Rıza Calımbay Basınla Buluştu
Trabzonspor0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Trabzonspor
- Rıza Calımbay Basınla Buluştu
-
14-10-2019, 05:16:52Kayıtlı ÜyeTeknik direktor Rıza Calımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde duzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor'a gelirken bir kriz olduğunu bildiğini soyledi. Calımbay, “Biz de bu krizi yonetmeye geldik. Bizim tek dezavantajımız zamanın dar olmasıydı. Bir hafta icerisinde neredeyse 3 mac oynayacağız. Kendi kurmadığımız bir takım. Yuzeysel olarak tanıdığımız bir takım. Maalesef sıkıntıları icine girdiğimde gorduğum bir takım. Trabzonspor saha dışında sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntılar da sahaya yansıdığı icin bazı istenmeyen olaylar olmuş. Her şeyden once Trabzonspor buyuk bir camia. Burası bambaşka bir yerdir, futbol kentidir. Burada calışmak cok buyuk sorumluluk ister. Biz de bu sorumluğu, hedefleri bilerek geldik. Gonul Trabzonspor gibi bir camiaya sezon başında gelip kendi takımını kendin yapmayı isterdi. O zaman her şey bambaşka olur. Şimdi biz takımı tanıyoruz ve sıkıntıları cozmeye calışıyoruz” dedi. “TEDAVİ SURECİNE GİRİYORUZ” Tedavi surecine gireceklerini ifade eden Calımbay, acıklamalarını şoyle surdurdu: “Karşımızdaki tek sıkıntı zaman yok. Cok kritik maclar oynayacağız. Oynadığımız maclarda ne kadar eleştiri olursa olsun ozellikle Evkur Yeni Malatyaspor macının son 25 dakikasında takımdan cok memnun kaldım. Biz o gun cok buyuk bir şansızlık yaşadık. 10 kişi kalmak, kendi kalemize gol atmak, hakikaten uzucu bir olaydı. Bir takımın başına gelebilecek en kotu şeylerden biri ama kimse oralara bakmaz, herkes neticeye bakıyor. Bu da gayet normal şeyler. Biz orada bazı şeyleri gorduk. Belki puan olarak o mac kotu oldu ama gorduğumuz şeyler ilerisi icin de bizim icin de iyi avantaj oldu.” “TAKIMIN TEMPOSUNDAN MEMNUN DEĞİLİM” Corum Belediyespor macının sonucundan memnun olduğunu ancak oyundan memnun olmadığını kaydeden Calımbay, şoyle devam etti: “Tempodan hic memnun değilim. Bu tempoyla bir şey yapmamız zor. Bazı arkadaşların kesinlikle kapasitelerinin uzerine cıkması gerekiyor. Bizim gorduğumuz cok eksiklik var. Ozellikle kapasite acısından. Galibiyet cok guzel ama bu tempo bizi bir yerlere goturmez. Bu tempoların uzerine cıkmamız lazım.” “GALATASARAY MACI FIRSAT” Galatasaray macının takım ve camia icin cok onemli olduğunu vurgulayan Calımbay, bu konuda şunları soyledi: “Bizim kendi taraftarımız onunde bu macı cok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben taraftarımıza inanıyorum, guveniyorum. Taraftar her zaman kotu gun dostudur. Boyle gunleri aşarsak, en buyuk destek taraftardan olacaktır. Bu maclar bizim icin ve camia icin cok onemli karşılaşmalar. Kim oynarsa oynasın, bu macı kazanmak icin elinden gelen her şeyi yapacaktır. Herkes en ust seviyesine cıkacaktır. Bu macı iyi bitirdiğimizde cok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Onumuzdeki sıkıntılı sureci aşmak icin seri galibiyetlere ihtiyacımız var. Galatasaray macı da bu iş icin en buyuk fırsat. Camia, oyuncuları icin cok buyuk şans. Bizim de bunu iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Ben bu macı cok iyi şekilde bitirdiğimizde onumuzun acılacağını takımın guveninin geleceğini cok iyi biliyorum.” “YENİLEN GOLLERDE SADECE SAVUNMAYI SUCLAMAK YANLIŞ” Trabzonspor'un ligin en fazla gol yiyen takımı olmasının Galatasaray macında bir dezavantaj oluşturup oluşturmayacağına ilişkin soruya Calımbay, şoyle yanıt verdi: “Evkur Yeni Malatyaspor ve Corum Belediyespor maclarında 1 gol yedik. O da kendi kalemize attığımız gol. Galatasaray macında o maclardan iki kat daha konsantre olmamız gerek. Galatasaray’ın orta saha ve forveti hucuma donuk oynuyor. Yenilen gollerden defansı suclama yanlış. Bir tek defanstan kaynaklanan şey değil. Orta saha ve forvetti ki arkadaşlarımızdan da kaynaklanıyor. Defans yapacaksak, hep beraber, atak yapacaksak hep beraber yapacağız.” “EN BUYUK SIKINTI COK OYUNCUNUN OLMASI” Kucka ve Burak Yılmaz'ın sakatlıkları nedeniyle, Rodallega ve Mas'ın da cezaları nedeniyle hafta sonundaki Galatasaray macında gorev alamayacağını hatırlatan Calımbay, Burak Yılmaz ve Rodallega'nın eksikliği nedeniyle tek forvetlerinin kaldığını ifade ederek, “N'Doye, hic şans almamış. Normal, cunku 3 tane forvet var, 2'si oynayacak veya biri oynayacak. Defansta biraz oralara gore sıkıntı var. En buyuk sıkıntı cok oyuncunun olması. Arkadaşlarımızın şans alamaması, ondan dolayı tempo kapasitelerinin altında kaldılar” diye konuştu. “GEREKSİZ KART GOREN CEZAYI CEKER” Calımbay, Corum Belediyespor macında kırmızı kart goren Rodallega'nın macın ardından 'ırkcılık' konusunda yaptığı acıklamalara yonelik ise şunları soyledi: “Hugo bizim icin cok onemli oyuncu. Boyle bir kart gormesini beklemiyorduk. Bu kartı oyle es gecemeyiz, cezası olacak. Oyle bir kart gorulmez 3-0 ondeyiz, galibiz. Oyle gereksiz bir kart gormemesi gerekiyor. Hicbir Turk insanın ırkcılıkla alakası olacağını zannetmiyorum oyle bir şey varsa da uzucu ve kotu bir olay. Rodallega ile tek konuştuğumuz, yaptığının yanlış olduğuydu. Bir tek Rodallega değil kim kırmızı kart gorurse gorsun hem kendine hem takıma zarar veriyor. Gereksiz kart gorenlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Hangi arkadaş olursa olsun gerekli cezayı cekmek zorunda.” “KADRO DIŞI YOK” Takımda kadro dışı oyuncunun olmadığını ifade eden Calımbay, “Ne ceza, ne kadro dışı gibi bir yaptırım uygulamadık. Hic konuşulmadı, goruşulmedi. Eğer takıma faydası yoksa, zararı varsa kim olursa olsun onunla yolları ayırabiliriz. Bize şu anda ac ve takımını duşunen, sorumluluğu alan ve şu andaki durumu cok cok iyi yaşayan kişiler lazım” ifadelerini kullandı. “GEREKLİ GORURSEK TRANSFER YAPARIZ” Transfer ve yabancı oyuncularla da ilgili konuşan Calımbay, “Transfer konuşmak icin henuz erken. Devre arasına kadar kadroyu tanıyacağız. Gerekli gorursek transfer yapacağız. Ligde yabancı sayısını ise fazla buluyorum. Ben yabancı arkadaşlara kesinlikle karşı değilim ama yabancı sayısını fazla buluyorum. Yabancı gelse bile bir kriter konması gerektiğine inanıyorum. Galatasaray takımına baktığınızda ilk 11 oyuncusu yabancı, antrenoru yabancı. Gonul ister ki orada yerli arkadaşlarımız olsun. Burada her şey alt yapıya dayanıyor. Alt yapıda ki arkadaşlarımızın A takımda olması gerekiyor. Onemli olan alttan oyuncular yetişmesi. Abdulkadir ve Yusuf cok iyi. Diğer kuluplerin de yetiştirmese gerekiyor” şeklinde konuştu. “OYUNCU İŞİNİ YAPIYORSA YAŞI SORUN DEĞİL” Calımbay, takımın yaş ortalamasının yuksek olduğu yonundeki soylemlere katılmadığını belirterek, “Benim icin oyuncunun yaşı değil, sahadaki performansı onemlidir. İşini yapıyorsa sorun yok. 36 yaşındaki Eto’o ile calıştım bana gore en profesyonel oyunculardan bir tanesiydi." dedi. Goreve başladıktan sonra Teknik direktor Şenol Guneş, Ersun Yanal ve Ozkan Sumer ile konuşarak fikir alış verişinde bulunduğunu kaydeden Calımbay, Antalyaspor'dan ayrılış sureciyle ilgili olarak da Eto'o veya başka bir oyuncuyla hicbir sorunun olmadığını sadece yonetimle yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle olduğunu soyledi. “BURADA UZUN VADELİ PLANLAR YAPIYORUM” Calımbay, sozleşmesinin sezon sonuna kadar olması konusunda ise "Ben bugune kadar gittiğim hemen her kulupte birer sezonluk sozleşme imzaladım. Buraya da aynı şartlarla geldim. Zaten başarılı olursam burada benimle devam ederler, ben de burada kalırım. Ben burada kısa vadeli değil, uzun vadeli planlar yapıyorum” diyerek acıklamalarını noktaladı. HaberTS __________________