Trabzon" yazmanın derin sızısı.. Sedat Tunalı (ne amacla yazdığını anlamadım)
Trabzonspor0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Trabzonspor
- Trabzon" yazmanın derin sızısı.. Sedat Tunalı (ne amacla yazdığını anlamadım)
-
14-10-2019, 05:34:44Kayıtlı ÜyeNe İsa'ya ne Musa'ya modundayım bir zamandır.. Trabzon'dan "cıkarak" yazdığım spor, futbol ve memleket yazılarının işe yaradığına dair kuşkularım, umutlarımdan cok artık. Trabzon ve Trabzonsporluların onemli bir kısmında, alıklık derecesinde "bizden olmayana en kucuk olumlu bir işarette alayı valaya varan "hayran budalalığı", bizden olanı ise bir kaşık suda boğma ve yok sayma budalalığı" var. Ayrıntıya girmeyeceğim, zira gereksiz bir yorgunluk olacak bu da, eminim.. Ben yazı yazmaya İnternet ortamında başlayanlardan değilim ustelik. Trabzon'dan yola cıkıp, tek başına ayakta kalan, bu ulkenin gorece en buyuk ve saygın! kurumlarında onuruyla calışmış; haberciliğin her aşamasında başarıyla iz bırakmış kac kişi cıkardı Trabzon? Bu soruya yanıt aramayın boşuna, 18 yıldır İstanbul medyasının icindeyim ve benim gibi 5 kişi bulamazsınız..Uzatmayalım, bu fasıl da sıkıcı olmaya başladı zira. Benim Trabzon ozelinde tum ulkem icin tek beklentim; sportif mucadeleyi eğlenceli bir taşlamaya donuştururken, rakibine de saygı duyabilen bir insan tipinin inşasına katkı yapabilmektir. Zico'ya olan sevgimin kaynağı da bu duygudur, Nobre'ye ya da Song'a koyduğum mesafenin de, bu duygu.. Bazen aklın sınırlarını sıfırlayan aşağılık iftiralara da uğradım, ama bu iftiralardan cok, buna tanık olanların sessiz kalışı sıfırladı umutlarımı. Evlerine girecek kadar yakınlaştığım insanların sessiziliği, bu işte bir yanlışlık varın ilk ip uclarıydı aslında. Cok gec oldu bunu fark etmem. Demek ki ben, goz gore gore iftira atan insanların peşinden koşanlar icin yazıyordum ve boylesi bir kitleden "olmayacak şeyler" bekliyordum? Beni bir sure affedin. Ruhumun efendisi olarak kalabilmem icin buna şiddetle ihtiyacım var. Memleket ve renk sevdasını, kişisel ya da kurumsal! gelecek hesaplarının aleti yapanların yarattığı kirlilik, ruh sağlığımı fena halde tehdit ediyor, dayanılası değil. Yoruldum, cok yoruldum.. İcinizde beni anlayanlarınız var, bir kişi bile olsa ustelik, biliyorum. Tek tesellim de budur. Yine bir memleket turkusu ile bitirelim.. "Oy Tirabzan Tirabzan senden ayrilacağum sen aklıma gelende duşup bayilacağum" ne amacla yazdığını anlamadım anlayan varsa lutfen yazabilirmi? __________________