[IMG]http://img381.**************/img381/3851/hasandahiraveys7mj.jpg[/IMG]
Somali'nin başşehri Mogadişu'nun kontrolunu ABD destekli kuvvetleri bozguna uğratarak ele geciren İslam Mahkemeleri adlı grubun lideri Şeyh Hasan Dahir Aveys, butun ulkede İslam yasalarının uygulanacağını ileri surdu.
ABD tarafından "kuresel terorist" olarak ilan edilen muhafazakar imam Şeyh Hasan Dahir Aveys, ABD'nin kendisi hakkındaki iddialarını reddederek, İslam Mahkemeleri Grubu'nun, kendilerine saygı duyan her ulke ile calışacağını soyledi.
Hafta sonu İslam Mahkemeleri Konseyi Başkanlığı'na secilmesinden sonra Batılı medya kuruluşlarına acıklamalarda bulunan Aveys, "Allah'ın tanzim ettiği yasa hakimiyetini takip etmeliyiz. Somalililer'in Allah'ın buyruğunu kabul etmeye karşı cıkmayacağını duşunuyorum. Allah ve Kur'an rehberliği ile gecici hukumetle biraraya geleceğiz. Bu prensipler bizi biraraya getirecek. İnsanlara bize davrandıkları şekilde davranacağız. Bizi sayarlarsa, aynen biz de onları sayacağız. Bize kotu davranlar da aynı karşılığı bulacak" dedi.
ABD tarafından "kuresel terorist" ilan edilen ve banka hesapları dondurulan Aveys, ABD'yi Somali'nin icişlerine karışmakla suclayarak, "Banka hesaplarımın dondurulmasının bir onemi yoktur. Cunku benim Amerika'da bir hesabım bulunmuyor. Benim ulkemde yapacaklarımın Amerika ile bir ilgisi olmayacak. Amerika bizim Tanrımız değildir ve liderlerimiz de değildir. Kendimizi ABD'den cok ustun goruyoruz. Biz, Allah'a inanan insanlarız, bırakalım Amerikalılar ne isterlerse yapsın" şeklinde konuştu.
ALLAH'ın iZNi iLe birbir tum islam beldelerinde Allah'ın hukumleri yururluge giriyor...
Sırada inşALLAH Irak,Filistin,Afganistan..... var
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- SomaLi ALLAH'ın iZNi iLe MucahidLerin KontroLu aLtıNDa ][ Tevhid Bayragı DaLgaLanıyoR