Fadıl Akgunduz, Caprice Gold Otel’i 5 yılda bitiremedi. Yasa gereği 3 yılda bitmesi gereken Caprice Gold’a Tuketici Genel Mudurluğu’nce yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira ceza kesilmesi gundemde. Cezadan etkilenecek olan Didim Caprice Otel ve 52 villa ile 119 donum arsa, Akgunduz’un yeğeni Fatih Obut’un kurduğu şirkete devredildi.

Zaman Gazetesi'nden Abdulkadir Cembekli'nin haberine gore,

Gurbetcilerden topladığı 650 milyon markı batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgunduz, son projesi Caprice Gold Otel’i de 5 yıldır tamamlayamadı. 1 milyar liralık cezadan ve mağdurların acacağı davalardan korkan Akgunduz’un, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel ile 52 villa ve Milas’taki 300 milyon liralık 119 donum arsayı yeğeni Fatih Obut’un şirketine devrettiği ortaya cıktı.

MAİ TURİZMİN İCİNİ BOŞALTTI

Avrupa’daki gurbetcilerden topladığı 650 milyon markı batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgunduz, son projesi olan Caprice Gold Otel’i 5 yıldır tamamlamadı. Yasalar gereği inşaatı 3 yılda bitirmesi gereken Caprice Gold’a Tuketici Genel Mudurluğu tarafından yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira ceza kesilmesi gundemde. Bu ceza gundeme gelince Fadıl Akgunduz’un Caprice Otelleri’ni de bunyesinde bulunduran ablası ve eniştesine ait Mai Turizm’in ‘icini boşalttığı’ ortaya cıktı. 1 milyar liralık cezadan ve kira gelirlerini alamayan mağdurların acacağı davalardan korkan Akgunduz’un, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Termal Otel ile Didim’de bulunan 52 adet villa ve Muğla’nın Milas ilcesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 donum arsayı yeğeni Fatih Obut’un kurduğu İlkbahar Gayrimenkul ve Turizm Şirketi’ne devrettiği tespit edildi. Bu durumda Caprice Gold’un icini boşaltan Akgunduz’e ceza gelmesi durumunda, Fatih Obut’a devredilen mal varlıkları uzerinde haciz işlemi yapılamayacak.

MAĞDURLAR TOPLU DAVA ACMAK İCİN HAZIRLANIYOR

Piyasadan 1 milyar lira topladığını ve bu parayı nerede harcadığını bilmediklerini belirten Akgunduz mağdurları ise toplu dava acmak icin harekete gecti. İlk etapta Fadıl Akgunduz ile birlikte Akgunduz’un ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Fatih Obut’a nitelikli dolandırıcılıktan suc duyurusunda bulunmayı planladıklarını ifade eden mağdurlar daha sonra acacakları davalarla maddi zararlarının tazminini talep edeceklerini kaydetti. Mağdurlar hukuki mucadelelerini Caprice Gold Derneği catısı altında devam ettiriyor.

12 bin kişiye sattığı devremulklerden yaklaşık 1 milyar lira satış geliri elde eden Fadıl Akgunduz’un bu parayı nerede sarf ettiği ise bilinmiyor. Otel inşaatına 200 milyon lira masraf yapan Akgunduz’un reklam, kira ve şirket harcamalarından arta kalan 450 milyon liranın akıbeti ise kamuoyunda merak konusu. Hakkındaki iddialara cevap vermekten kacınan Akgunduz ise şirketlerine muşteri gelmediği icin careyi tum satış ofislerinin kapısına kilit vurmakta buldu. Bircok şirket calışanı işten cıkarılırken maaş ve tazminatlarının odenmediği belirtiliyor. Fadıl Akgunduz’un, gecmiş yıllarda da yuzde 98’i Jetpa Holding’e ait olan yaklaşık 600 milyon lira değerindeki Aytepe Turizm’i ev hanımı ablası Avniye Obut ve emekli memur eniştesi İbrahim Obut’un kurduğu Mai Turizm’e 3 milyon liraya devrettiği ortaya cıkmıştı. Akgunduz’un, 135 bin lira sermayeli Aytepe Turizm’in sermayesini 3 milyon liraya yukselterek, şirketin sahipliğini Mai Turizm’e gecirdiğini tespit eden Jetpa Holding kurucu ortağı Sacit Duran, mal kacırma operasyonunu engellemek icin Didim Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ‘butlan’ (işlemin gecersizliği) davası acmıştı. 3 milyon liraya devredilen Aytepe Turizm Şirketi’nin mal varlıkları arasında ise 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel’in yanı sıra Didim’de bulunan 52 adet villa, Caprice Otel personel daireleri ve turizm bolgesi olan Muğla’nın Milas ilcesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 donum arsa bulunuyor.

Kaynak