Spor Toto Super Lig'in 12. hafta mucadelesinde Trabzonspor, Şenol Guneş Spor Kompleksi'nde Osmanlıspor'u ağırladı. Karşılaşma sonrasında bordo mavili takımın teknik patronu Rıza Calımbay acıklamalarda bulundu. Bordo-Mavililerde macın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktoru Rıza Calımbay, oyuncuların oyunu bırakmayıp galibiyeti kovalamasından memnun olduğunu kaydetti. Calımbay, “Bu geldiğimizden beri 3 gol kendi kalemize attığımız. İyi mucadele ettik. Taraftarın payı cok buyuk. Onlar nasıl bizi Galatasaray macında desteklediyse aynı desteğe devam etti. İyi ir galibiyet aldık. Ustune koya koya gidiyoruz. İnşallah devre arasına kadar bunları iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Yapmamız gereken şeyler var. Onları calışarak duzelteceğiz. Kolay mac yok. Bundan sonra oynayacağımız 5 lig macınınım hepsi zor maclar. Mucadele etmeden kazanmak mumkun değil. Butun takım olarak boyle olmamız gerek. defansif acıdan sıkıntı yaşadık. Bunları zamanla iyi bir duruma getireceğiz. Alınan galibiyetten cok memnunum. Oyuncularım sonuna kadar mucadele ettiler. Hicbir zaman mağlubiyeti kabul etmediler onun icin hepsini tebrik ediyorum” dedi. NEDEN CİTF SANTRAFOR Neden cift santrafor formatıyla oyuna başladığı sorusuna ise Calımbay, “Bizim icin gol atmak onemliydi bugun. Burak golcu, bir de atarsa Yusuf golcu. N’dye oynamadığında. Onun icin Burak’ın yanına bir tane daha golcu lazımdı. Bende bu macta onu duşundum. Biz pozisyonu gireriz onemli olan bunu değerlendirmek. Hepsiyle konuştuktan sonra buna karar verdim. Takımın hucum organizasyonlarından memnunum. Macın başında guzel pozisyonlar yakaladık. Onları değerlendirsek daha farklı olurdu…” diyerek acıkladı. CASTİLLO’YA COK SEVİNDİ Castillo’ya cok sevindiğini aktaran Calımbay, “Ozellikle Castillo adına cok sevindim. Yeteneği belli, sadece son paslarda dikkatli olursa Turkiye’nin en yetenekli oyuncularından bir tanesi. Ustene koya koya gideceğiz dediğim bir tanesi sadece Burak ile değil diğer arkadaşların da katılması lazım. N’doye’nin olması, Burak’ın olması, Yusuf’un olması ve Kucka’da gelirse daha ofansif olacağız” dedi. NEDEN ABDULKADİR DEĞİL DE KUCKA? KUCKA 15-20 DAKİKA OYNARIM Calımbay, neden mac 3-3’ken Abdulkadir değil de Kucka değişikliğini yaptığını ise, “Dışardan bakıldığında Kucka ile Abdulkadir bambaşka. Biri acık oynuyor, biri orta saha oynuyor. Orta sahada buyuk acık var. Adam almakta. Kucka fizik olarak hazır olmadığı icin 15-20 dakika oynarım dedi. Abdulkadir orada oynayamaz. Biz ondan daha cok şeyler bekliyoruz. Kucka ile Abdulkadir’i kıyaslarsanız olmaz. Orta sahada hem Sosa, hem de Yusuf’u aynı oynatmak zor oluyor. Yorulunca Osmanlı’nın orta sahası rahat geliyor. Defansif acıdan Orta saha oyuncusu lazımdı onun icin Kucka’yı aldım” dedi. HATALAR YAZILIYOR Defansta bol gol yenilmesini ise Calımbay, “Şansızlıklar oluyor. Pereira’nın attığı oteki sırtına carpıp gidiyor. Malatya’da yediğimiz gol Okay’ın attığı onu da kendi kalemize girdik. Neredeyse 6 golu bittik. Bol gol yemeye başladı şeyi yanlış. Defansif acıdan tabi ki iyi değiliz. Bunun farkındayız. Kadromuz bu, hatalarımız var. Onu kabul ediyorum. Daha iyi olmamız gerekiyor. Kornerden gelen toplarda rakipten once bizim vurmamız gerekiyor. Onemli olan bunu kabullenmeyip macı bitirmek. Aldığımız galibiyet cok cok onemli. Macın her dakikası yapılan hataları yazıyoruz. Yardımcı hocalarımız izliyor. Bunları biriktirip calışıyoruz. Bizz daha iyi durama getirmek icin calışacağız. Takımımızın hırsından, taraftardan arzusundan isteğinden memnunum” diyerek acıkladı HaberTS __________________