Bu başlık, Milliyet Gazetesi yazarı Sn. Hasan Pulur’a ait. Sayın Pulur bu yazısında Batı’nın gercek yuzunu bir İngiliz gazetesinden alıntı yaparak sergiliyor... Musaade ederseniz, Batı’nın bugunku durumuna girmeden once, gecmiş hallerine kısaca değinmek istiyorum.
Kazanlı Abdurreşid İbrahim ( O.T.1944 Tokyo), Avrupalı’yı bilhassa İngilizleri şoyle tanımlar:
İngilizler, mağrur ve kibirlidir. Onlar, kendi şahıslarını ve vatanlarını ne kadar saygıya lÂyık gorurse, diğer insanları ve memleketleri de, o derece aşağı gorurler.
İngilizlere gore insanlar uc kısma ayrılır: Birincisi, İngilizler olup, Allah’ın bir ihsan olarak yarattığı en mukemmel insanların, kendileri olduğunu soylerler. İkincisi, beyaz renkli Avrupalı ve Amerikalılardır. Bunların da, saygıya lÂyık olabileceklerini kabul ederler. Ucuncu kısım ise, birinci ve ikinci kısmın haricinde kalan insanlardır. Bunlar, insan ile hayvan arasında bir yaratık turudur.
Bunlar, saygıya lÂyık olmadıkları gibi, hurriyyet, bağımsızlık ve vatan bunlar icin değildir. Bunlar, bilhassa İngilizler tarafından idare edilmek icin yaratılmışlardır. İngilizler, bu gozle baktıkları somurgelerindeki yerli halk ile birlikte yaşamazlar.
20. asrın başlarında Hindistan’a yapmış olduğu seyahati ile meşhur, Fransız yazar Marcelle Perneau “Hindistan seyahatı notları” nda diyor ki:
“Avrupa’da şohret bulmuş, hatta bazı universitelerce kendisine profesorluk unvanı verilmiş olan Hindli bir ilim adamına, Hindistandaki bir İngiliz kulubunde buluşmak uzere soz vermiştim. Hindli gelmiş, fakat İngilizler, şohretini bile hice sayarak onu iceri bırakmamışlar. Bundan haberdar olunca, ısrarım uzerine Hindli ile kulubde goruşebildim.”
İngilizler, kendilerinden olmayanlara hayvanlara bile lÂyık olmayan muameleler yapmışlar hep. Bunun tarihte ornekleri coktur.
En buyuk somurgeleri olup, senelerce vahşice zulum ettikleri HindistÂnın Amritsar şehrinde 1919 yılında, bir gun Âyin sebebi ile toplanan hindûlar, bisikleti ile gezen bir İngiliz kadın misyonerine saygı gostermezler.
Misyoner, İngiliz general Dyere şikÂyetde bulunur. General derhal askerlerine emir vererek, Âyinle meşgûl halkın uzerine ateş actırır ve on dakikada yediyuz kişi olur. Binden ziyade kişi de yaralanarak yerlere serilir. General bununla da iktif etmeyerek, halkı uc gun elleri ve ayakları uzerinde hayvan gibi yurutur. Sonra da bunu şoyle izah eder:
“Hindlilerden bir kısmı tanrıları karşısında yuz ustu surunuyorlar. Bunlara, bir İngiliz kadının bir Hindû tanrısı kadar mukaddes olduğunu ve onun karşısında da hakÂret değil, surunmeleri icap ettiğini anlatmak istedim”
Diyeceksiniz ki, aradan bu kadar sene gecmiş. Gecmişteki bu yanlış duşunceler şimdi kalmadı. İnsan haklarına saygı gosteriyorlar artık...Şimdi bakalım değişmişler mi değişmemişler mi?
Bu sorunun cevabını Sn. Hasan Pulur Milliyet gazetesindeki “Akıl almaz cinayet” isimli yazısında veriyor:
“Guvenilir bir gazete olan Sunday Times’den, aldığımız bilgiye gore, birkac yıl once bazı Batılı ilÂc ve kimyasal madde uretim şirketleri ellerindeki eski ve zararlı maddelerden kurtulmak icin yeni bir yontem kullandılar. Bunları insanî yardım adı altında Bosna’ya gonderdiler.
Tuyleriniz urperdi değil mi?İngiliz gazetesindeki haberin ayrıntılarını okuyun da Batı’nın “İnsan Hakları”na nasıl saygı duyduklarını gorun:
İngiltere menşeli zayıflama tabletleri, Amerikan kaynaklı yuzlerce litre gargara yapımında kullanılan ağız yıkama sıvısı, Norvec tarafından cuzzam hastalığına karşı uretilmiş haplar ve eski Doğu Almanya menşeli, uzerinde kafatası ve capraz kemikler işareti bulunan, ayrıca uzerlerinde “hediye” yazan yuzlerce ton ağırlığında işe yaramayan ilÂc, tıbbî malzeme ve kalıplar şeklindeki zehirli atıklar, savaş esnasında insÂnî yardım adı altında Bosna’ya gonderildi.
Maddelerin bir kısmı şirketce, diğer bir kısmı da Batı Avrupa’daki yardımsever gruplar tarafından gonderildi. Kucuk yardım grupları Avrupa’dan son 50 yılın en kotu savaş kurbanları icin hicbir şey yapmamaktansa, doktorlara numune olarak gonderilen işe yaramayan veya kullanım suresi bitmiş olan ilÂcları toplayarak savaş kurbanlarına bir şeyler gondermenin daha iyi olacağını duşunduler.
Bazı kişiler, Batı’nın vicdansız ilÂc ureticilerinin, Bosna’daki savaşı kendi cıkarları uğruna kullanarak ellerindeki ilÂc stoklarını buraya gondermek suretiyle erittiklerini duşunmektedirler.
Komik hibelere ornek olarak, kullanım sureleri coktan sona ermiş olan doğum kontrol hapları ve Norvec tarafından uzerinde ağrı kesici Paracetamol yazısı yazılmış, gercekte cuzzama karşı kullanılan haplar, Bosna’ya gonderilen yardımların gulunc olanlarından sadece bazıları.”
Şimdi siz karar verin! Batı değişmiş mi değişmemiş mi?!..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Akıl almaz cinayet!!!!