Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yonetim Kurulu Başkanı Cetin Osman Budak, alkol duzenlemesinin yarısının doğru, yarısının ise daha iyi incelenmesi ve araştırılması gerektiğini belirtirken, "Lutfen bu yasayı bir kez daha gozden gecirin, Antalya ve Turkiye ekonomisine ciddi anlamda sıkıntı verecek bir yasa" dedi.
ATSO Mayıs Ayı Olağanustu Meclis Toplantısı’nda konuşan Budak, hic gundemde yokken alkolle ilgili duzenlemenin 3 gunde tamamlandığını kaydetti.
Onemli bir turizm bolgesi olan Antalya'da soz konusu duzenlemenin 7 bin işletmeyi doğrudan ilgilendirdiğini ifade eden Budak, "Bunun duşunulmeden, istişare edilmeden, tartışılmadan Meclis'te birkac gece icinde geldiği gibi gecen bir yasa olduğunu duşunuyorum. Halbuki bize sorulsa, bizler de goruşlerimizi soylerdik" dedi.
Kullanımı serbest olan alkolun Turkiye'de kişi başına yıllık tuketiminin 1,7 litre duzeyinde olduğunu, alkol tuketimi yasak olan İran'da da tuketim aynı duzeyde olduğuna işaret eden Budak, şunları soyledi: "Bu yasanın yarısı doğru, obur yarısı iyi incelenmeli, araştırılmalı ve duşunulmeli idi. Turkiye bir turizm ulkesi. Gencleri, cocukları korumak cok doğru ama bunları tartışırken Antalya gibi turizm bolgelerini de goz onunde bulundurmak lazımdı.
Antalya'da saat 22.00'de icki satışı yasaklanacak. Antalya, Bodrum gibi bir turizm bolgesini, Kars ya da Erzurum gibi değerlendirmemek gerekiyor. Katma değeri cok yuksek bir sektorden bahsediyoruz. Sonucta bu yasanın tekrar ele alınması gerekiyor. Lutfen bu yasayı bir kez daha gozden gecirin, Antalya ve Turkiye ekonomisine ciddi anlamda sıkıntı verecek bir yasa. Reklamı kısıtlayın doğru, cocuklarımızı, genclerimizi koruyalım doğru, ama bu işin ekonomik tarafını da mutlaka goz onunde bulunduralım."
Turizmhaber.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- Alkol Duzenlemesi yeniden gozden gecirilsin. [TT]