Unal Karaman ve Abdulkadir Omur'un Mac Oncesi Acıklamaları
Trabzonspor0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Unal Karaman ve Abdulkadir Omur'un Mac Oncesi Acıklamaları
-
14-10-2019, 05:11:38Kayıtlı ÜyeUEFA Avrupa Ligi play-off turunda 3-1 galip geldiği macın rovanşında yarın AEK’yi konuk edecek Trabzonspor’un teknik direktoru Unal Karaman, bordo-mavili takımın genc oyuncusu Abdulkadir Omur ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı duzenledi. Karaman, deplasmanda oynanmış bir musabakanın ve elde edilmiş bir avantajın bulunduğunu belirterek, "Onun avantajıyla hazırlanmak bizi mutlu ediyor. Ama sadece avantajdan bahsediyorsunuz. Siz orada nasıl onları yenmişseniz onların da burada gelip bizi yenme şansı var. Bu bilincle maca cıkacağız. Ayaklarımız yere sağlam basıyor, zorluğun farkındayız." dedi. Gecen seneden beri oyuncularının değişik kulvarlarda bircok zorluğun ustesinden geldiğini ifade eden Karaman, "Saha icinde kendilerine yakışanları yaptıklarından dolayı bizleri bu gunlere umutla taşıdılar. Hangi oyuncu olursa olsun bu musabakaya da aynı ciddiyetle, disiplinle cıkacak. Bunun sonunda bize, taraftarlarımıza, kendilerine gonul verenlerin geleceğe guvenle bakmasını sağlayacaklar. 3-1’lik skor avantaj ama her şeyin bittiği anlamına gelen bir skor değil. Kesinlikle saha icinde mucadelemiz olacak. " diye konuştu. Karaman, hangi oyuncu grubuyla oynarsa oynasınlar kalite farklılıklarının bulunmadığını da vurgulayarak, "Rakibimiz mağlup olmasına karşın macın sonuna kadar oyunu bırakmayan daha diri, canlı, agresif oynamaya calışan takım. Biz aynı hazırlıkla, oyun disipliniyle başlayacağız. Rakibe bakışta farklılık yok. Hicbir oyuncunun dolayısıyla rakibe farklı bakma şansı yok." değerlendirmesinde bulundu. AEK takımının teknik adam değişikliğinin olumlu veya olumsuz olacağını yarın gorebileceklerini kaydeden Karaman, "Turkiye’de teknik adam değişikliklerinde oyun ve sonuc anlamında bir kıpırdanma olur. Oyuncular, kendilerini ispat noktasında olabilir, onu yarın goreceğiz. Umuyor ve bekliyorum ki taraftarımızın desteğiyle bize yetecek sonucu alacağız." ifadesini kullandı. "Buyuk hedefleri buyuk duşunen oyuncularla kazanırsınız." diyen Karaman, şunları kaydetti: "Gecen sene zorluk doneminde her gecen gun kendini geliştiren, zorluklarda kendine ana fikir cıkarmış oyuncu grubu ile calıştım. Her fırsatta onlara teşekkur ettim. Bu oyuncularımız kendi var olan yeteneklerini ust duzey mucadele ile taşıdıkları icin camia daha buyuk şeyler telafuz edebiliyorlar. Oyuncularım bıraktıkları yerden devam ediyorlar. Aramıza yeni katılan oyuncular alternatif oluşturacaklar. Forma savaşının tam merkezinde olacaklar. Uzun donem oynamamış eksiği olan arkadaşlar var. Takım kimyasını bozmamak icin tercih etmediğimiz arkadaşlarımız var. Milli mac arası donemde dinlenip kendimizi tedavi edip onaracağız. Ben asla buyuk konuşmam. Uzun vadeli bir şeyin sozunu vermem. Hele Turkiye’de, futbolu cok seven Trabzon’daysanız. Bizim oynayacağımız en yakın mac en onemli mactır. Biz Trabzonspor tarihinin en onemli macına yarın cıkacağız. O mactan sonra bu sene en onemli mac diyerek lig macının hazırlığına gececeğiz." Hicbir zaman hayal peşinden koşmadığını, hayal satmadığını ifade eden Karaman, "Hayal satanları kendi yakınımda bulundurmamaya gayret gosterdim. Bizim işimiz calışmak kendimizi yenileyerek camiamızı daha iyi yere taşımak. Oyuncular, o mucadeleyi sonuna kadar verdikleri surece bize camiaya umut verecek geleceğe guvenli bakmamızı sağlayacaklar. Karakter ve yeteneklerine guveniyorum. Katılımların rekabeti arttıracağı ortamda yarışımızı kendimiz yapıp camiayı en iyi noktalara taşımaya calışacağız. Kalabileceğimiz, getirebileceğimiz yere kadar bakıp goreceğiz." "Sturridge’nin zorlanmaları oldu" Karaman, İngiliz golcu Sturridge’nin henuz hazır olmadığını belirterek, "Son yapmış olduğumuz musabakadan sonra telafi antrenmanında dahi Sturridge, antrenmanın yarısında ozel calışmaya ayrıldı. O noktada dahi zorlanmaları oldu. Bir profesyonel sporcunun mayıs başında yanılmıyorsam, 4 Mayıs’tan bu vakte kadar zihninin epey karışık olduğu, transfer belirsizliği soz konusu olduğu yerde belli yorgunluğunu dikkate almak lazım. Oyuncumuzun yapılan testlerle birlikte hangi aşamada kullanacağımızı yeri zamanı geldiği anda sizlerle paylaşırız. Zamanı geldi mi gorursunuz." şeklinde konuştu Abdulkadir Omur: "Kazanmak icin oynayacağız" Trabzonspor’un genc oyuncusu Abdulkadir Omur ise oynanmamış bir maclarının bulunduğunu belirterek, "Avantajlı bir skorla donduk ama 90 dakika bitmeden bir şeyi konuşamayız. Yoğun bir tempo icindeyiz. Yolumuza iyi devam etmek, gruplara kalmak istiyoruz. Yarın onemli macımız var. İyi hazırlandık, iyi skor alarak inşallah gruplara kalır Trabzonspor’u daha iyi yerlere taşıyabiliriz." dedi. Abdulkadir, Trabzonspor’un yarın gol atması halinde genel olarak Avrupa maclarındaki averajının da eşitleneceğine, galibiyeti mağlubiyetinden fazla tek takım olduğuna yonelik bir soru uzerine, "Trabzonspor, koklu bir kulup. Kazanmak icin oynayacağız. Gol atmak daha cok motive ediyor. İnşallah bu gol bana nasip olur. Kesinlikle isimler baki, en onemli şey gruplara kalmaktır." şeklinde konuştu. HaberTS __________________