Sakarya 7. Komando Tugay Komutanlığında gorevliyken Barış Pınarı Harekatı'na katılan Muşlu Uzman Jandarma Onbaşı Muharrem Celik, harekatın 2. gununde teroristlerle girdiği sıcak temasta sol bacağından yaralandı. Tedavisinin ardından Muş'taki baba ocağına getirilen Muharrem Celik'i İl Jandarma Komutanlığında gorevli komutanlar ziyaret ederek, aileye ve kendisine ‘gecmiş olsun' dileklerinde bulundu. Burada komutanlarla sohbet eden Gazi Muharrem Celik'e “Jandarma Heykeli” takdim edildi.
“Aklım Barış Pınarı Harekatı'nda”
Burada gazetecilere acıklamalarda bulunan Muharrem Celik'in babası Mehmet Celik, “Benim soyleyeceğim tek şey; vatan sağ olsun. Ben gururluyum. Bugun ya da yarın cocuğum orada şehit duşse dahi diğer 4 cocuğumu da oraya gondereceğim. Kesinlikle bu benim gururum. Devlet buyuklerimizin buraya gelmesi benim icin buyuk bir onur, gurur ve oduldur. Şu anda İl Jandarma Komutanlığında gorevli komutanlarımız buraya geldiler ve bu bizi son derece gururlandırdı. Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlerin tamamı benim icin Muharrem Celik'tir. Muharrem Celik şu anda benim yanımda, ama benim aklım Barış Pınarı Harekatı'nda” dedi.
“Oğlum orada Kurtlere karşı olarak değil; Amerika, İsrail ve teroristlere karşı catışmadadır” Oğlunun Kurtlere karşı catışmadığını; Amerika, İsrail ve teroristlere karşı catıştığını ifade eden baba Celik, “Ben Kurt asıllı bir vatandaşım, Kurdum ve Kurt olarak da oleceğim. Benim oğlumun orada (Barış Pınarı Harekatı'nda) Kurtlere karşı hicbir tavrı yoktur. Benim oğlum orada Kurtlere karşı değil; sadece Amerika, İsrail ve teroristlere karşı catışmadadır” diye konuştu.
Gazi Muharrem Celik, yaralandığı anı anlattı
Barış Pınarı Harekatı'nda yaralanan Muharrem Celik de, olay anını anlatarak, “Barış Pınarı Harekatı'nın 2. gununde teror orgutu PKK/PYD'yle girdiğimiz sıcak temasta sol bacağımda yaralandım. Yanımıza bir arac geldi, ilk etapta Suriye Milli Ordusu aracı denildi ve karışmamamız istendi. Sonra arac yakınımıza yaklaşınca PKK/PYD aracı olduğunu fark ettik. Orada sıcak temasa girdik. Sıcak temasta araca ateş acmaya başladım ve arac ateş almaya başladı. Arac alev aldığı zaman mevzi değiştirdiğimde sol bacağımdan bir mermi yedim. Şukurler olsun iyiyim, ama orada olmadığım icin uzuluyorum. Keşke orada olsaydım, keşke o mermiyi yemeseydim. Bu da bizim icin bir şeref. Bunu bir omur boyu şerefle taşıyacağız. Oteki tarafta da bu bizim nişanımız olacak. Bir an once sağlığıma kavuşup arkadaşlarımın yanında olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Operasyon Kurtlere karşı değil, teror orgutu mensuplarına karşı bir operasyon”
Operasyonda hicbir sivile zarar verilmediğini, sadece eli kanlı teror orgutune karşı bir operasyon yurutulduğunu kaydeden Gazi Muharrem Celik, “Bende Kurdum, bu bayrağın altında yaşıyorum ve bu bayrağın altında oleceğim. Oradaki operasyon kesinlikle Kurtlere karşı bir operasyon değil, teror orgutu mensuplarına karşı bir operasyon. Hicbir şekilde sivillere zarar verilmiyor. İHA ve SİHA'larla tespit edilen teroristlere nokta atışı yapılıyor. Onu bizde orada goruyoruz. Eminim, oradaki bir tek sivilin burnu dahi kanamamıştır. Turk Ordusu orada ihtişamlı, planlı, projeli bir şekilde terore karşı catışıyor. İnşallah zafer yakındır. Bir an once de orayı teroristlerin elinden alacağız” dedi.
“Sağlığıma kavuşup arkadaşlarımın yanında yer almayı istiyorum”
Bir an once sağlığına kavuşup silah arkadaşlarının yanında yer almak istediğini hatırlatan Celik, “Bir an once sağlığıma kavuşup arkadaşlarımın yanında yer almayı istiyorum. Buraya kadar gelerek bana destek veren İl Jandarma Komutanlığındaki gorevli komutanlarıma, valimize ve il jandarma komutanımıza teşekkur ederim. Onların burada olması beni hem duygulandırdı hem de gururlandırdı” şeklinde konuştu.
Aileyi yalnız bırakmayan Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Aktaş ise, “Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı'nda teroristlerle catışmaya giren Uzman Onbaşı Muharrem Celik yaralanmıştır. Sol ayağına kurşun alan kardeşimizin durumu iyi. Valimizin talimatıyla İl Jandarma Komutanlığımız ve diğer yetkililer ziyaretine geldiler. Bizler de kendisine gecmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bir an once iyileşmesini ve asker arkadaşlarına kavuşmasını istiyoruz” dedi.
Uğur Ulu