Trabzonspor’un efsane ismi ve eski teknik direktoru Hami Mandıralı, Fırtına’nın Konya macını değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler: Bir kere hemen bence macın kahramanını soyleyerek işe başlamak lazım. Tabi ki herkes gibi ben de Burak Yılmaz diyeceğim ama sadece attığı 2 gol icin değil. Trabzonspor’un her zaman boyle karakterli, puan kaybını kabullenmeyen oyunculara ihtiyacı var. Bu tavır attığı gollerden daha onemli. Cunku gol elbet atar, elbet kazanırsınız ama karakterli bir oyuncu topluluğu ile bambaşka işler yaparsınız. 5 yıl sonra aynı havasıyla donen Burak Yılmaz kardeşimi cok icten tebrik ediyorum. İc sahada cift santrfor Trabzon, ozellikle orta alanda cok zayıf kaldı. Kucka gibi maliyeti cok yuksek bir oyuncudan beklenti de daha yuksek. Mutlaka varlığını hissettirmesi lazım. Bir başka dikkat cekmek istediğim konu da Trabzonspor ozellikle ic sahada bana gore mutlaka cift forvetle oynamalı. Ustelik şu an Burak ve Rodallega gibi 2 iyi santrfora sahip takım. Cift santrforla kanatları daha iyi kullanabilen Trabzonspor’un neler yapacağını bir duşunun. Konya karşısında cok fazla bu işler yapılmasa da biraz zorladığınızda Burak 2 pozisyonda 2 gol attı. Rakibi iceride bunaltmalı, hataya zorlamalısınız. Kadro kalitesinin de bunu başaracağını duşunduğum icin bu sistemin işleyebileceğinden bahsediyorum. Durica’yı kutlamak gerek Gecenin bir başka başarılı oyuncusu da Durica’ydı bence. Oyunun hep icinde ve konsantre. Bongonda da etkileyici işler yaptı ama daha iyi finaller gerekiyor. Sezon başı her takım icin sıkıntılı, surprizlere acık. Havalar ozellikle performansları yukseltip alcaltabiliyor. Ancak unutmamak lazım ki bu sıcak sadece Trabzonspor’u değil rakibini de etkiler. Konyaspor’u da buna rağmen kutlamak isterim. Bu sezon onların da iyi işler yapacağını duşunuyorum. HaberTS __________________