Dun sabah saatlerinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onune gelen Şahap ve Fevziye Cetinkaya, 17 yaşındaki cocukları Suleyman Cetinkaya'dan gectiğimiz cuma gununden beri haber alamadı. Emniyete başvuran aile, cocuklarının teror orgutu mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemi başlattı. Şahap ve Fevziye Cetinkaya ciftinin oturma eylemini goren ve cocuğu 4 yıl once 10 yaşındayken kacırılan Remziye Akkoyun da parti binası onune gelerek aileye destek verip eyleme katıldı. 4 yıl once cocuğunun dağa kacırıldığını savunan Remziye Akkoyun, cocuğu getirilene kadar eylemine devam edeceğini soyledi.
Ailelerin taleplerini gorerek cesaretlenen Ayşegul Bicer de 10 ay once dağa kacırıldığı iddia edilen oğlu Mustafa Bicer icin oturma eylemine katıldı. Ayşegul Bicer'in ardından oğlu 4 ay once kaybolan ve en son HDP Diyarbakır İl Başkanlığında gorulen 16 yaşındaki Yusuf Bektaş'ın babası Celil Bektaş da HDP İl Binasına gelerek oturma eylemi başlattı. Bektaş'ın da oturma eylemi başlatmasıyla birlikte HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemine katılan aile sayısı 4'e yukseldi.
“Ya oğlum gelecek ya olumum cıkacak”
Oturma eylemi başlatan 53 yaşındaki Celil Bektaş, oğlunun 4 ay once kaybolduğunu ve en son HDP Diyarbakır İl Binasında gorulduğunu soyledi. Acılı baba Bektaş, “Benim oğlum gelmeyene kadar olum de kalksa buradan ayrılmayacağım. Ben eylem yapmıyorum, olum orucuna giriyorum. Siyasi parti nasıl kepengini indirir, bu parti madem kepenk indirdiyse bundan sonra kimse bu partiye gelmesin artık. Allah belasını kim goturmuşse, kim sebep olmuşsa, ya oğlum gelecek ya olum cıkacak” dedi.
Celil Bektaş, oğlunun ortadan kaybolmasının ardından eşi Hediye Bektaş'ın hastalandığını ve bugune kadar hastanede tedavi gorduğunu sozlerine ekledi.
Sedat Irmak - Murat Başal
HDP onunde eylem yapan aile sayısı 4’e yukseldi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- HDP onunde eylem yapan aile sayısı 4’e yukseldi