Yusuf Yazıcı’nın gidişiyle Trabzonspor’un ahenginin bozulacağını dile getirmiştim ve ardından şampiyon olacağı sezonda iddiasının kalmayacağını da.. Bu nedenle Kasımpaşa macının beraberlikle sonuclanacağını tahmin etmiştim. Hem de sezonun kalite bakımından vasat takımına karşı. Bilmem ki diğer maclarda hali ‘nece’ olur. Yazıcı Trabzonspor’un onemli bir ismiydi. Kilit ismi, maestrosu, beyniydi diyebiliriz. Orta alanla forvetin arasını kuran copcatanı gibi bir rolu vardı. Yerine alınacak ismin de boylesi kritik bir gorevi yerine getirebileceğinden şuphelerim vardı. Ve geldi, şuphelerimde de haklı cıkardı. Daha alışacakta, verim vermeye başlayacakta o zamana kadar sezon biter. Bu nedenle Yusuf’un hele ki boyle bir sezonda gidişini hic doğru bulmadım. Bordo mavililer onun yokluğunu daha ilk macta hissetmeye başladı bile. Kasımpaşa mucadelesine 4-2-3-1 gibi sacma bir sistemle cıkarak esemedi. Madem cıktı bari ortasında SOSA olsaydı.. Obi ise sudan cıkmış balık gibi gezinip durdu. Alışma donemi uzun surecek gibi. Şayet bu surec uzarsa vay Trabzon’un haline! Abdulkadir Omur ile Yusuf Sarı’yı da birlikte gormeye şaşırdım. Bu cocukların ikisi bir arada olmuyor. Omur’’un ayakları surekli sağa kayar gibiydi. Sanki yerini yadırgamış bir hali vardı. Zaten cektikleri şutlar da birer biskuviyi kıramayacak zayıflıktaydı. Abdulkadir Parkmak’a gelince, ona bir anlam veremedim. Oyunda hic yoktu. Yazıcı’nın yokluğunda ne yapacağını şaşırmış gibiydi. Orta sahanın en sıkıntılı zamanında oyunda olmayışı bolgenin cokmesine sebebiyet verdi. Mac boyunca onune duz oynaması takımı sıkıntıya soktu. Obi ile el ele gezmeleri de cabası. Ne yaptığını bilmeyen Parmak’ın bir an once toparlanması lazım cunku kilit bolgede Trabzonspor’un ona ihtiyacı var. Daha ağır eleştiriyi ise Ekuban’a yapacağım.. 11’de olmamasına şaşırmıştım fakat oyunu girdikten sonraki haline daha cok şaşırdım. Beni cok sinirlendirdi.. Sanki Sorluht’u kıskanmış gibi bir hali vardı. İki net pası vermemesini başka kelimelerle acıklayamıyorum. Şayet o topları vermiş olsaydı kotu Trabzonspor sahadan 3 puanla ayrılabilirdi. Umarım Ekuban bencil oyununu surdurmez yoksa takıma yararından cok zararı dokunur. NOT: Trabzonspor’un cok ciddi bir 6 numara eksikliği var. İyi bir 6 numara ilac gibi gelecek. Onazi’nın sakatlığı, Obi’nın formsuzluğu takımı sıkıntıya sokuyor. Hazır bir 6 numara tum dengeleri değiştirebilir. HaberTS __________________