GATAB’ın davetlisi olarak 2012 yılında Kemer’e gelen Sırp Film Yapımcısı Dragon Milutinovic’in, Kemer Bolgesini ve Akdeniz mutfağını tanıttığı kısa metrajlı “Antalya Mutfağı” adlı filmi, Sırbistan’da duzenlenen ‘Eko-Turizm Film Festivali’nde turizm dalında birincilik odulu aldı.
GATAB’ın; yurt dışı fuarlarından sonra bolgeye davet ettiği uluslararası medya temsilcileri Kemer’in guzelliklerini yurt dışına taşımaya devam ediyor. 2012 yılında GATAB tarafından davet edilip ağırlanan film yapımcısı, Kemer’in guzelliklerini tescil etti.
Gectiğimiz yıl Sırp Yapımcı Dragon Milutinovic tarafından hazırlanan Kemer Bolgesi’nin doğal, tarihi guzelliklerinin ve Akdeniz mutfağının konu alındığı 35 dakikalık tanıtım filmi, Sırbistan’da duzenlenen ‘Eko-Turizm Film Festivali’nde turizm dalında birincilik odulu kazandı. Bu film ve cekimlerden kesitler GATAB’ın fuarlarda dağıttığı tanıtım CD’lerinde de yer alıyor.
“Akdeniz’in incisi, dunyanın birincisi Kemer”
“Amacımız, bizim gibi herkesi Kemer sevdalısı yapmak ve Kemer’in guzelliklerin dunyanın onemli etkinliklerinde duyurmak” diyen GATAB Başkanı Yusuf Uras; GATAB’ın Kemer icin dur durak bilmeden yuruttuğu tanıtım calışmalarının meyvelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Uras: “Davetlimiz olarak gelen dış basın temsilcilerinin, yurtdışında Kemer tanıtımları devam ederken, Bolge guzelliklerinin konu alındığı film calışması yurtdışında odul aldı. Bu şekilde Kemerimiz, turizm cenneti olarak bir kez daha tescillenmiş oldu. Akdeniz’in incisi, dunyanın birincisi Kemer oldu. Bu da ne kadar doğru tanıtım yaptığımızın kanıtı “ dedi.
Turizmhaber.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- Kemer Sırbistan'a birincilik kazandırdı [TT]