Trabzonspor Kulubu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ileriye donuk taraftarların, camianın gurur duyacağı, sahipleneceği, omuzlayacağı Trabzonspor'un yeniden temellerinin atıldığını belirtti. Ağaoğlu, Trabzonspor dergisindeki roportajında, ekonomik sorunları yeniden yapılandırarak, tasarrufa giderek belirli olcude kulubu duzluğe cıkardıklarını aktardı. Trabzonspor'un rayına oturduğunu ancak onlerinde yapacakları daha cok işin bulunduğunun altını cizen Ağaoğlu, "Tabii ki her şeyin dort dortluk olmadığını hepimiz cok iyi biliyoruz. Cok uzun bir uğraş, yoğun bir calışma gerektiriyor ama şunu rahatlıkla soyleyebilirim; ileriye donuk taraftarın ve camianın gurur duyacağı, sahipleneceği, omuzlayacağı Trabzonspor'un yeniden temelleri atıldı. Onumuzde tabii ki cok uzun bir yol var fakat 'rayına oturdu' doğru bir soylem. Evet, rayına oturdu ya da denizci tabiriyle rotaya oturdu ama alınacak daha cok yol var tabii." ifadelerini kullandı. "Trabzonspor'un bordo-mavi forması her zaman Super Lig’in zirvesinde yer alan bir formadır. Onun altına duştuğunuz zaman demek ki bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir." diyen Ağaoğlu, şoyle devam etti: "Takımın gecen sezonki yeri beni tatmin etmedi. Kacırılmış bir fırsat olarak değerlendirmek de doğru olmaz ama cok daha iyi olabilirdik. Bazı basit hatalar, şanssızlıklar ve bizim dışımızdaki birtakım faktorlerden kaynaklanan olumsuzluklar neticesinde bana gore ligi 1, 2 belki de 3 basamak geride bitirdik. Kaldığımız yerden başladığımız zaman biraz daha yukarıları hedefliyorsunuz. Tekrar altını cizerek soyluyorum 'Şampiyon olacağız' soylemi benim yıllardır soylemekten imtina ettiğim ve telaffuz eden insanlara da şupheyle baktığım bir soylem cunku lig başladığı zaman sizinle birlikte 4-5 takım şampiyonluk mucadelesini veriyor. Zirve mucadelesi vereceğiz demek cok daha doğru bir bakış acısıdır. 'Şampiyon olacağız' dediğiniz zaman camiayı pek gercekci olmayan bir noktaya getiriyorsunuz. Cunku onunuzde 34 haftalık bir maraton var, yoğun mucadeleler var, cetin takımlar var. Herkes aynı mucadeleyi veriyor. Neyin ne olacağını bu kadar erkenden kestirmeniz zaten mumkun değil, falcı olmanız lazım." Başkan Ahmet Ağaoğlu, zirve mucadelesini layıkıyla vermek istediklerini anlatarak, şunları kaydetti: "O mucadeleyi gerektiği gibi verdiğiniz ve o mucadelenin doğrularını yaptığınız takdirde eğer her şey de yerli yerindeyse zaten sezon sonunda hak ettiğiniz yerde olacaksınız. Belki şans yaver gitmiştir, bir basamak ustte bulursunuz kendinizi ya da bu sezon olduğu gibi şanssızlıklar yaşamışsınızdır ama hakkıyla mucadele etmişsinizdir. Burada onemli olan, şampiyonluk soylemi değil o zirve mucadelesinin gereklerini yerine getirmektir. Camiamızın bu şekilde değerlendirmesi daha doğru olacaktır." HaberTS __________________