Trabzonspor’un uzun zamandır suredir peşinde olduğu gurbetci futbolcu Zafer Yelen’de artık son nokta konulmak uzere... Mali Sayman Mahmut Aksu’nun resmi olarak bir ay once başlattığı goruşmelerde Alman kulubu Hansa Rostock’un, Trabzonspor’un duşunduğu rakama cok yaklaştığına işaret edildi. Zafer Yelen’in kulubune, “Ben Trabzonspor’a gitmek istiyorum. Hicbir şekilde bir başka takımda oynamam” demesinden sonra ve Beşiktaş’ın da devreden cıkmasının ardından sıkışan Hansa Rostock yoneticilerinin, Bordo-Mavili kulubun kurmaylarına haber gondererek, “Gelin goruşelim ve bu transfere son noktayı koyalım” diye haber gonderdiği kaydedildi. Bu gelişme uzerine hazırlıklar başlatıldı. Zafer Yelen’in artık alınmasının an meselesi olduğu ve futbolcunun da hafta sonuna kadar Gerede kampına katılmasının beklendiğine işaret edildi. Peşinat Sorunu Cozulecek Hansa Rostock yoneticileri, Zafer Yelen’e talip olan Trabzonspor’dan once 1,5 milyon Euro bonservis bedeli talep etti. Bu rakamı daha sonra 1 milyon Euro’ya kadar cektiler. Bilindiği gibi Beşiktaş’ın devreye girince Alman kulubu yine fiyat yukseltmişti. Fakat Zafer’in Beşiktaş Menajeri Sinan Engin’e, “Trabzonspor’da oynamak istiyorum” demesinin ardından bu kulup devreden cıktı. Bordo-Mavililer ile Hansa Rostock kulubu yetkilileri arasında yapılan pazarlıklar sonunda Almanlar 800 bin Euro’ya kadar geriledi. Bordo-Mavililer ise 750 bin Euro teklif etti. Hansa Rostock yoneticileri 400 bin Euro peşinat isterken, Trabzonspor kurmayları ise bunu 200 bin Euro olarak belirledi. Fakat işin bitme aşamasına gelmesiyle birlikte Mali Sayman Mahmut Aksu’nun yapılan davet gereği yarın Almanya’ya giderek transfere son noktayı koyacağı ifade edildi. __________________