Altınordu ilcesi Kumbaşı Mahallesi'nde okul cağındaki iki cocuğu ile birlikte yaşayan 36 yaşındaki Songul Baykal, cocuklarının ihtiyaclarını ve okul masraflarını karşılayabilmek icin gecesini gunduzune katarak sokaklarda karton ve kağıt topluyor. Bir sure once eşinden boşandığını, kendisine ve cocuklarına bakabilmek icin sokaklarda copleri karıştırdığını anlatan Baykal, başka bir gecim kaynağı olmadığını belirterek, yardım beklediğini belirtiyor. İki cocuk annesi kadın, tek hayalinin ise cocuklarının eğitimlerini tamamlayıp, meslek sahibi olmaları.
“Cok zor geciniyorum”
Bir sure once gecimsizlik nedeniyle eşinden ayrıldığını ifade eden iki cocuk annesi Songul Baykal, “Bazı komşular cocukları yurda vermemi soyluyor. Bir anne yurda cocuklarını bırakamaz. Ac da kalsam vermem. Ben sokaklarda karton topluyor ve onunla gecinmeye calışıyorum. Tek isteğim bana yardım edilmesi ve bir el uzatılması. Cocuklarım icin bana el uzatılsın, benim tek dileğim bu. Karton toplamaya da cocuklarımla birlikte gidiyoruz. Onları da yanımda goturmek zorundayım” dedi.
“Kartonları satınca hangi ihtiyacı karşılayacağımı bilemiyorum”
Maddi sıkıntılar cektiğini ve karton toplayarak cocuklarının ve kendisinin ihtiyaclarını karşılayamadığını ifade eden Baykal, “Şu anda evde tup bittiği icin yemek yapamıyorum. Yemeye hic bir şey yok. Kartonları satınca hangi birisini karşılayacağımı bilemiyorum. Evdeki eşyalar da bizim değil, ev sahibimizin. Benim buraya ait bir şeyim de yok. Buradan gidersem bir bavul alıp gidiyorum" diye konuştu.
“Cocuklarım okula gidiyorlar ama okul kıyafetleri yok”
Artık dayanacak gucu kalmadığını ve yetkililerden ve maddi durumu iyi olanlardan destek istediğini ifade eden Baykal, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Cocuklarım okula gidiyor ama okul kıyafetleri yok. Ben bitmiş gibiyim, cocuklarım icin her şey yaparım” ifadelerini kullandı.
“Tek dileğim cocuklarımın okuması”
Cocuklarının yeterli eğitimi alarak gorev almalarının tek hayali olduğuna değinen anne Baykal, “Benim tek dileğim onların okuması. Onların benim gibi olmasını istemiyorum. Benim oğlumun psikolojisi cok bozuk. Defalarca kazalar atlattı ama Allah'a cok şukur bana bağışladı. Onların okuyup meslek sahibi olmalarını istiyorum, tek dileğim bu" şeklinde konuştu.
Selim Kuşcu
İki cocuk annesi kadının feryadı: 'Her şey cocuklarım okusun diye'
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İki cocuk annesi kadının feryadı: 'Her şey cocuklarım okusun diye'