İstifa Eden Yoneticiden Usta'ya Tepki
Trabzonspor0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- İstifa Eden Yoneticiden Usta'ya Tepki
-
14-10-2019, 05:37:52Kayıtlı ÜyeBordo-Mavili Kulubun Başkanı Muharrem Usta ve camiaya onemli mesajlar verdi. Duman, istifa gerekcesini ise şoyle ozetledi: “İstifa meselesi skorla falan alakalı değil. Tamamen yonetim meselesidir. Birkac arkadaşla beraber istifa ettik ve işin trajikomik tarafı biz orgut olamadığımız icin istifa ettik. Ama orgut olarak suclanıyoruz.” Yiğit Oğuz Duman, yonetimde her yonden fikir ayrılıkları yaşandığına vurgu yaparak, “Kalkıp demedik ki; bu takım başarısız olacak, macların kotu gitmesi nedeniyle ayrılacağız. Bizim derdimiz baştan beri secim oncesi konuştuğumuz prensipler ışığında yurumuyor olmasıydı. Bizim problemimiz kişilerle değil. Kişinin kalitesi kalitesizliği Trabzon’da olması olmaması değil. Konu adres meselesi değil. Olayı oraya doğru cevirmesinin bir anlamı yok. Cunku başkanın kendisi de İstanbul’da. O zaman o da bizim grubumuzda olmalıydı” dedi. BİZİM TARZIMIZ DEĞİL Duman, sozlerine şoyle devam etti; “Yonetim ekibi demek; beraber olmak, beraber karar vermek demektir. Ben Sayın Muharrem Usta’nın yerinde olsaydım, yonetim ekibini daha fazlasıyla yakınımda tutardım. Bizim istifa acıklamamızda yaptığımız cağrı mantıklı bir cağrıydı. Belki bugun aday olsa ona karşı rakip de cıkmayacak. Ona haksızlık yapmaya da calışmıyoruz. Zorlu bir donemde, karma bir yonetim kurdu. Bizim yonetime girme vaatlerimiz bu kurumun daha makul yonetilmesiydi. Bu maddi, manevi, marka iletişim boyutlarında Trabzonspor’un daha doğru temsiliydi. Aslında biz bu yonetimden bunu hayal ediyorduk. Ama yonetim ekibi olarak kulube ne giriyor, ne cıkıyor cok bilemiyorduk. Bu cok buyuk bir problemdi. Bu tarz, bizim tartıştığımız tarz.” BU ŞEKİLDE YONETİLMEZ Duman, “Toplam calışan sayısı bile gereğinin cok ustunde bir kulup. Bunların hepsinin sebebi baktığımız zaman kotu yonetim şeklinden kaynaklanıyor. Hicbir şirket boyle yonetilmez. Bizim kendi şirketlerimizde dahil. Yonetim kurulunda olduğumuz hicbir şirkette boyle başarılı olmayacağımızı biliyoruz. Bu kadar insanı bir araya getirmenin sebebi, onlardan faydalanmak icin değil, sadece secimden sonra unutmak icinmiş. Bu kadar insandan faydalanmış olsan, alt yapın doğru kurgulanabilirdi, kurumsal yonetim ekibini doğru kullanabilirdin, yonetim kuruluyla icra kurulu yani genel mudur ve ekibi doğru işler yapabilirdiler, finansal kaynaklar belki daha doğru yonetilebilirdi. Onlarca yuzlerce kalem iş vardı. Biz bunları da yapmak icin gelen bir ekiptik. Bizim derdimiz Muharrem Usta’nın caba harcadığı şeylerle ilgili onu suclamak değil. Derdimiz, biz bunu hep beraber daha fazlasıyla yapabilirdik ama yaptırılmıyor, yapamıyoruz bu doğal olarak sonucları da etkiledi. 1461 Trabzon eriyor, kurumsal ekip doğru durust yapılanamıyor, alt yapı cuvallıyor, hicbir koordinasyon yok. Bugun denen şey yarın iptal oluyor, yarın denen şey ertesi gun olacak mı, olmayacak mı belli değil. Bunların hic biri surdurulebilirlikle alakalı şeyler değil.” TEK BAŞINA UĞRAŞIYOR! Goreve gelirken kulubun finansal sıkıntı cektiğini ve bunu bildiklerini soyleyen Duman, “Bu sorunların hepsini aşmak icin bir araya geldik. Ama bunları aşmak icin bir ekibe ihtiyac var. Fakat o ekip olamadı. Bunun sorumlusu Başkan Usta’dır. Cunku her şeyi tek başına yapmaya calışıyor. Parayı bile tek başına bulmaya calışıyor” dedi. HaberTS __________________