Calımbay'ın acıklamalarından satır başları şoyle Goreve başlarken cekincem yoktu. Gecen sezon Antalya’daydım, zor bir takımdı. Ondan once Mersin ve Kasıpyaşa’da aynı durumdaydı. Geldiğimi takım Trabzonspor. Hedefi olan mukemmel bir camia. Korkum yok, bana gore ligin başı değil. Gec kalınmış durum yoktu. Onemli olan burada ki kriz ortamını iyi yonetmek lazımdı. Buraya goreve cağrıldığımıza gore kriz vardı, onu yonetmek icin geldik. İYİ HAZIRLANDIK Bizim en buyuk sıkıntımız geldiğimizden 2 gun sonra maca cıktık. Maca cıkarken eksiklerimiz varmıydı takımı tam tanımıyoruz. Kendimize gore kadro kurduk. Bazı bilgileri futbolcu arkadaşlardan aldık. Boyle bir kadro ile cıktık. Yarın Malatya ile oynasak, kesinlikle boyle kadro cıkmaz girecekler bam başka olur. O gun de şansızlık yaşadık. Kırmızı kart goruyorsunuz 10 kişi kalıyorsun, arkasında kendi kalene gol atıyorsun. Mağlup oluyorsun. Bu şansızlık, buna son vermek gerekiyordu. Onumuzde Galatasaray macı vardı iyi şekilde hazırlandık. Benim, tabi ki biz Malatya macını şansız kaybedince camiada bir karamsarlık oldu. Cunku bir mac kaybedil diye.. Bu macta boyle bir şey vardı gol yemedik kendi kalemize attık. Kupa macını oynadıktan sonra galibiyet aldık. Bana sorulan soru Galatasaray macı ne olacak? Galatasaray macı guzel bir şey şanstı. Anadolu takımı her hangi bir takım olsa bu uslubu kurmaz. Bizim gibi kotu durumdan yukarı cıkmak icin uğraşan takım icin kolay mac değil. Bende bunu camia icin cok buyuk şans olduğunu soyledim. Takım cok iyi hazırlandı. Mental olarak, calışarak, kısa zaman olmasına rağmen her şeye rağmen iyi şekilde hazırladık. Macın başından sonuna kadar cok ustun oynadık. Eğer belki son paslarda biraz daha dikkat etseydik daha farklı daha guzel bir mac kazanabilirdik. Bu da iyi bir sonuc. Taraftar kendine geliyor, yonetim, futbolcular, kendine geliyor. Bu galibiyete ihtiyac vardı. TUDOR'UN İŞİ ZOR Ben bir şey demiyorum. Hakikaten hepimiz stresli cıktık. Tudor’un da işi zor. Galatasaray gibi buyuk camianın başında. Herkesin beklentisi cok fazla. Şampiyonluktan başka bir şey duşunulmuyor orada. Stres olabilir, nağmağlup gidiyor. O da var. Ustune ustluk derbi maı kazanamıyor diye konuşuluyor. Normal konuşabilir ama bir teknik direktorun, teknik direktorun oyununa karışmaması gerekir. Ben bir şey demiyorum ama biz cok iyi oynadık. Galatasaray ile ikinci karşılaşmam. Orada da cok iyi oynadık. Ama biz Galatasaray’ı biliyordum nasıl oynayacaklarını, nasıl oyunculara sahip olduklarını. Onemli olan Galatasaray’a oynarken, kullanacağın oyuncular varsa o zaman tabi ki mac daha iyi olabiliyor. Top bizdeyken oynadık, defans yapmamız gerekiyorsa yaptık, ne konuştuysak hepsini arkadaşlar yaptı. Kimsenin bir şey demesine gerek yok biz kendimizi biliyoruz. Galatasaray macı geride kaldı, bizim bu macın daha anlamlı olması icin Kayseri macını iyi bitirmemiz gerekiyor. KUPA MACI BİR ŞANSTI Baktığımız zaman cok alternatifli kadro.. Bazı bolgelerde yığılma olduğu icin arkadaşlarımız oynamadığı icin bırakmışlar. Onlerinde iki kişi var. Herkesin onunde iki kişi var. Defans haric. Yığılma olduğu icin bazı sıkıntılar oluyor. Herkes oynamak istiyor. Hazır olsa da olmasada oynamak istikyor. Huzursuzluk olur, sıkıntı olur, oynamadığı zaman uzulur. Kupa macı benim icin şanstı. Gormediğimiz arkadaşlarımızı oynattık. Mesela Bero’yu orada gorduk. Bero’yu kullanabiliriz dedik. Kısa zamanda yuklenemezsin oyuncuya. Yuklenmek cinayet olur ve ters teper. Biz de bu sureyi inşallah iyi bir şekilde atlatmak icin hem antrenmanlara dikkat edeceğiz ve konuşacağız. Bizim her oyuncuya ihtiyacımız var. Castillo ve Bongonda’ya da var. Ama kim hazırsa onu oynatacağız. Benim icin Bero, defans acısından defansı hucum acısından hucuma gidiyor. Bero yuzde yuz hazır mı? O da değil. Bizim Castillo’yu kesin kazanmamız gerekiyor. Castillo gibi bir oyuncuyu kazanamazsak kotu. Cunku kaleye gidemeyiz. Onun gibi kaleye giden oyuncu.. Sakatlık gecirdi, kendi performansına gelemedi. O yuzden en iyisini yapmamız gerekiyor. Hazır olan arkadaşlarımızı da kazanacağız. Konya’da Olcay’da kırmızı kart gordu. O da belki gorevi ona verebiliriz. Ama iki taraflı oynayacak. Sadece toplu değil topsuzda oynayacak. RODALLEGA'YI DİNLEMEK GEREKİYOR Rodallega ile ilgili soyleyelim. Bir kere bence orada bir haksızlık var. Cunku bizim oyuncumuz oyle durup dururken bir oyuncuya kafa atmaz. Mutlaka araştırma gerekiyor, ustune duşmek gerekiyor. Kendisiyle konuştuğumuzda bende durum dururken niye boyle tepki gostereyim. Ozur diliyorum hatalıyım dedi ama konuşulan şeye musade etmem izin vermem ona. Kendisi de cok uzgun, buyuk haksızlığa uğradığını soyluyor. Corumsporlu arkadaşımız eğer oyle bir şey soylediyse haksızlık. 3 mac bence biraz fazla. Onu da dinlemek gerekiyor. Niye yapsın. Neden yapsın. 3-0 galibiz. Biz onu oyundan cıkarmak uzereydik. Ceza vermemek gerekiyor moral vermek gerekiyor Federasyon dahil.. KUCKA'YI GORMEDİK Kucka’yı hic goremedik. Nasıl bir oyuncu olduğnu sadece televizyondan gorduk. Burak’ta ki olay net iyileşmeden gorev vermeyi duşunmuyorum. Burak buyuk fedakarlık yaptı. Sakat sakat oynadı. Bu sakatlığı ilerledi. İlerlediği zaman verimi duşuyor. Burak iyileştiğinde zamanı gelince gorevi alacak. Kucka’yı bekliyoruz. Milli takıma gidince her halde orada oynamayacak. Gittikten sonra belki isteyeceğiz. Kampta bizle calışsın. O da Osmanlı macına hazır olabilir. Burada şimdi şey ortaya cıkıyor. Kucka var, 6-7 tane orta saha var. Ama 3 tane oynatacaksın. Forvete bakıyorsun Rodallega, Burak var N’doye var bir tane oynatacaksın belki bir tane... Trabzonspor’a gelmiş, hazırlık donemi gecirmemiş. Sosa, Malatya macında ki Sosa’mıydı yoksa ondan once ki.. Volkan Şen’de oyle. Hazır olmadıkları zaman oynadıkları icin istediklerini veremeyebilir. Sosa’nın oynadığı yerde Yusuf oynuyor. O zaman Yusuf’u keseceksin Sosa’yı oynatacaksın. Biz Antalya’dayken Sosa’yı istedik. İyi bir futbolcu iyi şeyler yapacak. Tabi ki o da oynayacak Volkan’da oynayacak. Anadolu takımları cıkış yapan takımlar oluyor. Goztepe, Akhisar, Kayserispor.. Gecen sezon Antalya ile biz yapmıştık. Aynı gidiyor. Kayseri macı zor bir karşılaşma. Bunun farkındayız. Oyuncularımız da farkında. Orada mucadele etmezsek, Galatasaray macında ki konsantrenin ustune cıkmazsak zor olur. Bizim o maca ihtiyacımız var. Yukarı oynamak istiyorsak Kayseri macında cok iyi ayrılmamız gerekiyor. Baz takımlar iyi grafik yakalarlar. Şuanda Kayseri o doruk noktada. Hele hele Fenerbahce macı bitti derken son saniyede gol atmaları onlara artı oldu. O yuzden Galatasaray macına nasıl hazırlandıysak Kayseri macına o şekilde hazırlanmamız lazım... Bizim butun amacımız kalan macları kazanıp iyi şekilde bitirmek. Zorlanabiliriz, sakatlıklar, eksikler, cezalılar olduğunda sıkıntı yaşıyoruz. Ama baktığınızda kazanmamız gerekiyor. Hele hele kendi sahamızda ki macları kazanmamız gerekiyor. Devre arasında bam başka Trabzon olur. Oturacağız yonetimle konuşacağız, kendi aramızda karar vereceğiz, belki transfer yapıp eksik yerleri alalım mı almayalım mı tartışacağız. Yusuf icin erken değil. Zamanı tabi.. Gidebilir oynayabilir. Cok iyi profesyonel. İşini cok seven arkadaşımız. Abdulkadir’de oyle. Gercekten cok yetenekli. Ama onda acele etmemek lazım. Biz onu zaman zaman direkt oynatacağız. Zaman zaman da sonradan oynatacağız. Kazandıranlara cok teşekkur ederiz. Avrupa derseniz Yusuf icin bence zamanı gidebilir. Bence orada başarılı olur... HaberTS __________________