Adalı Holding Yonetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Sheraton Adana’dan sonra turizm yatırımlarına devam edeceklerini acıkladı. Adalı, İstanbul ve Kıbrıs’taki otel yatırımlarını anlattı.
Eda Ozsoy – Turizm Guncel - Adana
Adalı Holding Yonetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Sheraton Adana’nın acılışı sonrasında İstanbul’dan gelen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Serdar Adalı ile yaptığımız sohbetin satır başlarını aktarıyoruz;
ADANA’NIN İLK TURİZM ACENTESİNİN SAHİBİYİZ
Turizme yabancı bir aile değiliz. Adana’nın ilk turizm acentesinin sahibiyiz. 92 yılına kadar Adalı Turizm vardı. Otel yapmaya karar verdiğimizde Antalya’ya Bodrum’a İzmir’e yatırım yapmaktansa kendi memleketimize yatırım yapmak daha mantıklı geldi. Otelcilikte hep Sheraton hayalim vardı. Bu yuzden bu markayı secmek istedim.
135 MİLYON DOLAR HARCADIK
Otelin yerini 2009 yılında aldık. Arsa uzerinde belediye binası vardı, belediyenin taşınmasını bekledik. Araziyle birlikte 135 milyon dolar harcadık. Boyle bir otel yapmak bize ayrı bir gurur veriyor. Adana’nın bundan sonraki turizmde hizmetini verecek.
İSTANBUL’DA OTEL ACIYORUZ
İstanbul’da Şişli Belediyesi’nin karşısında bir arazimiz var. Burada bir otel yapmayı planlıyoruz. 220 odalı bir şehir oteli duşunuyoruz. 60 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Ancak planlamamıza gore Kıbrıs İstanbul’da once başlayacak gibi gorunuyor.
PERSONELİN İŞSİZ KALMASINI İSTEMİYORUZ
Babamız Kıbrıslı.. Bu nedenle Kıbrıs’ta otel yatırımına oncelik verecek gibi gozukuyor. Cunku İstanbul biraz yavaş ilerliyoruz. Ayrıca otel inşaatını yuruten personelin işsiz kalmasını istemiyoruz. Bu nedenle Kıbrıs'a yonlendireceğiz.
Amerika’da bir otel projemiz vardı, gecen yılın başında onu actık. Burada da buyumeyi hedefliyoruz. Amerika'da iki daha acmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar icin arazilerimiz hazır durumda. 2016'ya gelindiğinde ABD'de 3 otele ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni yatırımlar icin de Starwood'un markalarından biriyle anlaşacağız. Amerika'daki projelerimizi oğlum yurutuyor.
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- 139 milyon dolara otel actı, gozunu ABD, Kıbrıs ve İstanbul'a dikti [TT]