Vaclav Jilek: Abdulkadir Parmak'ı takımımda isterdim
Trabzonspor0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Vaclav Jilek: Abdulkadir Parmak'ı takımımda isterdim
-
14-10-2019, 05:51:34Kayıtlı ÜyeUEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rovanşında Trabzonspor’a 2-1 yenilerek elenen Cekya temsilcisi Sparta Prag’ın teknik direktoru Vaclav Jilek, "Prag’daki macı iyi bitirseydik rakibin kalitesine rağmen tur atlayan biz olacaktık." dedi. "Trabzonspor’da cok iyi oyuncular var'' diyen Jilek, ''Orneğin Nwakaeme, Abdulkadir Omur. Ancak kendi takımımda bir oyuncu gormek istesem bu Abdulkadir Parmak olurdu" acıklamasını yaptı. UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rovanşında Trabzonspor’a 2-1 yenilerek elenen Cekya temsilcisi Sparta Prag’ın teknik direktoru Vaclav Jilek, "Prag’daki macı iyi bitirseydik rakibin kalitesine rağmen tur atlayan biz olacaktık." dedi. Macın ardından acıklamalarda bulunan Jilek, "Erken yediğimiz gol planlarımıza uymadı. Macın uzun sure golsuz devam etmesini istiyorduk ki bu skor ev sahibi takım uzerinde ciddi baskı yapacaktı. Onde baskıyla başladık, fena da gitmiyorduk ancak basit hatadan ceza sahasına rakibi cok yaklaştırdık. Rakip de kalitesiyle bunu affetmedi. Macın geneline baktığınızda iyiydik, enerjik oynadık, sahanın genelini iyi kullandık ancak 1-0 erken geriye duşunce 2 gol atmanız gerekiyor geri donmek icin. Moral olarak bizi oldukca etkiledi. Cok basit hatadan gol yedik ancak bu kez hatayı sadece bizde aramamak gerek. Rakip cok başarılı bir oyun kurdu. Kanat oyunuyla iceriye rahat girdiler. Burada artık hatayı stoperde aramamak gerek. Rakibin kalitesi cok iyiydi. İceri oyle iyi top atıldı ki rakibin bunu gol atmaması icten bile değildi" dedi. "PRAG'DAKİ MACI İYİ BİTİRSEYDİK TURU ATLAYAN BİZ OLACAKTIK" İki maca bakıldığında iyi oynadıklarını duşunduğunu ifade eden Vaclav Jilek, şoyle devam etti: "Cıkma ihtimalimiz yuksekti ama rakipte cok kaliteli oyuncular var. Bire bir pozisyonlarda da bunu gordunuz. Biz de ozellikle hem Prag'da oynadığımız macın buyuk kısmında hem bu macta zaman zaman cok iyi performans ortaya koyduk. Oyuncularımla gurur duyuyorum ancak turun belirleyicisi Prag'daki mac oldu. Son 10 dakikada iki hatayla birlikte iki gol yemesek en azından sadece bir golle beraber buraya avantajlı skor ile gelsek buradaki macın skoru cok daha farklı olabilirdi. Dolayısıyla Prag'daki macı iyi bitirseydik rakibin kalitesine rağmen tur atlayan biz olacaktık." "TAKIM HALİNDE OYNARLARSA UEFA AVRUPA LİGİ'NDE EPEY İLERLERLER" İlk macta Trabzonspor'un hazır olmadığını gormenin mumkun olduğunu kaydeden Jilek, "Henuz oyunları tam oturmamıştı. Gecen seneki performansı ortaya koymadıkları acıktı. Bugun Trabzonspor'u cok daha guclu, iyi gorduk. Bireysel olarak kaliteleri iyi. Bu iki macta hem bizim hem Trabzonspor'un performansı Avrupa Ligi kalitesindeydi. Cok iyi iki mac cıkardı. Bir sonraki turda rakiplerin performanslarını bilmiyorum. Trabzonspor cok kaliteli oyunculardan kurulu. Eğer takım halinde oynamayı becerebilirlerse Trabzonspor'un UEFA Ligi'nde epey ilerleyebileceklerini duşunuyorum" ifadelerini kullandı. "ABDULKADİR PARMAK'I TAKIMIMDA GORMEK İSTERDİM" Jilek, bir basın mensubunun 'Trabzonspor'dan hangi oyuncuyu takımınızda gormek isterdiniz' şeklindeki soruya ise "Trabzonspor'da cok cok iyi oyuncular var. Orneğin Nwakaeme, Abdulkadir Omur. Ama kendi takımımda bir oyuncu gormek istesem bu Abdulkadir Parmak olurdu" yanıtını verdi. Gazeteler __________________