Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Barış Pınarı Harekatı'nda 490 teroristin etkisiz hale getirildiğini acıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
"Kendi adımlarımızı atmaya mecbur kaldık. 9 Ekim Carşamba gunu harekatı başlattık.30-35 km'lik derinliğe kadar ineceğiz.
Suriye Milli Ordusu gercekten kahramanca mucadeleyle teror orgutunun yerleşim merkezlerinden temizlenmesinde başarı gosteriyor.
[h=3]KONTROL ALTINA ALINAN BOLGELER[/h] Bolucu orgut ciddi bir direniş ortaya koyamadı. En son gecen hafta 400 arac gerec gelmek suretiyle bunu surduruyor. Resulayn ve 4 koy kontrol altına alınmıştır. Tel Abyad tarafında da 17 koy kontrol altına alınmış, şehir merkezi iki taraftan kuşatılmıştır.
Onemli olan en az kayıpla bu harekatı tamamlamaktır. Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Gaziantep'teki yerleşim yerlerine yonelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur. Havan ve roketlerin yaklaşık yarısı Nusaybin ve Kızıltepe'ye duşmuştur.
Kilise icinden atış yaptıkları da vaki. Bunları İHA'larla tespit ediyoruz. Biz kiliseye karşı harekatta bulunsak gidip kiliseyi de vurdular diyecekler, bu fırsatı da onlara vermek istemiyoruz.
[h=3]490 ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ[/h] Sınır şehirlerimize yapılan saldırılarda 18 vatandaşımız şehit oldu, 147 vatandaşımız da yaralandı. 18 vatandaşımızın icinde 9 aylık Suriyeli Muhammed'imiz de var. Actım babasıyla goruştum. Babada o sabır, o tahammul her turlu takdirin de uzerindeydi. Harekat alanında da 2 askerimiz ile 16 SMO mensubu şehit olmuştur.Yaralı ya da teslim olma suretiyle etkisiz hale getirilen terorist sayısı 490. Bunların 440'ı oldu, 26'sı yaralı, 24'u de teslim oldu.
Harekatımızın teroristleri hedef aldığı acıkca ortadadır. Sivillerin zarar gormemesi icin gosterdiğimiz hassasiyet bunun en buyuk ispatıdır.
[h=3]"EN BUYUK DESTEĞİ SURİYELİ KURTLERDEN ALIYORUZ"[/h] Tek bir masumun burnunun kanamaması icin gayret gosteriyoruz. Operasyonumuzun Kurtleri hedef alması asla soz konusu değildir. Bu operasyonda en buyuk desteği Suriyeli Kurtlerden alıyoruz. Biz Kurtlere değil, PKK, onun yan kuruluşları olan PYD/ YPG'ye karşı operasyon yapıyoruz. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir teror devletinin kurulmasına musaade etmeyeceğiz. Suriye'deki varlığımızın tamamen kendi sınırlarımızın guvenliği ile sınırlı olduğunu belirtmek istiyorum. Suriye'nin toprak butunluğu sağlandığında bundan en cok memnun olacak ulke Turkiye'dir.
Operasyonumuzun ardından ulkemizi ekonomik ve silah satışı ile ilgili yaptırımlarla tehdit edenlere rastlıyoruz. Turkiye'yi boyle yolundan dondureceğini sananlar yanılıyor.
[h=3]MERKEL'E SİLAH SATIŞI TEPKİSİ[/h] Operasyonumuzun ardından ulkemizi ekonomik ve silah satışı ile ilgili yaptırımlarla tehdit edenlere rastlıyoruz. Turkiye'yi boyle yolundan dondureceğini sananlar yanılıyor.
Almanya Şansolyesi Merkel'e teror orgutunu NATO'ya aldınız da benim mi haberim yok dedim. Biz Suriye'de neden varız? Rejim teroriste karşı ayakta duramıyor. Adana mutabakatı ile Suriye'ye girdik. Bu mesele Turkiye icin bir beka meselesidir. Ulkemiz 35 yıldır teror tehdidi altındadır.
Turkiye'nin meşru sebeplerini dinlemek istemeyenler teror orgutunun her soylediğini peşinen doğru kabul edenleri ben milletime bırakıyorum.
Hisar'ı bizim muhendislerimiz, bizim milletimiz yapmıştır. Hisar projesi askeri us, liman ve tesislerin hava tehditlerinden korunmasını amaclıyor. Dun yapılan başarılı testin ardından Hisar'ın seri uretimine başlıyoruz.Sıra artık patriot, S400 benzeri sistemlere geldi. Onların patriotu varsa bizim de Siper'imiz olacak.
[h=3]ERDOĞAN'DAN ARABULUCULUK YAPMAK İSTEYENLERE TEPKİ[/h] Bazı devletler bizimle teror orgutu arasında arabuluculuk yapmaya kalkıyor. Siz ne zaman bir devletin teror orgutu ile masaya oturduğunu gordunuz? Once yaklaşımını duzelt. Biz bu işe bir haftada hazırlanmadık. Aylardır bunun calışmalarını yapıyoruz. Turkiye'de bunların inlerine girdik ama uzantı guneye kadar. Suriye'de rejim bunların hakkından gelmiş olsaydı işimiz kolaydı. Ama maalesef... Irak'ta da durum berbat.
Kalkıp teroristin yanında yer alıyorlar. Neymiş Kurtmuş. Bunlar terorist. Biz ırkcı değiliz. Bunlar aynı zamanda tam manasıyla ırkcı. Teroristmiş onemli değil diyor. Bunlar kimleri oldurdu? 4 milyon multecinin 400 bini Kurt, 3 milyon 600 bini de Arap. Bunlara biz bakıyoruz. Ayrım yok. Ezidisi var, Hristiyanı var.. Bunlar da kactı. Onlara da biz bakıyoruz. Biz dini azınlıkları asla bir kenara koymadık, gereken butun hassasiyeti gosterdik.
Teroristlerle masaya oturmak gibi bir şeyi asla yapamayız. Bugune kadar aldığımız siyasi terbiye ile bağdaşmaz. Cibilliyetimize de tarihi duruşumuza da uymaz. Onlar 30 km'lik derinlik, batıdan doğuya bunlar havzayı terkedene kadar devam edecek. Bunu dun İngiltere Başbakanı'na da soyledim, Almanya Şansolyesi'ne de soyledik."

Erdoğan Merkel'e acıkca sordu: Bizden mi yanasınız teror orgutunden mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teroristler kiliseden saldırıyor