Yeni sezona şampiyonluk umutlarıyla başlayan ve onemli transferlere imza atan Trabzonspor'da hesaplar tutmadı. 6 Aralık 2015'te goreve gelen Başkan Muharrem Usta ve yonetim kurulu calkantılı bir doneme imza attı. Yaklaşık iki yıla yakın gorevde bulunan Usta'nın yonetiminden bugune kadar 11 yonetici ceşitli donemlerde istifalarını vererek kulupteki gorevlerinden ayrıldı. Son 6 istifayla birlikte Trabzonspor'dan ayrılan yonetici sayısı 11'e yukseldi. Bu surecte 29 Temmuz 2016'da Suat Şen, 3 Ağustos 2016'da Zeki Ozturk, 29 Aralık 2016'da Prof. Dr. Asım Oren ve 14 Temmuz 2017'de Orhan İlarslan gorevlerinden istifa eden isimler olmuştu. SADECE 11 YONETİCİ KALDI Bu isimlerin yerine ise yedek listede yer alan bazı yoneticiler asil listeye dahil edilmişti. Teknik direktor Rıza Calımbay'ın gelmesinden sonra 18 Ekim 2017'de Emre Aksoy ve Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup olunmasının hemen sonrasında ise Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit Alp, Onder Bulbuloğlu, Stadyum ve Tesisler Koordinatoru Ozer Bayraktar, Organizasyonel Gelişme ve İnsan Kaynakları Koordinatoru Yiğit Oğuz Duman ve Yonetim Kurulu Uyeleri Nevzat Aydın ile Tuncay Bekiroğlu istifa eden diğer isimler oldu. Yaşanan bu ayrılıkların ardından Başkan Muharrem Usta'nın yanında 10 yonetici kaldı. Trabzon ağırlıklı listede Ahmet Cubukcu, Gencağa Meric, Coşkun Bulbul, Prof. Dr. İsmail Yuksek, Ali Rıza Egemen, Gokhan Saral, Okan Alemdaroğlu, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Cimşir yer aldı. SECİM İCİN SAYI 7'YE İNMELİ Kongre kararı alınması icin yonetim kurulu sayısının 7 olması gerekiyor. Trabzonspor'da yonetimin istemi dışında kongrenin olabilmesi icin yonetim kurulu uye sayısının 7'ye duşmesi gerekiyor. İstifaların ardından ise mevcut yonetim kurulu sayısı Başkan Muharrem Usta ile birlikte 11 olurken, bu şartlarda kongre kararı Trabzonspor yonetim kurulunun karar vermesiyle gercekleşebilir. Ancak camianın onde gelenleri, taraftarlar Başkan Usta'ya "Acilen kongreye git" cağrısı yapıyor. Usta'nın ne karar vereceği merak ediliyor. İSTİFA TEZAHURATLARIYLA KARŞILANDI Trabzonspor taraftarları, Malatyaspor deplasmanından donuşte gece gec saatlerde Trabzon Havalimanı'nda takımı protestoyla karşıladı. Yonetimi istifaya davet eden taraftarlar, futbolculara da, "Sizinle rezil oluyoruz" şeklinde tezahuratlarda bulundu. Bircok futbolcu bu durumu şaşkınlıkla karşılarken, geniş guvenlik onlemleri nedeniyle taraftarlar protestolarını yaptıktan sonra dağıldı. HaberTS __________________