Kuran-ı Kerimde dunya hayatı yaşanırken Allah'ın goruleceğine dair ayetler yeralmaktadır. Ali imran 18 de Allah'ın Kendisine şahitlik etmesinden başka, meleklerin de ve Allah'ın ilminin sahibi olanların da şahitlik ettiği acıklanıyor. Şahitlik bizzat gorulerek gercekleşen bir olgudur. Şahit olan kişi, olayı goren kişidir. Allah'a şahit olan kişi ise Allah'ı gorendir. Allah (cc) baş gozleriyle gorulmez. Kalp gozuyle gorulur. Musa AS ın kalb gozuyle Allah'ı gormenin dışında, fizik vucudunun gozleriyle de Allah'ı gormek istemiştir.Ancak fizik vucudun gozleri Allah'ı gormeye elverişli yaratılmadığı icin Musa AS fizik vucudun gozleriyle Allah'ı gorememiştir.Allah (cc), ancak nefsin kalp gozuyle ve ruhun baş gozleriyle gorulebilir.

Her devirde Allah'ı gorenlerden bir kişi devrin imamı olarak secilir. Ve devrin imamına Allah şefaat etme yetkisi verir.

Peygamber Efendimiz ve sahabesi de Allah'ı gormuşlerdir.

Allah, Allah'ın gorulmeyeceğini soyleyenlerin zalimler olduğunu ifade buyuruyor.

İşte ayetler:

3/ÂLİ İMRÂN-18: ŞehidallÂhu ennehû l ilÂhe ill huve, vel melÂiketu ve ulûl ilmi kÂimen bil kıst(kıstı), l ilÂhe ill huvel azîzul hakîm(hakîmu).
Allah, şehÂdet (şahitlik) etti: Muhakkak ki O'ndan başka ilÂh yoktur. Melekler ve ilim sahipleri de adaletle kÂim oldular (şahit oldular) ki, O'ndan başka ilÂh yoktur, (O) Azîz'dir, Hakîm'dir.

43/ZUHRÛF-86: Ve l yemlikullezîne yed’ûne min dûnihiş şefÂte ill men şehide bil hakkı ve hum ya’lemûn(ya’lemûne).
Ve onların, O'ndan (Allah'tan) başka taptıkları şeyler şefaate malik değildir. Hakk'a şahit olanlar haric ve onlar (Hakk'ı) bilirler.

12/YÛSUF-108: Kul hÂzihî sebîlî ed’û ilallÂhi al basîretin ene ve menittebeanî, ve subhÂnallÂhi ve m ene minel muşrikîn(muşrikîne).
De ki: “Benim ve bana tÂbî olanların, basiret uzere (kalp gozuyle basar ederek, Allah'ı gorerek) Allah'a davet ettiğimiz yol, işte bu yoldur. Allah'ı tenzih ederim. Ve ben, muşriklerden değilim.”

2/BAKARA-140: Em tekûlûne inne ibrÂhîme ve ismÂîle ve ishÂka ve ya’kûbe vel esbÂta kÂnû hûden ev nasÂr kul e entum a’lemu emillÂh(emillÂhu), ve men azlemu mimmen keteme şehÂdeten indehu minallÂh(minallÂhi), ve mÂllÂhu bi gÂfilin amm ta’melûn(ta’melûne).
Yoksa siz: “Muhakkak ki İbrÂhîm (a.s), İsmail (a.s), İshak (a.s), Yakup (a.s) ve torunları yahudi veya hristiyan'dılar” mı diyorsunuz. De ki: “Sizler mi daha iyi biliyorsunuz, yoksa Allah mı?” Allah tarafından verilen, O'nun yanındaki şahitliği gizleyen kimseden daha zalim kim vardır? Allah, yaptıklarınızdan gÂfil değildir.

Sonuc itibariyle, Allah dunya hayatında iken gorulur. Ama bu gerceği inkar edenler kafir olacakları icin cehennem cukurları onları beklemektedir. O halde, Yaratıcının bu boyledir dediği yalanlamak bir kula duşmez, yoksa boyle yapan kul icin sonuc husran olur ebedi cehennem olur.

Kaynak: islamforumu