İslamda Kızların Okuması Hakkında

Soru : ilimi Emretmiş Peygamber;buna binayen Kız Cocuklarının neden okuma Hakkı yok?
CEVAP: Peygamberimiz (s.a.v), “Beşikten mezara kadar ilim oğreniniz. İlim Cin’de de olsa arayınız”. (Yani cok uzaklarda da olsa ilmi arayınız. Cin o zaman cok uzak olduğu icin boyle buyurmuştur.) “İlim her kadın ve erkeğe farzdır” buyurmuştur.
Bizim şimdiki şuursuz muslumanlar işin detayına inmeden, İslÂm’ın diğer emirlerine bakmadan hemen fetvayı veriyorlar.
“Kardeşim ilim sadece erkeğe mi farz, kadına da farzdır diye buyrulmuştur.
Oyle ise kadınların da okuması lazımdır” diyorlar.
Heyy… Şuursuz Musluman, Allah’ın emirlerinden bihaber!
Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farz-ı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin oğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir.
Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Muslumanların uzerinden sakıt olur (duşer). Eğer hic bir Musluman bu ilimleri okuyup oğrenmezse, butun muslumanlar gunaha girer.
Şimdi şoyle bir duşunecek olursak, Turkiye’deki okullar İslama uygun bile olsa, yani kız-erkek okulları ayrı olsa, kızlara kadın hocalar gelse bile, bir kız kendine farz olan dinî ilimleri oğrenmeden diğer ilimleri oğrenmek icin bu okullara gidemez!…
Once, bir kız kendisine farz olan ilimleri oğrendikten sonra bu okullara gidebilir, tabi ki okullar İslÂm’a uygunsa. Yoksa, daha dininin “d” harfini bilmeyen bir genc kızın bu okullara gitmesi caiz değildir. ” Dinî ilimleri oğrendikten sonra İslÂm’a uygun okullarda okuyabilir mi?” diye bir soru gelirse, cevap şu olabilir: Okuması da lazımdır. İster universiteyi bitirsin, isterse profesor olsun.
Zaten kadın elemanlara da ihtiyac vardır. Bilhassa kadın doktora cok ihtiyac vardır. Fakat şimdiki İslÂm’a aykırı olan okullarda, ilim kadına farzdır zannı ile, “Kadın doktora da ihtiyac var. İslÂm’a hizmet etmek icin okuyorum” gibi vicdanî telkinler katiyyen doğru değildir. Cunku İslÂm’a hizmet, Allah’ın emirlerini ciğneyerek olmaz. Nasıl olur da Allah’ın (c.c) kesin emri olan kapanmayı bırakıp, başını, bacaklarını acıp erkeklerin icinde okuyarak”, İslÂm’a hizmet edeceğim” denilir? Boyle konuşan insanlardan İslÂm’a ziyan olmasın da, İslÂm başka bir şey istemez ondan.
Bir defa şunu iyi bilmek lÂzım. Allahu Teala,”İstersem dinimi kafirede yaydırırım“
buyurmaktadır. Oyle ise Allah bizden ne istemektedir. Bizden İslÂm’a uygun şekilde
hareket etmemizi, ibadet etmemizi istemektedir? Allah’ın dininin yayılması icin insanlara ihtiyacı yoktur. İsterse bir anda herkesin kalbine bir ilham verip, herkesi Musluman yapar. Fakat İslÂm’ın yayılmasını insanlara vermiştir. Bu da buyuk bir imtihandır. Bu imtihan da İslÂm’dan taviz vererek olmaz. Hele hele farzlardan fire vererek hic olmaz. Hizmet, ilim, amel, ihlasla olur. İlim deyince, elbette duzenin okullarında okunan safsatalar değildir. (Tabi ki bazıları mustesna.)
Kadınların erkeklere muayene olması uygun değildir. Onun icin Musluman kadın
doktorlara ihtiyac vardır. Bunun icin de kadınların okuması lazımdır, diyenlerin
soyledikleri doğru değildir. Cunku İslÂm Âlimleri her kadının mazeret halinde erkek
doktora muayene olabileceği hakkında fetva vermişlerdir. Fakat bir kız başını acıp
okuyabilir veya bir iş yerinde calışabilir fetvasını vermemişlerdir. Oğrencileri sırf kız olan okulda okuyamaz mı denilirse, okuyamaz. Cunku, erkek oğretmenler vardır. Erkek oğretmenlerin okutması caiz değildir. Ben bu fetvayı kendi aklımdan vermiyorum.
Sonuc olarak şunu diyebiliriz ki, Allah’ın emri ciğnenerek, Allah’ın dinine hizmet edilmez. Başını acarak bir kız okuyamaz. Burada bizim gibi uyuşuk muslumanlara cok işler duşuyor.Nicin kadınlara ve erkeklere ozel okullar acmıyoruz? Para mı yok, hayır. Peki nicin acılmıyor? Nicin olacak, muslumanlar arasında birlik, beraberlik yok, cihad aşkı yok da onun icin. Evet, tez elden muslumanlar bir araya gelip, ozel ilkokullar, ortaokullar, liseler acmaları lÂzım. Hatta dini devlete karışmaz, devleti dine karışır olan laik devlet izin verirse universite de acılmalıdır. Şunu da soyleyeyim: “Nasıl olur da bir Musluman, kızını,erkeklerin icine kıskanmadan gonderebilir? Zerre kadar kıskanclık duygusu yok mudur?
Kızların erkeklerin icinde okuması caiz değil de, acaba erkeklerin kızlar icerisinde okuması caiz midir? Hic duşundunuz mu? Kız-erkek karışık olan okullarda yapılan ahlÂksızlıkları bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Ben şu nakıs aklımla, kızını erkeklerin icinde okutan Muslumana hayret ediyorum. Cunku biliyorum ki, o baba sınıfta kızına hoş bakılmayacağını bilmektedir. Gel gor ki bilmek başka, idrak daha başkadır. Allah
yardımcımız olsun (amin).
Emine Şenlikoglu.
kaynak