BEYLER ,BAŞKA BİR FORUMDA BOYLE BİR TARTISMA MEVCUT
ADAM AYNEN ŞUNLARI YAZMIŞ,BENDE GERCEKTEN MERAK ETTİM,LUTFEN İŞİN EHLİ BİRİ CEVAP VERSİN,İNSANLARIN AKLI KARISIYOR
-------------------------------------------------------
Ahzab suresinin aşağıdaki ayetlerine bayılıyorum ben ...
36. allah ve resûlu bir işe hukum verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine gore secme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlune karşı gelirse, apacık bir sapıklığa duşmuş olur.
37. (resûlum!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın acığa vuracağı şeyi, insanlardan cekinerek icinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lÂyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikÂhladık ki evlÂtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) muminlere bir gucluk olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
38. allah'ın, kendisine helÂl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebÂl yoktur. once gelip gecenler arasında da allah'ın Âdeti boyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.
49. ey iman edenler! mumin kadınları nikÂhlayıp da, henuz zifafa girmeden onları boşarsanız, onları sayacağınız bir iddet suresince bekletme hakkınız yoktur. o halde onları (bir bağışla) memnun edin ve onları guzel bir şekilde serbest bırakın.
50. ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber goc eden kızlarını sana helÂl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mumin kadını, diğer muminlere değil, sırf sana mahsus olmak uzere (helÂl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında muminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lÂzım geldiğini onlara acıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir.
51. onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin uzerine bir gunah yoktur. boyle yapman onların mutlu olmalarına, uzulmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. allah, kalplerinizde olanı bilir. allah hakkıyle bilendir, halîmdir.
52. bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler haric, guzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helÂl değildir. allah her şeyi gozetler.
53. ey iman edenler! siz zamanını gozetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikce, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. cunku bu hareketiniz peygamber'i uzmekte, fakat o (size bunu soylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı soylemekten cekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri icin daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlunu uzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikÂhlamanız asla caiz olamaz. cunku bu, allah katında buyuk (bir gunah) tır.
54. bir şeyi acığa vursanız da, gizleseniz de şuphe yok ki allah, her şeyi gayet iyi bilmektedir.
55. onlara (peygamber'in hanımlarına), babaları, oğulları, kardeşleri, kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları (mumin kadınlar) ve ellerinin altında bulunan cÂriyelerinden dolayı bir gunah yoktur. (ey peygamber hanımları!) allah'tan korkun; şuphesiz allah, her şeye şahittir.
60. andolsun, iki yuzluler, kalplerinde hastalık bulunanlar (fuhuş duşuncesi taşıyanlar), şehirde kotu haber yayanlar (bu hallerinden) vazgecmezlerse, seni onlara musallat ederiz (onlarla savaşmanı ve onları şehirden surup cıkarmanı sana emrederiz); sonra orada, senin yanında ancak az bir zaman kalabilirler.
61. hepsi de lÂnetlenmiş olarak nerede ele gecirilirlerse, yakalanır ve mutlaka oldurulurler.
Ya bilmiyorum nedenini ama "hz muhammedin halasının kızı, gelini, evlatlığının hanımı Zeynep'i nikahına alabilmesi icin" gonderilen bu ayetlerde tutuklu kaldım, cok seviyorum ...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Biri lutfen şu AYETLER in ne demek istedigi acıklasın