Ancak bu ortaklık fazla yurumedi. 6 Aralık 2015'te yonetime secilen Aydın, bir yıl sonra futbol şubesindeki gorevini bıraktı, gectiğimiz 21 Ekim'de de tamamen istifa etti. Nevzat Aydın'la bu ayrılığın sebeplerini ve Trabzonspor'u Hurriyet Gazetesi'nden Adil Demircubuk konuştu. İş yaşamındaki başarıyı Trabzonspor yoneticiliğine taşıyamadınız. Neden? Benim pozisyonumda başarıyı sure ve butce nezdinde değerlendirmek lazım. Futboldan sorumlu olarak sadece bir transfer donemi gecirdim ve surecin başında başkan, hoca ve ben oturup karar aldık. Dedik ki ; '1 Milyon Euro'dan fazla maaş vermeyeceğiz ve 27 yaşından yaşlı oyuncu transfer etmeyeceğiz' Ortalama yaşı 23 olan 7 oyuncuyla 5,5 Milyon Euro maaş bedeli ile anlaştık. Benden sonrası ise tufan tam anlamı ile. 8 oyuncuya verilen yıllık maaş 18,5 Milyon Euro, yaş ortalaması ise 31. Madem paramız vardı keşke ilk sene bu transferleri yapsaydık. Ersun Yanal tercihinde sizin de onayınız var mıydı? Evet tabii ki vardı. Aslında ilk tercihim Fonseca idi ama sonra Turk hocadan yana karar kıldık. Ama ilk donemdeki hırslı ve motive Ersun hocayı bulamadım. Futbol şubesi yoneticiliği yaptığınız donemde geliştirilen 'scout ekibi' projesi neden yurumedi? Scout ekibinin yurumesi icin 2-3 seneye ve bu yapılanmayı sonuna kadar destekleyen, menajerlerle ilişkiyi yonetebilecek bir başkana ve yonetime ihtiyac vardı. Geldiğimizde kulupte futbolcu hafızası sıfırdı. Veri tabanını kurduk, gerekli yazılımları aldık, yurt dışından scoutlar transfer ettik ve başladık. Bir donem sonunda ise daha bir donem once 'olmazsa olmazımız' dediğimiz ekip lağvedildi. Şimdi tam anlamıyla menajerlerin kucağındayız. Bu menajerler kulupte o kadar soz sahibiler ve başkandan o kadar yuz buluyorlar ki ben Trabzonspor yoneticisiyken bana Twitter'dan hakaret edip, kufur edebiliyorlar. Başkan Muharrem Usta kulubu 'tek adam' zihniyetiyle mi yonetiyor? Evet oyle yonetiyor. Ama bu 0 veya 1 değil. İlla kuluplerin son derece demokratik yonetilmesi gerekmiyor. Başkanın tabii ki bir ağırlığının olması lazım ama bu diğer yonetim kuruluu uyelerini hice saymak anlamında olmamalı. Usta başarılı olabilir mi? Hayır. Kısa vadeli gunluk başarılar olabilir ama orta ve uzun vadede bu anlayışla mumkun değil. Muharrem Usta ile fikir ayrılığınız nerede başladı? İlk devre sonucları istediğimiz gibi gitmeyince başladı. Beraber, her gece toplanıp ne yapsak diye tartışıyorduk. Orada başkan daha once belirlediğimiz politikayı bıraktı. Kendi bulduğumuz değil, menajerlerin onerdiği oyuncularla ilerleme kararı verdi. Ben o an itibariyle gorev anlamında istifa ettim. Ardından da yerel bir gazeteye verdiği roportajda transfer donemi ve benim hakkımda yanlış olan laflar etti. Bu arada kendisine defalarca yazmama rağmen benimle buluşmayı da kabul etmedi. Sonrasında zaten testi kırılşmıştı. İstifa etmeyip orta oyununun bir parcası olamazdım. Gecen yıl, "Kulup batmış durumda. Bu işe girdiğime pişman oldum" demiştiniz. Hala da pişman mısınız? Pişmanlık doğru kelime değil ama bircok "keşke" var. Bu yonetim Trabzonspor'u duzluğe cıkartmak icin buyuk bir fırsattı. Bunun icin tek vucut caba vereceğimiz halde biz gunluk saha sonuclarının ve yonetimsel beceriksizliklerin peşinde koştuk. Ben butun saflığımla elimden geleni yaptım. Ama gordum ki bazı yoneticiler icin Trabzonspor'un başarılı olması değil, kucuk kalması ve onlar tarafından idare edilmesi amac. Bakkal idare edemeyecek adamı secim kazanmak icin Trabzonspor'un yoneticisi yaparsanız, o da komplekslerini kulup uzerinde yaşıyor. Hayatının tepe noktası yonetim kurulu uyeliği cunku. Olan, hizip ve nifak icinde boğuulan Trabzonspor'a oluyor. Kulube verdiği paranın tamamını geri aldı ve oyle istifa etti diyenler var... Hayır, kuruşunu almadım. Bunu diyenler kac yoneticinin loca aldığına, kimlerin şirketlerini kullanıp rant sağladıklarına baksın. Uslubunuzu fazlasıyla sert bulanlar var... Kimseyle ilgili bir ajandam yok, neysem oyum. Yalana ve haksızlığa dayanamıyorum. Ne yazık ki dayanamadığım şeyler bizim yonetim kurulu donemimizde fazlasıyla oldu. Oyle zavallı yonetim kurulu uyeleri vardı ki kendi lokal arkadaşlıkları uzerinden benimle ilgili yalan haber yaptırma yarışı icine girdiler, sosyal medyada sahte hesaplar acıp taraftarları galeyana getirmeye kalktılar. Yine de duşunuyorum kendimi iyi frenlemişim. Rıza Calımbay Trabzonspor icin doğru isim mi? Şu an icin doğru isim. Ama yine Trabzonspor yonetiminin uzun vadeli plan yapıyor olduğu kanısında değilim. haberTS __________________