Caprice Gold'a Tuketici Genel Mudurluğu'nce 1 milyar lira ceza kesilmesi gundeme gelince Fadıl Akgunduz'un Didim Caprice Otel ve 52 villa ile 119 donum arsayı yeğeni Fatih Obut'un kurduğu şirkete devrettiği iddia edildi.

Avrupa'daki gurbetcilerden topladığı 650 milyon markı batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgunduz, son projesi olan Caprice Gold Otel'i 5 yıldır tamamlamadı. Yasalar gereği inşaatı 3 yılda bitirmesi gereken Caprice Gold'a Tuketici Genel Mudurluğu tarafından yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira ceza kesilmesi gundemde.
Zaman gazetesinden Abdulkadir Cembekli'nin haberine gore bu ceza gundeme gelince Fadıl Akgunduz'un Caprice Otelleri'ni de bunyesinde bulunduran ablası ve eniştesine ait Mai Turizm'in 'icini boşalttığı' ortaya cıktı. 1 milyar liralık cezadan ve kira gelirlerini alamayan mağdurların acacağı davalardan korkan Akgunduz'un, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Termal Otel ile Didim'de bulunan 52 adet villa ve Muğla'nın Milas ilcesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 donum arsayı yeğeni Fatih Obut'un kurduğu İlkbahar Gayrimenkul ve Turizm Şirketi'ne devrettiği tespit edildi. Bu durumda Caprice Gold'un icini boşaltan Akgunduz'e ceza gelmesi durumunda, Fatih Obut'a devredilen mal varlıkları uzerinde haciz işlemi yapılamayacak.
KAYNAK