Ayşe Ozkaya, eski eşinin kendisini pavyonlarda 'Konsomatris' olarak calışmaya zorladığını ve cezaevine girdiği sırada ilk fırsatta evden 4 kız cocuğu ile kactığını anlattı. Eski eşiyle birlikte olduğu sırada surekli şiddet gorduğunu ve bu nedenle yaralandığını iddia eden Ozkaya, “4 yıldır eski eşimden kacıyorum. 1999 yılında bu insanla beni kacırmasından dolayı evlenmek zorunda kaldım. Bu insanla evlendiğimden beridir surekli şiddet, surekli hakaret, surekli bıcakla yaralama ve bunun benzeri cok işkenceler gordum. Bu insandan kacıyorum cunku bu insan beni pazarlıyordu, insan ticareti yapıyor. Ayrıyeten konsomatris olarak beni barlarda calıştırıyordu. Kendi her gun evde alkol sefası yapardı, cocuklarla beraber beni hizmetci gibi kullanırdı. 4 cocuğum var benim ondan. En son bu kişi bir suctan dolayı cezaevine girdi. Bende bunu fırsat bilerek 4 kızımla beraber evden ayrıldım” dedi.
[h=3]"Multeci hakkımı kullanmak istiyorum"[/h] Eski eşinin nereye kacarsa kacsın kendisini bulduğunu ve bu nedenle hayati tehlikesinin olduğunu dile getiren Ozkaya, "Polise sığındım ve polis beni korumaya aldı. Ben yine bu insandan kurtulamıyorum. Surekli yer değiştiriyorum ama ne yapıyorsa bu kişi beni bir şekilde buluyor. Bulduğu zaman ya beni oldurecek, ya benim cocuklarımı elimden alacak ve bu kişi yine aynı şekilde insan ticareti yapmaya devam edecek. Kendisi yıllarca bunu bana soyledi. Benim yanımda cocuklara da ‘Sizi satacağım, siz de calışacaksınız' dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum, devletten bu konuda yardım istiyorum. Lutfen yardım edin ben multeci hakkımı kullanmak istiyorum. Surekli şehir değiştiriyorum ama şehir değiştirmem hic bir şey ifade etmiyor. Yine de beni bir şekilde buluyor. Benim gizlilik kararım var, koruma kararım var ama bu insan icin hic bir şey ifade etmiyor. Her gun haberlerde kadın cinayetleri duyuyoruz, goruyoruz, bunlardan biri de ben olmak istemiyorum. Devletimizden yardım istiyorum” ifadelerini kullandı.