Beş gun once başlayan Barış Pınarı Harekatı'na katılan komandolara bir destek de evlatlarından geldi. Ankara'da Rauf Orbay Ortaokulu'nda eğitim goren yuzlerce asker cocuğu, Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolara destek icin İzmir Marşı'nı ve mehter marşlarını caldı. Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahramanların cocukları, hem babalarına olan ozlemini hem de sevgilerini dile getirdi. Babalarını uzun suredir gormeyen minikler, harekatın başarıyla sonuclandırılmasını dileyerek, babalarına ve silah arkadaşlarına hep birlikte selamlarını gonderdi.
"Gorevlerini başarıyla tamamlamalarını ve sağ salim donmelerini istiyorum" Babasına olan ozlemini kemanla dindirdiğini ifade eden Lena Ekizer şoyle konuştu:
“Kemana 7 sene once başladım. Burada az zamanda cok iş başardık. Buyuk bir orkestrayız. Beni kemanla Senem hoca tanıştırdı. Keman cok zor ama Senem hocamız pratik ve eğlenceli bir şekilde oğrettiği icin kolay oluyor. Buradan babama ve silah arkadaşlarıma selam gonderiyorum. Gorevlerini başarıyla tamamlamalarını ve sağ salim donmelerini istiyorum. Seni cok ozledim babacığım.”
Asker cocuğu olmanın zorluklarına dikkat ceken Elif Akgul ise, "Bundan tam 6 yıl once ablamın gitar konserinde Senem hocaya hayran kaldık. Annem de benim enstruman calmam gerektiğini soyledi. İlk başladığımda cok zorlandım. Notlardan korkmaya başladım. Cok calıştım benden yaşca buyuk kemancılarla calmaya başladım ama sonunda başardım. Bir asker cocuğu olarak operasyondaki babalarımıza, askerlerimize dualarımızı eksik etmiyoruz. Onları cok seviyoruz. İnşallah buraya sağ salim gelirler. Onları cok seviyoruz" ifadelerini kullandı.
“Babam gelirse kemanımla ona guzel şeyler calacağım” Babasının gorevden donunce kemanıyla guzel parcalar calacağını belirten Ayşe Zeynep Sara, "2 yıldır keman calıyorum. Kemanla tanıştıktan sonra hayatım değişti. Duygulandığım zaman keman calıyorum. Butun askerlerimizin sağlıklı bir şekilde buraya gelmesini istiyorum. Ben de bir asker cocuğuyum. Babamla 3 aydır ayrıyım. Gelmesine az kaldı bunu biliyorum. Babam gelirse kemanımla ona guzel şeyler calacağım. Asker cocuğu olduğum icin cok gurur duyuyorum" diye konuştu.
"Ben de babama ‘Bir masal anlat baba' şarkısını oğrenip, ona calmak istiyorum" Babasını cok ozlediğini ifade eden Ozge Su Şeker de şu ifadeleri kullandı:
“Keman calmak cok eğlenceli ve guzel calışmalar yapıyoruz. Hem arkadaşlık bağımız artıyor. Bir asker kızı olarak hem mutluyum hem mutsuzum. Cunku ben alıştım artık babamın olmamasına. Ben kucukken de babam yanımızda pek kalmıyordu. Her Ankara'ya geldiğimizde babam gidiyordu. Sanırım en kısa gorevlerinden biri bu olacak. Babamla goruşuyoruz da, ara sıra izin alıyor geliyor yanımıza. Babamın morali guzel duzgun. Bizi gorunce daha cok mutlu oluyor. Babamdan 3 gun boyunca haber alamadık. Cok korktuk sonradan oğrendik hasta olmuş. Ben babamı ablamla karşılamak istiyorum. Ben de babama ‘Bir masal anlat baba' şarkısını oğrenip ona calmak istiyorum. Cok dikkatli olsunlar, kolay gelsin. Babamı cok ozledim. Sağ salim gelsinler. Biz tum kalbimizle inanıyoruz. Turkiye olarak onlara guveniyoruz.”
“Babam ilk defa bu konserime gelemedi” Babasının ilk defa konserine gelemediğini ve cok ozlediğini ifade eden Azra Karakurt ise, “Kemanı 1 yıldır calışıyorum. Onceden beri kemana ilgiliydim. Senem hocamız duyuru yaptı ben de gitmek istedim. Ben kemanıma 'suslu' adını koydum. Hedefim buyuyunce buyuk bir sanatcı olmak. Babam da asker, ne zaman gelecek bilmiyorum. Kucukluğumden beri babam hep goreve gitti geldi ve ben bu duruma alıştım. Babam burada olsa Zombi parcasını calmak isterdim. Babam burada olsa eminim ki konsere gelirdi. İlk defa bu konserime gelemedi. Babamı cok ozledim. İnşallah sağ salim bir şekilde doner” şeklinde konuştu.
Cocukların kendilerine emanet olduğunu bildiren Senem Eskioğlu Yılmaz, "Biz bir aileyiz. Buraya gelen cocuklar, benim cocuğum. Operasyona gidenler hepsi bizim kardeşimiz, ağabeyimizdir. Oncelikli olarak hepsinin sağ salim donmelerini diliyoruz. Emanetleri bizde, emanetlerine gozum gibi bakıyorum. Onların yaşadıkları her şeyi biz de yaşıyoruz. Cocuklar farklı duyguları anlattılar. Onların hepsi benim cocuğumdur. Hepsinin icinde 'babam geldiği zaman ona bunu calmak istiyorum.' Coğu konserlerimizi babaların geliş gidiş tarihine gore değiştiriyoruz. Sağlıkla ve başarılı bir şekilde evlatlarının yanına donmelerini istiyorum" dedi.
Emin Kuvat - Mehmet Kalay - Nurullah Geylani
Barış Pınarı Harekatı'nın kahramanlarına bir destek de cocuklarından geldi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Barış Pınarı Harekatı'nın kahramanlarına bir destek de cocuklarından geldi