Trabzon 2008-2009 Devlerle yarışa girişildi, 7 flaş transfer bitirildi. Alınan diğer genc yetenekler ise gelecek yatırımı olarak belirlendi. Yonetim, kadroyu gencleştirdi yeni jenerasyon oluşturdu. Artık herkes Trabzon´da ilk duduğun calmasını bekliyor. 31.5.2008 Erken başladılar 2007-2008 Sezonunda havlu erken atılınca yonetim vakit kaybetmeden duğmeye basmış, gelecek donemin transfer calışmalarına başlamıştı. Ancak bu kadar hızlı ve somut adımların atılacağını kimse hesaba katmamıştı. Fakat dort bir koldan başlatılan harekat meyvalarını kısa surede verdi, yıldızlar birer birer Karadeniz ekibine geldi. Alternatifi bol Hem yerli hem de yabancı pazarında teknik direktor Ersun Yanal’ın ilk tercihlerini bitiren yonetim, Cale (sol), Colman (orta saha), Giray (savunma), Ceyhun (savunma), Burak (forvet), Selcuk (orta saha) ve Egemen (savunma) gibi oyuncularla anlaşan Trabzonspor kadrosunu revize etti. Ortaya yaş ortalaması duşuk, alternatifi bol ve başarıya ac bir ekip cıktı. __________________