Trabzonspor Teknik Direktoru Ersun Yanal, herkesin takıma destek olmasını isteyerek, "Trabzon bu sezon yaptığı genc transferlerle tarihindeki en buyuk atılımı yapmıştır" dedi. Yanal, yonetimin elinden geleni yaptığını ve şimdi sıranın kendilerinde olduğunu bildirirken, taraftara da mesaj gonderdi! Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugun yeni sezon hazırlıklarına başlayacak olan bordo-mavililerde teknik direktor Ersun Yanal, duzenlediği basın toplantısı ile yaptıkları transfer calışmalarını değerlendirdi. Yonetim, taraftarın ve kamuoyunun buyuk olcude mutabakata vardığı bir transfer calışması yuruttuklerini ifade eden Yanal, "Transferde diğer takımlardan daha hızlı hareket ettik. Yeni bir kadro oluşturuldu. Gelecek vaat eden genc oyuncular kadroya katıldı. Camianın mutluluğu ve bundan pozitif etkilenmesi beni mutlu etti. Bu etkiyi hep beraber yaşamamız en azından doğru yolda olduğumuzu gosterir. Trabzonspor'un en buyuk hedefi şampiyonluktur. Bu ekibin desteğe ihtiyacı var. Genc bir takımız. Bu filizleri yetiştirip gelecek senelerde de bunun semeresini almak istiyoruz. Milli takımlarda oynamış ve buraları hedefleyen oyunculara sahibiz. Cesur, aktif, agresif, oynayan bir takım oluşturma gayreti icinde olduk. 11 kişi sahada mucadele edecek. 12. kişi olan taraftarımızın da gerekli desteği vermesi gerekiyor" diye konuştu. Trabzonspor Yonetimi'nin gecesine gunduzune katarak topyekun bir calışma yaparak bu transferleri gercekleştirdiğinin altını cizen Ersun Yanal, "Camianın icinde bir tane sihirbaz olmaz, hep birlikte bir sinerji oluşturarak bunu başarmalıyız. Keşke ben bunu tek başıma yapabilsem bunu hep beraber başarmalıyız. Bu sadece teknik direktorle olacak bir şey değil bunu hep beraber yapacağız. Bir sinerji oluşturmamız gerekiyor. Sadece teknik direktor değil, herkesin pozitif enerjisi ile bu takımı desteklemesi gerekir. 1996 yılından Trabzonspor cok iyi dersler cıkardı. Bir kişinin elinde keşke sihirli bir değnek olsa da bunu yapabilse ama bunu hep birlikte yapmalıyız, birlikte başarmalıyız" şeklinde konuştu. "Transferde takım oyunu oynayabilecek oyuncular uzerinde durduk" diyen Yanal, acıklamasını şoyle surdurdu: "Hicbir oyuncu ile 'sen ilk 11'de oynayacaksın' diye kontrat yapmadık. Takım oyunu oynayan oyuncular sahada olacak. Pilot takıma ihtiyacımız vardı. Bu pilot takımın da hedefi. Bank Asya 1. Lig'de mucadele etmek olacaktır. Tamamen bize bağlıdır. Birlikte calışacağız. Her şeyi Trabzonspor'un geleceği icin planlıyoruz. Trabzonspor tarihindeki en buyuk atılımı yapmıştır. Genc oyuncuları kadrosuna katmıştır. Yonetim kurulumuz uzerine duşeni yaptı. Bundan sonra Trabzonspor icin uyum sureci başlayacak. Bircok oyuncu transfer etmenin riski de olacaktır. Bunlar zaten futbolda olan bir şeydir. Bir sistemimiz var. 4-4-2, 3-5-2 gibi bir sistemimiz var demiyorum. Bizim takım oyunu oynamaya ihtiyacımızı var. Her iki yonu iyi olan hem takım oyunu oynayan hem de kişisel becerileri olan bir kadro kurma icinde olduk. Herkesin mutabakat uzerine olduğu oyuncuları aldık. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Bu ortamın lekelenmemesini ve kotu bir tabloya donuşmemesini istiyorum. Taraftarlarımızın stadyumu şolen havasına dondurmelerini istiyorum. Bu sorumluluğumuz heyecana dondurmek istiyoruz, Bu takımı zirvenin takımı olduğunu ve bu takıma sabır gostererek guvenmelerini sağlamalıyız. Gelecek sezon Avrupa'da olmamız lazım. Bu takıma travma yaşatmamak gerekir. Destek olmak ve guvenmek zorundayız." Huseyin ve Yattara ile ilgili soruya ise Ersun Yanal, "Huseyin bizim oyuncumuz takımın kaptanıdır. Ben Huseyin'i bugune kadar hic tartışmadım, hep başkaları tartıştı. Yattara'nın şu an takımdan ayrılması doğru değildir. Yetiştirdiğimiz değerleri 'Hadi sen bugun git' diyecek kadar hovarda değiliz. Yaptığımız transferlerle takıma yeni bir heyecan kattık. Bu heyecan icinde takımda sevilen oyuncuları gondermek doğru olmaz. Trabzonspor takımı buyuk bir takım" şeklinde konuştu. Kaynak:Ajansspor __________________