Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, kadın istihdamını artırmak icin ornek niteliğindeki "Kurumsal Cocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin hayata gecirileceğini belirtti.
Projeyle sigortalı calışan annelere 24 ay boyunca mali yardım yapılacağını vurgulayan Selcuk, şu bilgileri verdi:
"Projeden 0-60 aylık cocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gunduz bakımevine gonderen ve sigortalı işci statusunde calışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarında (100 avro) destek sağlanacak."
[h=3]ANNELERE TOPLAM 169 MİLYON LİRA YARDIM[/h] Bakan Selcuk, projenin Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya'da SGK tarafından uygulanacağını bildirerek, "Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek. Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacak." dedi.
Proje kapsamındaki yardımların toplamda 169 milyon lirayı (26 milyon avro) bulacağına dikkati ceken Selcuk, "Projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini guclendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve guclendirmek icin bu tur projeleri yaygınlaştıracağız." diye konuştu.
Projeye on kayıtlar 15 Ekim Salı gunu saat 14.00'ten itibaren internet uzerinden (www.sgkkurumsalcocukbakımı.org) e-devlet şifresiyle yapılabilecek.
Kaynak: AA
Bakan acıkladı: 7 ilde 10 bin 250 kadına aylık 650 lira destek
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bakan acıkladı: 7 ilde 10 bin 250 kadına aylık 650 lira destek