Trabzonspor'un 19 yaşındaki Hollanda'nın Nijmegen takımından transferi Sami Buyuktopac ilk hedefinin Trabzonspor'da forma giymek olduğunu soyledi. Trabzonspor'un bu sezonki ilk transferinin Hollanda'nın 1. Lig ekiplerinden Nijmegen'de forma giyen 19 yaşındaki Belcikalı gurbetci Sami Buyuktopac'ın olduğunu O soyleyene kadar kimse bilmiyordu. Ailesi aslen Bolulu. 22 Haziran doğumlu, 3 gun sonra 20 yaşına girecek Belcika'da Bruksel'de oturuyor. Gecen sezon Belcika 1. ligi ekiplerinde Cercle Brugge'den Hollanda ekibi Nijmegen'e transfer oldu. Sezon sonunda Hollanda ekibiyle sozleşmesi bitti. Sami resmi sozleşmeyi Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve Mali Sayman Mahmut Aksu'nun huzurunda torenle Bruksel'de attı. Takım arkadaşı Colman'dan ovgu ile soz ederken idolunun Tugay Kerimoğlu olduğunu acıkladı. Genc futbolcu şampiyonluk icin ise temkinli konuştu,"17 yeni transfer yapılan ekibin once uyum sağlaması gerek”... İşte spor61.net'in roportajı; Genc sol bek Trabzon'da kalıcı olmayı hedeflediğini ifade ederek,"Trabzonspor formasını uzun yıllar giymek istiyorum . Bakın bende Karadenizliyim, ailem Belcika'ya Bolu'dan geldi. O yorenin tum karakteristik ozelliklerini taşıyorum. Trabzonspor'un uzun suredir şampiyon olamadığında biliyorum. Oncelikli olarak bu ozlemi dindirmeye katkı yapmak istiyorum. Sonra da milli takım forması giymek istiyorum. Ancak benim icin oncelik Trabzonspor'dur. O formayı uzun sure giymek istiyorum” dedi. TRABZON ADINI DUYDUM İŞ BİTTİ Trabzonspor'dan teklif geldiği anda diğer takımlarla goruşmediğini soyleyen Sami Buyuktopac, “İlk teklif bana menejerim Adnan Demir aracılığıyla geldi. Aileme Trabzonspor'a imza atacağım dedim. Sonra Mali Saymanımız Mahmut Aksu ile bir araya geldik. Beni Turkiye'den Trabzon dışında bir cok kulup istiyordu. Ama Trabzonspor adını duyunca hicbir kuluple goruşmeden teklifi kabul ettim. Benim imza torenime başkanımız Sadri Şener ve Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu'da katıldı. Ben Trabzonspor ile bu sezon ilk sozleşme imzalayan futbolcuyum ”dedi. SOL TARAFTA OYNARIM Rekabetin Trabzonspor'a katkı yapacağına inandığını ifade eden gurbetci futbolcu Sami, “Benim gercek mevkiim sol bek, ancak orta sahanın solunda da oynarım. Trabzonspor bu sezon bildiğim kadarıyla 4 tane sol bek aldı. O zaman burada buyuk rekabet olacak. Bu rekabet Trabzonspor'a ozlenen başarıyı getirmek icin katkı yapar. Hak eden o formayı giysin. Benim korkum yok. Hırvat Cale'nin cok kaliteli bir futbolcu olduğunu biliyorum. Onemli olan Trabzonspor'un bundan kazanclı cıkması. Gorev verirlerse yapmaya calışırım,vermezlerse sıramı beklerim . Ben henuz 19 yaşındayım . 22 haziran doğum tarihim. Yanı 3 gun sonra benim doğum gunum. Onumde uzun bir futbol hayatım var” dedi. COLMAN TARAFTAR AYAĞA KALDIRIR Şampiyonluğa kolay ulaşılamayacağını bildiğini belirten yeni transfer Sami “Trabzonspor 17 ye yakın futbolcu aldığını biliyorum, bu beni korkutmuyor. Trabzonspor formasını bir kez giyeyim bir daha cıkarmamam. Ama işimin kolay olmadığını biliyorum. Mesela Gokhan Unal cok kaliteli bir transfer. Sonra Colman mukemmel bir transfer. Ben Arjantinli Colman'ı yakınen tanıyorum. Ailem Belcika'da olduğu icin Belcika ligini yakın takip ediyorum. Colman Trabzonspor'a cok katkı yapabilir. Sizde goreceksiniz Colman Trabzon'u ayağa kaldırır. Cok kaliteli bir futbolcu o. Ben onu defalarca izledim ve hayranıyım. Bana gore en doğru transfer Colmandır” dedi. “Beni Turkiye'den bir cok takım istedi. Trabzonspor'un adını duyunca diğerleriyle goruşmedim. Aileme Trabzon'a imzayı atacağım dedimve zaten goruşme kısa surdu. Bruksel'de sozleşme imzaladım” AVRUPA İYİ TARANMIYOR Avrupa'da kendi gibi bir cok kaliteli gurbetci futbolcu olduğunu da sozlerine ekleyen Sami Buyuktopac “Aralarında cok kaliteli isimler var. Bir coğu da anavatanında top oynamak istiyor. Ancak buralar iyi takip edilmiyor. Almanya hem milli takım yetkilileri hem de kulupler tarafından iyi taranıyor. Ancak Belcika ve Hollanda da aynı durum soz konusu değil. Ancak gurbetci futbolcular buralarda ust duzey takımlara geldiğinde bulunabiliyor. Ben sanırım şanslılardanım. ”dedi “Benim mevkiim de 4 transfer var. Kimin oynayacağını bilemem. Hırvat Cale de kaliteli bir isim. Rekabet edebilirsek Trabzon kazanclı cıkar. Henuz 19 yaşandayım 22 haziran doğum gunum. ve 20 yaşına gireceğim” ŞAMPİYONLUK İCİN KONUŞMAK ERKEN Bu sezon garanti şampiyon oluruz demek doğru değil diyen gurbetci futbolcu “Trabzonspor icin kimse kesin olarak şampiyon olur demesin. 17 futbolcu transfer edildi. Yani bunun alt yapısının oluşması lazım. Kadronun oturması gerek. Ancak bu şampiyon olamayacağız demek değildir. Fakat şampiyonluğun cok transfer yapmayla direk ilişkilendirilmesi yanlış. Yani garantisi yok. Bazı şeylerin oturması icin zaman lazım. Eğer uyum suresi erken aşılırsa bu takım zirvenin en buyuk adayı olur. Ancak şampiyon olacağız parolasıyla başlamak baskı yaratır. Buda olumsuz olaylara sebebiyet verir. Trabzonspor her zaman şampiyonluk adayıdır. Bunu unutmamak gerek. Sezon sonuna kadar bu mucadele yapılır. İlk 4 icinde oluruz da bunun sırası ne olur bilemem. Birincide olabiliriz 4. de. Bunu zaman gosterecek” dedi. MİLLİ TAKIM YUREĞİYLE OYNUYOR Milli takımın oynadığı futbolu beğenmediğini sozlerine ekleyen Sami “Bakın Millilerimiz iyi futbol oynamıyor ancak yureğini ortaya koyuyorlar. Zaten tempoyu yakalasalar yenemeyecekleri takım yok. Umarım futbol olarak ta Hırvat macında iyi olurlar. Eğer organize futbol oynasalar yaptıkları olağanustu mucadeleyle kesin kupayı alırız. Millilerimiz iyi futbol değil ama yurekleriyle oynuyor. Onun icin başarılı oldular. Ama ben oynanan futbolu beğenmiyorum” dedi. İDOLUM TUGAY KERİMOĞLU İngiltere'de forma giyen Tugay Kerimoğlu'nun hem saha ici hem de saha dışında cok iyi profesyonel olduğunu altını cizen genc futbolcu Sami” Tugay'ı cok beğeniyorum. Onla aynı mevkide oynamıyorum ama o cok kaliteli bir futbolcu . Son derece iyi bir profesyonel. Yurt dışında da bizi iyi temsil ediyor. Real Madrid’de benim mevkim de oynayan Gabriel'i cok beğeniyorum.” Dedi. HIRSLI VE HIRCINIM Bolulu olması nedeniyle Karadenizlilerin tipik ozelliklerini taşıdığını belirten Sami “Benim sol ayağım iyidir. Cok teknik futbolcuyum Kaybetmeyi sevmem. Dedim ya ben Karadenizliyim. Tum Karadenizliler gibi bende mağlup olmaktan pek haz etmem. Ha şunu soyleyeyim, Tekniğim dedim ama ,hırsım mucadelem de cok ust duzeydedir. Formamı ıslatmayı severim. 90 dakika mucadele ederim” diyerek sozlerini tamamladı. __________________