İstanbul Buyukşehir Belediyespor ve Genclerbirliği kulupleri, bazı basın yayın organlarında yer alan şike iddialarıyla ilgili bir acıklama yaptı. İstanbul Buyukşehir Belediyespor'dan yapılan acıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bochum Savcılığı ve UEFA'nın Turkiye Futbol Federasyonu'na ulaştırmadan once yazıla basına aksettirlmesi duşundurucu olduğu kadar da bir karalama kampanyasına donuşmuştur" ifadeleri yer aldı. Genclerbirliği Kulubu Başkanı İlhan Cavcav, İstanbul Buşukşehir Belediyespor macında yapıldığı iddia edilen şike iddiasıyla ilgil olarak, "boyle bir iddiayı ortaya atanlara gulmekten başka bir lafım olamaz" dedi. MHK tarafından duzenlenen 2009-2010 ust klasman hakem, yardımcı hakem ve gozlemci devre arası seminerine katılan Cavcav, burada basın mensuplarına yaptığı acıklamada, "Maalesef sabah oğrendim. Fakat ben 32 senelik futbol hayatımda ne boyle bir olaya şahit oldum, ne boyle bir girişimde bulundum, ne de boyle bir şekilde muhattab oldum. Ozellikle gecen sene Antalyaspor, Ankaragucu'nu 1-0 yenmeseydi, Genclerbirliği kume duşecekti. Genclerbirliği'nin kume duşmesinin soz konusu olduğu son macla ilgili boyle bir iddiayı ortaya atanlara gulmekten başka bir lafım olamaz" diye konuştu. CEM ONUK Bochum Savcılığı tarafından kamoyuna duyurulan şike iddialarına Genclerbirliği Genel Menajeri Cem Onuk da cevap verdi. Basında Genclerbirliği'nin şike yaptığı yonunde cıkan haberlerden dolayı hayrete duştuğunu belirten Genclerbirliği Genel Menajeri Cem Onuk, ''Ben bu haberleri deli sacması olarak goruyorum. Genclerbirliği'nin gectiğimiz sezon son 4-5 haftadaki sıralamasına baktığınız zaman bırakın 15-20 binleri insan 1 milyon euroları duşunecek halde olmuyor. Allah bize o gunleri bir daha yaşatmasın. O zamanlarda Recep gibi biri nasıl paranın peşinde koşsun. Bu haberler birilerinin mizanseli ve kurgusudur. Hergun birşey cıkıyor. Bence bu haberler Turk futboluna zarar verir. İlhan bey ve Goksel beyin anlaştığı yonundeki haberler ise zaten komedi. Ateşe duşmuş bir durumdayken İlhan Cavcav nasıl anlaşsın. Ben 25 yıldır bu kulupteyim ve bizim kulubumuz hep başı dik dolaşmıştır. Boyle şeylere hicbir zaman tevessul etmemişizdir. Bu haberi ilk duyduğumda es gectim ve konuşmaya değer bulmadım. İlhan beyin kardeşinin damadı olan bir insan boyle birşeyi duşunmez'' dedi. Gecen sene Antalya'nın attığı gol ile ligde kaldıklarını hatırlatan Cem Onuk, ''O durumda insan 10 bin euroyu duşunebilir mi? İmajımız asla zedelenemez. Ben bu kulupte yetkili biri olarak soyluyorum ki icimiz son derece rahat. Biz orada kazanmak icin gittik ama kotu oynadık ve kaybettik. Birileri bunun altından birşeyler cıkarmaya calışıyor ama ben bunu bilemem. Mesela ortada bir Kazım lafı dolaşıyor ama hangi Kazım. Recep diye gecen ismin bizim Recep olduğunu nereden bilecekler. Yok boyle birşey. Eskiden bazıları macları manipule etmeye calışır, iki tarafa da oynar oarayı cebine atardı. Bu işler boyledir. Ama bu seviyedeki takımlarda mumkun değildir bu tur işler. Ben kaale bile almadım. Genclerbirliği o kadar temiz bir camia ki her kuruşunun hesabını verir. Alın teriyle kurulmuş ve dışarıdan bir kuruş yardım almamış bir kuluptur. Alın teri ile kurulmuş bir kulubu boyle zırvalarla lekelemeye kimsenin hakkı yoktur.'' diye konuştu. Fanatik __________________