arkadaslar sımdı buraya bır konu baslatalım buraya herkese ıyı bır musluman olmak ıcın neler yapmak konusudakı bılıglerını buraya yazsın;ve boylelıkle herkez yanlıslarını ve eksıkleını zamanla farklı kısılerın yardımıyla tamamlamaya calıssın.ılk olarak ben en basıtınden basılıyım.
1-ICKI ICMEYELIM-(ALLAH dısında hıc bır kısınden yada cısımden yardım yada destek aramayalım ıckının anlamı budur bence.)
2-SIGARA(uyusturucu..vs zevk aldırıcı madde)ICMEYELIM-(yukarıdakı ıckı tanımında bunda kullanalım.)
3-ZINA YAPMAYALIM-(kendı esımız dısında kımseyle bırlıkte olmayalım bence 'zına ya karsı kendımızı nasıl koruruz istımna ile' bu konu ıle ılgılı lınk sudur http://www.forumtr.com/showthread.php?t=99297
4-GIYBET ETMEYELIM-(kımsenın arkasından konusmayalım,dalga gecmeyelım, kucuk duruma dusurmeyelım muhabbet amaclıda olsa gunahı cok BUYUK derecede)
5-FAIZ HAKSIZ KAZANC YAPMAYALIM-(sans oyunlaraıyla ugrasmayalım hak etmedıgım 1 kuruşluk bır kazancı bıle almyalım)
6-KUL VE YETIM HAKKI YEMEYELIM-(cehenneme ılk gırecek olanlardan ve hıc ckamayacaklardan olmayalım)
7-KUFUR ETMEYELIM

ARKADASLAR BEN SIMDILIK BUKADAR YAZIM HERKEZ BUNLAR HAKKINDA DETAYLI BILGI VERIRSE HEEPIMIZ BUNLARDAN KORUNURUZ ayrıca gunluk hayatımızda farkında olmadan ısledıgımı gunhalarıda burda paylasalım
HEPNIZE SELAMLAR SAYGIALR....