Yonetimin yonetme erkini kaybettiğini savunan Alp, "Biz darbe falan yapmadık. Darbe gizli yapılır. Başkan'a aylardır soyledik dinletemedik" ifadelerini kullandı. Trabzonspor’da ardı ardına gelen istifalarla ilgili yaşanan tartışmalar devam ediyor. Başkan Yardımcısı Zeki Ozturk’un gectiğimiz yılın Haziran ayında istifasıyla başlayan surec Asım Oren, Suat Şen ve Orhan İlarslan ile devam etti. Aslında bu durum gelecekte yaşanacakların bir anlamda habercisiydi. Başkan Muharrem Usta’nın yanlış yonetim tarzından şikayetci oldukları icin istifa ettiklerini belirten bu isimlere ilerleyen donemde, Ersun Yanal’ın gonderilip yerine Rıza Calımbay’ın alınmasıyla birlikte “Rıza gelir ben kacar” diyen Emre Aksoy eklendi. İSTİFA FURYASI Uzun suredir Başkan Usta’ya “Yonetimde birlik yok. Bu yonetim tarzıyla Trabzonspor’u yonetemeyiz ancak idare ederiz” diyen ve kongreye gidilmesi yonunde goruş belirten Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit Alp ve Onder Bulbuloğlu, yoneticiler Ozer Bayraktar, Tuncay Bekiroğlu, Nevzat Aydın ile Yiğit Oğuz Duman, Malatya yenilgisinin akşamı zehir zemberek acıklama yaparak istifalarını sundu. Bir sonraki hafta da Fatih Vardaloğlu istifa etti. “KIZILCIK ŞERBETİ İCTİK” Altı yoneticinin istifasını mevcut yonetimin icindeki bazı isimler “Hainlik, yonetime darbe yapmaya calıştılar” şeklinde yorumlarken bu iddialara ve daha bircok konuya Mehmet Yiğit Alp acıklık getirdi. Karadeniz’e acıklamalarda bulunan Alp, “Darbe dediğiniz şey gizli yapılır! Bu nasıl darbe ki ben Sayın Başkana aylardır soyluyorum, ‘Boyle gidemeyiz, kongre kararı alalım’ diye. Ama o gitmemek icin ısrar etti. Niye? Bir başarı var da biz mi goremiyoruz? Yonetimsel başarı? Sportif başarı? Ekonomik başarı? Kurumsal başarı? Biz Trabzonspor’u yonetmeye geldik, idare etmeye değil! Her turlu yanlışa karşı mucadele ettik ve başaramadık. Doğruları yapamadığınız yerde durmanın ne anlamı vardı?” dedi. "İĞNEYİ BAŞKASINA CUVALDIZI KENDİMİZE BATIRMALIYIZ" Mehmet Yiğit Alp, “Trabzonspor’un belki de uzun yıllar sonra kurulmuş en iyi yonetim kurullarından birine sahiptik” tespitinde bulunarak, “İnsanların, halkın, tribunlerin herkesin cok iyi desteği vardı. Trabzonspor icin cok iyi bir fırsattı. Bireysel olarak kişilere baktığınız zaman herkes kendi işinde başarılı olmuş, kendi işlerini iyi hale getirmiş, Trabzonspor icin bir şeyler vermek isteyenler bir araya toplanmıştı. Keşke bu fırsatı iyi değerlendirseydik. Bence tarihi fırsatı kacırdık. Kacırdık cunku bir zaman sonra yonetim olamadığımızı, olamayacağımızı anladık. Sayın Başkan, bizi iyi kullanamadı. Keşke fikirlerimizi alsaydı, o zaman daha guzel bir tablo cıkardı ortaya. Şu anki donemde Trabzonspor’da en buyuk problem bence yonetim kurulunun, yonetim kurulu olamamasıdır. Bunun onlarca gerekcesi var. Her şeyi biz de şahane yaptık diye bir durum yok. İğneyi başkasına, cuvaldızı kendimize batırmalıyız. Onu da yapıyoruz. Sayın Başkanın da ‘Ben ne yaptım demesi’ lazım. Şu ortaya cıkmıştır ki en az bir donem yonetimde calışmamış, 15 yıllık kongre uyesi olmayan, Trabzonspor kulturunu bilmeyen kimse kulube başkan olmamalı. Bilmediğiniz zaman sonuc ortada” diye konuştu. “BİZ COK MU DOĞRU YAPTIK?” Goreve geldiklerinde Sadi Tekelioğlu’nun takımın başında olduğunu hatırlatan Alp, şoyle devam etti: “Sadi Hoca takımın başında kalmak istemedi. Daha sonra Hami Hoca geldi. Kotu gitti. Sonra Ersun Hoca geldi, o da gitti. Şimdi Rıza Hoca var. Tum hocalar yanlış yaptılar oyle mi? Peki, kac futbolcu geldi gitti? Onlar da yanlıştı değil mi? O zaman bizde hicbir şey yok, oyle mi? Her şeyi şahane yaptık! Cok doğrular yaptık ve bu sonuclar mı cıktı ortaya? Bakınız, hicbir stratejik onceliğimize vakit ayırmadık! ‘Altyapı’ dedik, yapboza cevirdik! ‘Amator’ dedik, bitirdik! ‘Kurumsal yapı’ dedik, adamcılık yaptık! ‘Ekonomik dirlik’ dedik, mali tablo ortada! Bunun gibi onlarca ornek var onumuzde… Ama hepsinden onemlisi bir ekip olamadık. Ne acıdır ki ekip olamadık diye ayrıldığımız yonetimin başkanı bizi ‘ekip olmakla’ sucluyor bugun!” "BEN TRABZON’UM ZATEN" “Ben Trabzon’da doğdum, burada buyudum. Her taşında toprağında varım. Bunu soyleyen cahildir. Trabzon Anadolu Lisesi mezunuyum. 18 yaşında kulube uye oldum. Uye numaram belli. 30 yıllık kongre ve divan uyesiyim. Babam Trabzonspor’un kuruluşunda ve her yerinde var. Genel Kaptanlık, Genel Sekreterlik yapmış. Federasyon Asbaşkanı, Milli Takımlar Sorumlusu ve Tahkim Kurulu Uyesi olmuş. Kardeşim Trabzonspor’un en genc yoneticisi ve en genc divan uyesi. Ben İstanbul kanadıyım, buradakiler Trabzon kanadı oyle mi? Ben Trabzon’um zaten. Kim ayrım yapabilir? ‘İstanbul kanadı’ denilenlerin hemen hemen hepsi mahalle arasında mac yaparak Trabzon’da buyumuş insanlar. Burada şu var: Kanatlar arası kavga falan yok. Kişiler arasında cozulemeyen problemler var. Şoyle bir yonetim kurulu olmaz, herkes aynı şeyi duşunsun. Hic kimse oburunun dediğine başka bir şey demesin. Boyle bir yonetim kurulu olmaz. Yonetim kurulunda fikir ayrılığı olmazsa yonetim olmaz. Trabzonspor’da efsane olmuş gidiyor bu kanat meselesi. Yok kardeşim, bizim kanatla işimiz yok. Bizim işimiz Trabzonspor. Trabzonspor’un menfaati neyi gerektiriyorsa iceride, dışarı bir nefer gibi calışmaktan onur ve mutluluk duyarız. Bizim icin gorev diye bir şey yok. Biz kulubun menfaatleri doğrultusunda her şeyinde varız. İcinde, dışında ve kenarında. Her yerinde oluruz. Bizim icin en buyuk unvan Trabzonspor taraftarlığıdır. Bundan buyuk bir unvan da bizim icin yoktur. Kulup bizden ne istiyorsa yapmaya hazırız. Ama insanlar da durust ve net olacak. Konuşacağız. İnsanları kandırmaya calışmayacağız. Bir faydası yok cunku.” TRABZONSPOR GENEL KAPTANI TURAN ALP’İN OĞLU Mehmet Yiğit Alp... 29 Ekim 1971 tarihinde Vakfıkebir’de doğdu. Trabzon Anadolu Lisesi’nin ilk mezunlarından. Bilkent Universitesi İktisadi İdari ve Siyasi Bilimler Fakultesi Uluslararası İlişkiler Bolumu’nde Araştırma Gorevlisi olarak calıştı. Başbakanlık’ta 1995-2002 arasında uzman olarak gorev yaptı. Alp, 2002 - 2004 yılları arasında Bağdat Buyukelciliği 2. Katibi olarak gorev yaparken 2004 yılında istifa etti. Kendisinin 2004 yılında kurduğu MSA adlı şirketi 2008 yılında Fox ınternational Channels’a sattı. Kuzey Produksiyon adlı yapım şirketi ile Adanalı, Turk Malı ve Bahar Dalları isimli dizileri hayata gecirdi. NTC Medya’yı 2008 yılında kurdu. Televizyon ve sinema alanında yapımcılık faaliyetlerini surduren Alp, bugune kadar televizyon izleyicisine farklı bakış acıları sunan bircok başarılı yapıma imza attı ve cok sayıda odul kazandı. Trabzonspor Kulubu’nde Genel Sekreterlik ve Genel Kaptanlık yapan merhum Turan Alp’in oğlu olan Mehmet Yiğit Alp, Trabzonspor Basketbol Takımı’nı şampiyon yaparak 1. Lig’e cıkardı. Mehmet Yiğit Alp, son secimli kongrede Muharrem Usta ile birlikte yonetime girdi ve başkan yardımcılığı gorevini yuruttu. "İSTİFALAR NOTER KANALIYLA KULUBUMUZE GONDERİLDİ" Mehmet Yiğit Alp, istifalarını noter kanalıyla gonderdiklerini ve kulube ulaştığını belirterek, şunları kaydetti: “Madem istifalarımız kulube ulaşmadı ki boyle haberler yaptırtıyorlar. Peki neden o zaman resmi sitemizdeki yonetim kurulu bolumunden fotoğraflarımızı kaldırdınız! Neydi sizi bu kadar acele ettirtecek? Bekleseydiniz o zaman istifalarımız elinize ulaştığında silerdiniz. Demek ki can atıyordunuz gitmemiz icin.” "SAHADAKİ BAŞARISIZLIĞIN SORUMLULARI BELLİ" “Trabzonspor’un saha sonuclarının hesabı Sayın Başkandan ve Asbaşkandan sorulmalıdır. Cunku Futbol Şubesi Muharrem Usta ve Ahmet Cubukcu’ya bağlıydı. Bu şekilde karar almıştık. Futbol Şubesi’yle ilgili tum kararları da bu iki isim aldı. Kotu gidişatın bir sorumlusu varsa o şubeyle ilgilenen kişilerdir. Başka bir yoneticinin bununla ilgisi olmaz. TS Club (Son 1 yılı tarafıma bağlıydı) veya medya birimiyle ilgili bir sorun olursa bunun hesabı bana sorulabilir. Cunku onlar bana bağlıydı. Ama takımla ilgili ne varsa hesabını Muharrem Usta ve Ahmet Cubukcu vermelidir.” "KURUMSAL BAŞARI YOK İSE GELECEK DE YOK" “Trabzonspor Kulubu’nun onceliği ve en buyuk hedefi kurumsal başarıyı yakalamak olmalıdır. Kurumsal ve maddi yapı toparlanmalıdır. Bunu sağlayamazsak cok acı ama Trabzonspor’un geleceği yoktur. Bu konu uzerinde onemle durulmalı. Yoksa yarın cok gec olabilir. Ha bu arada başarı geliyorsa da gelir.” "KULUP SOSYAL MEDYADAN YONETİLMEZ" “Asbaşkan Ahmet Cubukcu, Divan Kurulu toplantısında eleştirilere yanıt verdi. ‘Trabzonspor sosyal medyadan yonetilmez’ dedi. Cok doğru bir cumle sarf etti. Bence doğru bir itiraftı. Cubukcu ile 1.5 sene boyunca hem fikir olduğumuz bir konu bulduk.” "KURTULUŞ RECETESİ BİR OLMAKTAN GECİYOR" “Tum Trabzonsporluların isimlerden bağımsız olarak bir araya gelmesi lazım. Trabzonsporumuzun kurtuluş recetesini hep birlikte yazmalıyız. O recetede hedeflerimizi iyi belirlemeliyiz. Beş yıllık bir program yapmalıyız. Bu projelerde hayalcilik olmaması lazım. Gercekler uzerinden gidiyor olmalıyız. Doğru tespitlerle doğru sonuclara ulaşabiliriz. Bu, Trabzon icin, Trabzonsporlular icin zor değil. 50 yıl cok iyi şeyler oldu. Cok buyuk başarılar yakalandı. Eğer birliği sağlamazsak aynı hikayeler devam edecek. Buna musaade etmemeliyiz.” "AMATOR BRANŞLARI NEDEN KAPATTILAR? " “Defalarca soylememize hatta ısrar etmemize rağmen Sayın Başkan, amator branşlara gereken hassasiyeti gostermedi. Hentbol, Voleybol, İdmanocağı Bayan Voleybol Kulupleri nerede? Hani Trabzon spor şehri ya, hani bu şehrin spora ihtiyacı var ya! İyiyiz ya orada neredeyiz peki?” "BİZLER SARI CİZMELİ MEHMET AĞA DEĞİLİZ!" Kulupleri başkanların yonettiğine, bunda kendileri acısından bir sorun olmadığına vurgu yapan Alp, “Saygımız da var. Ama başkan da birlikte yuruduğu insanlara fikir sorar, o fikirleri dinler veya dinlemez ama o fikirleri almak zorundadır. Cunku oraya bizi fikrimiz var diye davet etti. Yoksa biz sıradan, sokaktan gecen Sarı Cizmeli Mehmet Ağalar değiliz. Oyle olmazsa zaten bizi davet etmezdi. Kendisi ısrarla bizi davet etti. O zaman benim veya diğer arkadaşların faydalı olmayacağımı duşunuyorsa niye o kadar ısrar etti? İşte tekrardan vurguluyorum ki, kulup kulturu onemli. İnsanların Trabzonspor dinamiklerini iyi bilmesi gerekiyor. Bu kulturle buyumesi gerekiyor. Siz bir taraftan ‘50. Yıl’ deyip diğer taraftan 50 yıllık bir kulubun kulturunu bilmiyorsanız, ona gore hareket etmiyor iseniz dinamiklerini de ahlakını da bilmiyorsunuzdur! Bilmediğiniz zaman sonuc ortada!” acıklamasında bulundu. "TOPLANTI DUZENİMİZ VAR MIYDI?" Kendileri icin “Yonetim Kurulu toplantılarına katılmıyorlardı” denildiğini belirten Alp, “Nasıl katılmıyorduk! Arkadaşlar soylesin de bilelim! Başkanın Trabzon’da olduğu toplantıların bircoğuna katıldık. Hic unutmuyorum, Onder Bulbuloğlu ile birlikte bir toplantıya ucak bulamadığımız icin ozel ucak kiralayarak katıldık. İlk geldiğimiz zamanki birkac toplantının dışında son iki aya kadar doğru durust toplantı bile yapılmadı. Ayrıca her toplantıya da katılamamız mumkun olamıyor ne yazık ki. İşimiz gucumuz oluyor bazen. Katılamazsak mazeretimizi de bildiriyoruz. Bizler, ‘Toplantı yapalım, konuşalım, goruşelim’ dediğimizde ‘Burak toplantıyla gelmiyor’ deniliyordu! Kaldı ki toplantı yapmak sadece Sayın Başkanın yaptıklarını dinlemek değil ki! Bir araya gelmemiz gereken en kritik zamanda bile yapılacak toplantı birkac saat kala iptal ediliyor ise, başka bir toplantıda aldığınız karar ertesi gun hic haber verilmeden değiştiriliyor ise zaten orada toplantı duzeninden bahsedilemez. Sayın Başkanın toplantıdan kastı ne? Hakikaten cok merak ediyorum. Kendisi İstanbul’da, diğerleri Ankara’da ve Trabzon’da olacak şekilde video konferansla bağlanmak mı?” değerlendirmelerinde bulundu. Alp ayrıca “Allah aşkına; 1,5 yılda bir whatsapp grubu bile kurup calıştıramamış bir ekip olabilir mi?” diye sordu. HaberTS __________________