Necmi Perekli'den Petkovic Yorumu...
Trabzonspor0 Mesaj
●50 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Necmi Perekli'den Petkovic Yorumu...
-
14-10-2019, 05:04:38Kayıtlı ÜyeOkuyan olmuştur belki..Bence guzel bir yazı.. Ya tutarsa diye olmaz! Trabzonspor takımı yeni sezon calışmalarına yakında başlayacak olmasına rağmen halen kadrosundaki oyuncuları ile olan problemleri de cozemediği gibi alacakları konusunda kati bir karara varabilmiş değiller. Sizin anlayacağınız ortada bir kararsızlıktır gidiyor. Gecen sezon da aynı sıkıntılar ile sezona başlayan bordo-mavili takım oynadığı Avrupa Kupası on eleme maclarında benzer sıkıntılar yaşayıp, kıl payı elenmişti. Yani bu yonetim hedefleri ile yapılması gerekli atılımlarda maalesef cesur, cesaretli ve yeterli olamamakta. Cabuk neticelenmesi gereken konularda ağır ağır hareket edilmesi, kulubun hantal bir goruntu icinde kalmasına sebep oluyor. İnsan zaman zaman duşunmuyor değil hani; bu kararsızlık meselesi acaba yetersizlikten mi kaynaklanıyor diye... Sanmıyorum, kulubun icerisinde olayları anında cozebilecek yeterlilikte yonetici sayısı oldukca kabarık. Ancak şu ana kadar bu gibi meselelerin hali konusunda idari bir teknik yonetimin doğru durust esaslı bir adımın atılamayışının da nedeni de henuz anlamış değiliz. Şimdi Amerika'yı yeniden keşfetmenin anlamı yok! Trabzon'daki sıkıntıları bizler gibi Trabzon ile yatıp kalkan cumle alem biliyor. Peki bu sıkıntılar, sorunlar ne? Bu sorunlar yazılıp, cizilip, soylendiği zaman cozum bulunabilecek mi? İşte en onemli nokta burası. Korkum gectiğimiz sezonda yaşananların tekrarlamamasıdır. Hafızalarımızı zorluyalım; Gecen sezon kampa gidilirken bir tek oyuncu alınamamıştı. Şampiyonlar ligi on eleme macları oncesi transferin yeri ve zamanında yapılmamasının Trabzon'a neye patladığını hepimiz biliyoruz. O zaman "Pardon" dendi. Bu bir pardondu. İkinci bir pardona camianın tahammulu acaba olur mu? Bana gore boyle gitmesi halinde olacağına ihtimal vermiyorum. Anlamlı bir atasuzu var. Birilerine mesaj olması ve kulaklarında kıştan kalma kar suyunu acması icin yazıyorum; "Cekirge bir sıcrar, iki sıcrar..." Ama bazıları ozel maharetleri ile cekirgeyi oynatıp, dızlatabilir. Turkiye'de en iyi kaleci sıralaması yapsanız Petkovic kacıncı sıraya koyar sınız? Rahatlıkla ilk dorde girmez mi? Adım gibi iyi biliyorum ki bu kaleci giderse Trabzonspor onu mumla arayacak! Oyle gorunuyor ki Petkovic'in yerine alınacak kaleci kim olursa olsun demek ki Turkiye Liglerinin ustunde bir kaleci olacak. Yani 1 numara! Eğer boyle olursa emeği gecen herkesi ayakta alkışlar, kutlarız. Kaygım bu kaleci alımının Nasrettin Hocanın gole maya calması gibi olacak endişesidir. Trabzonspor gibi buyuk bir takımın politikası "Ya tutarsa" olmamalıdır. Duşuncelerime tercuman olan bir yazı...Petkovic bence de gonderilmemeli..Gonderilirsede ondan daha kaliteli kaleci alınmalı..Ama ben ''gelen gideni aratır'' demekten korkuyorum..Gelen keleci ne kadar yararlı olablecek..Şampiyonlar ligi on eleme maclarına kadar, takıma,, şehire, ulkeye hemen uyum sağlayabilecekmi..Bence yeni kaleci getirmek cok riskli..Super bir kaleci değil belki ama gecmişe bakıyorumda Şenol Guneş'den sonra kalemize gecen en istikrarlı kaleci..Bence Petkovic kalmalı,, eğer gonderilecekse de ondan daha kaliteli bir kaleci alınmalı..Ama ben umutsuzum.. __________________