SORU: Nufus planlamasına dinimizde cevaz var mıdır?

CEVAP: Nufus planlaması, bebek olmaması icin tedbir almak mÂnÂsınadır. Bu, annenin sıhhati gibi bazı zaruretler varsa, olmayacak bir şey değildir. Bir planlama yapılabilir, mumkun... Fakat, teşekkul etmiş olan bir yavruyu aldırmak, duşurmek haramdır, yasaktır. Olmaması icin tedbir alınabilir.

Fakat, genel strateji olarak, dinimizin ana tavsiyesi olarak, Peygamber (SAS) Efendimiz'in isteği olarak cok cocuk yapmamız lÂzım!.. Peygamber Efendimiz, bizim cok cocuk sahibi olmamızı tavsiye ediyor: "Evlenin, coğalın! Ben sizin cokluğunuzla kıyamet gununde oteki ummetlere iftihar edeceğim, mubÂhat edeceğim." buyuruyor. O bakımdan aile planlaması Peygamber Efendimiz'in bu hadisine uygun duşmuyor; bir...

Ayrıca aile planlaması Avrupalıların bir tavsiyesidir. Amerikalıların desteğiyle Turkiye'de de yapılıyor. Koc bu işin bayraktarlığını yapıyor.

--Bu adamlar niye yapıyorlar bunu?.. Bizim coluk cocuk sahibi olmamızla bunların ne alÂkası var?..

--Efendim, az olursanız, daha rahat edersiniz! Millî gelir daha fazla duşer de, daha fazla keyif surersiniz!..

--Biz cocuklarımız icin cefa cekmeğe razıyız. Oyle rahat edeceğiz diye coluk cocuk sahibi olmaktan geri durmak, onların desteklemesinden anlaşılıyor ki, onların işine yarayacak. Onun icin bu oyuna gelmeyiz.

Cin, dunyanın en kalabalık ulkesi olduğu halde, Cin'de nufus planlaması yapılmadığını duyuyoruz. Cunku, her insan bir kuvvettir.

SORU: Cocuk olmasına engel olmak cÂiz midir?

CEVAP: Peygamber Efendimiz, "Evlenin, coğalın! Mahşer gununde ben bizin cokluğunuzla diğer ummetlere iftihar edeceğim, mubÂhat edeceğim." diye buyurmuş. Onun icin esas itibariyle, cocuğu Allah'ın bir nimeti olarak bilip, yetiştirmeğe gayret etmek lÂzım!..

Ama, annenin sağlığı bakımından ve bazı tıbbî sebeplerden dolayı yapmamak gerekiyorsa, o zaman yapmamanın tedbirleri alınabilir. Ona bir şey yok...

Yalnız, "Ben bunları gecindiremem!" diye gecim kaygısından cocuk yapmamayı duşunmek doğru değil... Allah-u TeÂl Hazretleri'nin rezzÂk-ı Âlem olduğuna itimadın yok mu?.. Senin rızkını verdiği gibi, onun da rızkını verecektir Allah-u TeÂl Hazretleri... Kur'an-ı Kerim'de buyruluyor ki:

(Vel taktulû evlÂdekum haşyete imlÂk, nahnu nerzukuhum ve iyyÂkum) "Cocuklarınızı ne diye gomuyorsunuz ey cahiliye Arapları?.. Biz sizi de, onları da rızıklandırırız." YÂni, gecim kaygısından onları toprağa gommek doğru değil... Kız cocuklarını gomerlermiş ya; onlara oyle buyuruyor.

Onun icin, gecim kaygısından cocuk yapmamak doğru olmaz. Cunku, cocuk ahiret sermayesidir. O hayırlı evlÂt oldu mu, sen olduğun zaman arkandan sevap getirecek. En hayırlı sermayedir.

Vatan millet icin de, en hayırlı guc kuvvettir. Bizim nufusumuz yuz milyonu da besler, ikiyuz milyonu da besler. Avrupalı yapsın doğum kontrolunu... Alman yapsın, azalsın; İtalyan yapsın, azalsın; İngiliz yapsın, azalsın... Dunyada bir biz kalalım!

--Efendim, millî gelir azalırmış...

--Tamam, ben yediğim yemeğin yarısını paylaşmaya razıyım. Benim rızkım eksilmeyecek zÂten, Allah ona da rızık verecek, bana da rızkımı verecek.

Onun icin mumkunse, yapmamalı; zarûret varsa, caizdir. Teşekkul etmiş cocuğu rahimden almak --kurtaj-- gunahtır.

SORU: Hanımım iki defa sezeryanla doğum yapmıştı. Sağlığına zararlı olacağı korkusuyla kurtaj yaptırdık; bu cÂiz midir?

CEVAP: Sağlığa zararlı olacağı korkusunun tahkiki gerekirdi, incelenmesi gerekirdi. Bir tabîb-i muslim-i hÂzıka soracaktı. Sorulacak doktor, musluman doktor olacak; bir... İki; mesleğinde mÂhir olacak; sıradan, bilgisiz, gorgusuz, tecrubesi az bir kimse olmayacak. HÂzık, hazÂkat sahibi olacak, mÂhir doktor olacak.

"--Benim bu hanımım iki defa sezeryanla, karnı ameliyat edilerek doğumu oyle yapmıştır. Şimdi de bir bebek belirdi karnında... Acaba bunu yine sezeryanla doğurmasında bir tehlike var mıdır? Ne yapalım?" diye ona soracaktı.

Niye musluman diyor?.. Gayrimuslim der ki: "Canım, boşver, yap gitsin!" Gayrimuslim muslumanın derdini anlamaz ki... Onun icin, takv ehli bir musluman doktora soracak.

"Nasıl, mumkun mudur, değil midir?" diye soracaktı. O da muayene ederdi. "Kardeşim sen yine bir sezeryan yaptırırsın. Bu cocuk doğabilir. Yazıktır, cocuğa kıyma!" diyebilirdi. Veyahut da derdi ki: "Kardeşim, ben doktorum. Senin hanımın iki defa sezeryan olmuş, ucuncusune tahammulu yok! Hanımın canı elden gider, hayatî tehlike var..." derdi. O zaman aldırabilirdi.

Burda kişilerin kendi bildiklerine iş yapması doğru olmaz. Tabîb-i muslim-i hÂzıkın karar vermesi gerekir.

SORU: Bir kadın cocuktan korunmak icin spiral taktırabilir mi, İslÂm'da buna musaade var mı?

CEVAP: Kadının veya erkeğin cocuk olmasını engellemeye calışması, ana fikir olarak uygun bir fikir değildir. Cunku Peygamber Efendimiz, "Evlenin, coğalın! Ben sizin cokluğunuzla iftihar edeceğim." buyuruyor. Esas itibariyle bizim boyle bir korunma icine girmemiz uygun değildir.

Ama annenin sağlığı tehlikede ise; yÂni "Cocuğu olursa doğum yapamayacak durumdadır. Bir kere sezaryanla yaptı, bir kere daha olursa hayatı icin tehlike vardır... Veyahut, annesi hastalıklıdır, kalp hastasıdır, şoyledir, boyledir..." filÂn gibi durumlar olabiliyor. Bu gibi mazeretler dolayısıyla cocuk teşekkulune mÂnî olacak tedbirler alınabilir, buna musaade var..

"Efendim bakamam, edemem, vs." gibi sebeplerle cocuk yapmayı engellemek doğru olmuyor. Muslumanın genel politikası, hayırlı evlatlara sahip olmak, onları İslÂmî usullere gore yetiştirmek, arkasından kendisine dua edecek hayırlı bir halef bırakmaya calışmak olacak!..

Spiralin kendisinin kullanmasına gelince; bunu doktorlar cok tavsiye etmiyorlar, rahim kanserine yol actığını soyluyorlar. Orada zedelenme meydana getirdiğinden, o zedelenme dolayısıyla ordaki yaranın rahim kanserine yol actığını beyan ediyorlar. Onu da soyleyeyim.

MÂzereti varsa, esas itibariyle cocuk olmasına mÂni olacak tedbirler caiz oluyor. Cocuk teşekkul ettikten sonra duşurmek, haram oluyor, cinayet oluyor.

SORU: Doğum kontrol hapı kullanılır mı kullanılmaz mı?

CEVAP: Şimdi burda genel cevabı Peygamber Efendimiz (SAS): "Evleniniz, coğalınız! Ben sizin cokluğunuzla iftihar edeceğim." buyuruyor. Sahih hadislerde vardır, kaynakları sağlamdır. Boyle bir tavsiyesi var Peygamber Efendimiz'in...

BinÂen aleyh, muslumanların genel politikası, bizim de biraz cemiyeti tanıyan ve memleketin meselelerini bilen insanlar olarak tavsiyemiz; evlenmek, coluk cocuk sahibi olmak, onları musluman olarak yetiştirmektir. Bu, hem dunya hem ahiret icin faydalıdır.

Doğum kontrolunu, Cin gibi nufusu en kalabalık yer bile yapmıyormuş. "Biz coğalalım da, başkası ne yaparsa yapsın!" diye duşunuyorlarmış.

Onun icin, bizim devlet olarak, millet olarak gucumuzu azaltmak isteyenler, bizim coğalmamızı engellemek istiyorlar. "Rahat edeceksiniz... İşte millî gelir artacak..." filÂn diyorlar. Onları biz kabul etmiyoruz, biz onlara karşıyız. "Evlensin, coğalsın!" diyoruz.

Bu acıklamadan sonra: Herhangi bir kimse icin gerekiyorsa, "Cok sık cocuklar var, anne rahatsız, bakılması zor oluyor..." vs. deniliyorsa, makul bir sebep varsa; o zaman hap alarak da doğum kontrolu yapılabilir.

kaynak:guncel meseleler M.Esat cOŞAN

.BEN O GUN UMMETİMİN COKLUĞU İLE OĞUNECEĞİM (SAV)