Fenerbahce Şaşırdı. ( Haber Doğruysa )
Trabzonspor0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Fenerbahce Şaşırdı. ( Haber Doğruysa )
-
14-10-2019, 05:43:53Kayıtlı Üyehttp://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=1414,2 Şapka kavgası! 1995-96 sezonunda Fenerbahce ile Trabzonspor arasında yaşanan şampiyonluk yarışının Sarı-Lacivertli ekip lehine sonuclanmasının ardından iki kulup arasında yaşanan rekabetin adeta kavgaya donuşmesi, yeni bir boyut kazandı. Zira Sarı-Lacivertli kulup, Karadeniz ekibini patenti kendisinde olan urunu izinsiz uretmekle sucluyor. Fenerbahce Yonetimi 30.12.2003 tarihinde Turk Standartları Enstitusu’ne başvurarak, 12 nolu taraftar şapkasını 10 yıl sureyle 556 sayılı kanun hukmunce kulup adına tescil ettirdi. İzinsiz uretim var Sarı-Lacivertli yoneticiler, Turkiye’de uretim hakkı sadece Fenerbahce’de bulunan 12 nolu şapkanın Trabzonspor tarafından da uretildiğini oğrenince harekete gecti. Bordo-Mavili kulubun kendilerinden izin almadan boyle bir uretim yaptığını belirten Fenerbahce yonetimi, ilk etapta Trabzonspor Kulubu’ne ihtarname gonderdi. İhtarnamede yasadışı olan uretimin bir an once durdurulması ve daha once satışa sunulan 12 nolu şapkaların bir an once toplatılması da istendi. Tazminat hakkı saklı Fenerbahce yonetiminin yasalar uyarınca Trabzonspor Kulubu’ne tazminat davası acma hakkı da bulunuyor. Eğer Sarı-Lacivertli kulup bu yola başvurursa, Karadeniz ekibinden buyuk miktarda para alabilecek. Ancak Fenerbahce yonetimine yakın kaynaklar, Trabzonspor’un 12 nolu şapka uretimini durdurması ve satışa sunduklarını da toplatıp, imha etmesi halinde tazminat davası acılmayacağını bildiriyor. Doğan CİL __________________