Numan Kurtulmuş’un Kultur ve Turizm Bakanı olduğu donemde, bakanlık himayesinde kurulan Turizm İstişare Kurulu’nun (TİK) birinci yılını doldurdu. TİK’in bileşenlerinin temsilcileri, duzenledikleri bir toplantı ile sektorun gunsemini değerlendirdi.

Bundan bir yıl once kurulan Turizm İstişare Kurulu’nun bileşenleri, duzenledikleri istişare bir toplantısı ile sektorun sorunlarını ve bu sorunların cozumunu tartıştı.
Toplantıya ilişkin bir acıklama yapan TURSAB, toplantıda turizmde calışma hayatına ilişkin sorunların tartışıldığını acıkladı.
TUSAB’ın yaptığı acıklama şoyle:
Turizm sektorunun surdurulebilir gelişimi ve istikrarlı buyumesini sağlamak, sektor temsilcileri arasındaki iş birliğini artırmak, sorunların cozumu icin ortak hareket etmek, Turkiye turizminin geleceğini ve vizyonunu ortak akıl ve cozumlerle birlikte cizmek amacıyla TURSAB, THY, TTYD, TUROFED, TUROB, TOSHİD, TUREB, DTB ve TURYİD’in katılımlarıyla kurulan Turizm İstişare Kurulu (TİK), ilk yılını geride bıraktı. TİK’e uye kurum ve kuruluşların başkanları ve temsilcileri, gecen bir yıl suresince yapılan calışmaları Kurul’un 30 Nisan 2019 tarihinde yaptığı toplantıda değerlendirdi. Toplantıya TURSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TTYD Başkanı Oya Narin, TOSHİD Başkanı Teoman Tosun, TUREB Başkanı Suat Tural, Deniz Turizmi Birliği Başkanı Erkan Ozatağ, TUROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, THY Kurumsal Pazarlama ve Dağıtım Başkanı Mert Dorman, TUROB’u Temsilen Yonetim Kurulu eski Başkanı Timur Bayındır ve TURYİD Genel Koordinatoru Vedat Dilber katıldı.

CALIŞMA HAYATI TİK’İN GUNDEMİNDE
TTYD adına TTYD Yonetim Kurulu Uyesi Yalcın AYDIN ev sahipliğinde Raffles Hotel’de gercekleştirilen Turizm İstişare Kurulu (TİK) toplantısının ana gundem maddesini turizm sektorunde calışma hayatı boyutunda yaşanan sıkıntılar ve cozumler oluşturdu. Kurul uyeleri, sektorun sağlıklı buyumesinin onunde engel oluşturan konular ve nitelikli iş gucu sorunlarının giderilmesine yonelik cozum onerilerini tartıştı. Bu kapsamda calışma mevzuatında turizm sektorunun karakterine paralel yapılması gereken değişiklik onerileri uzerinde goruş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca turizm sektorunun ortak paydasını oluşturan ve tum sektoru yatay kesen konuların TİK platformu temelinde ele alınarak, cozum onerilerinin muştereken geliştirilmesi kararlılığı teyit edildi.

turizmguncel