

Sporcu sağlığı ile ilgili A'dan Z'ye herşeyin duşunulduğunu belirten Ozdemir, Gloria Sports Arena'nın sporcu rehabilitasyonu konusunda Turkiye'deki buyuk bir eksikliği kapatacığını sozlerine ekledi. Ozdemir ''Cıkış noktamız Turkiye'nin goz bebeği ve turizmin başkenti Antalya; cunku dunyanın gozu uzerimizde" dedi.

Yapılan konuşmalar ve Gloria Sports Arena tanıtım filmi konuklar tarafından ilgiyle takip edilirken, Turkiye'nin en onemli muzisyenlerinden Fatih Erkoc'un verdiği konser geceye renk kattı. Gloria Sports Arena'nın tanıtım gecesinin en renkli anlarından biri de gecenin sunucuları Burcu Esmersoy ile Semih Saygıner'in dans şovu sırasında yaşandı.

Dunya Dans Şampiyonası Gloria Sports Arena ile ilk kez Turkiye'de

Gloria Sports Arena'nın acılışını taclandırmak icin cok onemli bir etkinlik daha duzenlenecek. Bangkok'tan Prag'a, Stuttgart'tan Moskova'ya kadar dunyanın bircok ulkesinde duzenlenen ve buyuk bir beğeni ile karşılanan en buyuk dans yarışması organizasyonu olan Dunya Dans Şampiyonası, Turkiye'de ilk kez Gloria Sports Arena ev sahipliğinde duzenlenecek. Gloria World Open, 21-22 Mart 2015 tarihinde yapılacak. Turkiye'nin ilk kez takvime dahil edildiği şampiyona bundan sonraki yıllarda da Gloria Sports Arena ev sahipliğinde gercekleşmeye devam edecek.

GLORIA SPORTS ARENA'DA YAPILACAK SPORLAR

Kapalı spor alanları

Okculuk, Badminton, Basketbol, Boks, Eskrim, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Tekvando, Voleybol, Halter ve Gureş.

Aerobik, Aikido, Bilek Gureşi, Bushido, Dans, Dart, Salon Futbolu, Salon Hokeyi, Karate, Kendo, Kickboks, Kung Fu, Muay-thai, Pilates, Spinning, Thaichi, Yoga ve Zumba.

Acık spor alanları

Okculuk, Dekatlon, Futbol, Golf, Maraton, Dağ Bisikleti, Bisiklet, Tırmanma Duvarı, Atletizm ve Triatlon.

Cim Hokeyi, Plaj Voleybolu ve Tenis.

Olimpik su sporları

Dalış, Yuzme, Senkronize Dalış, Senkronize Yuzme ve Su Polosu.

Sualtı Hokeyi ve Sualtı Ragbisi.

Profesyonel hizmet sunulan gruplar

Milli takımlar, kulupler, spor grupları, amator sporcular, profesyonel sporcular, antrenman kampları, yaz okulu kampları, turnuvalar, etkinlikler, kongreler, toplantılar ve konferanslar.

KAYNAK