PDU ® "Hem Trabzonspor Hem Burak Yılmaz Yok Olur"
Trabzonspor0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- PDU ® "Hem Trabzonspor Hem Burak Yılmaz Yok Olur"
-
14-10-2019, 04:59:41Kayıtlı ÜyeTrabzonspor'un eski başkanlarından Ozkan Sumer, genc oyuncuları Yusuf Yazıcı'nın halen gelişmeye muhtac bir futbolcu olduğunu belirterek, "Yusuf'u kalkıp da boyle cok gelişmiş, ondan mucizeler bekler konuma getirdiğiniz zaman ona zarar verirsiniz." dedi. Bordo-mavili kulupte başkanlık, teknik direktorluk, futbolculuk gibi onemli gorevlerde bulunan tek isim olan Sumer, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Trabzonspor'un ilk iki hafta sonunda buyuk hedefine hazır olduğunu soylemenin mumkun olmadığını belirtti. Sumer, "Mevsim başı olarak bir kısmını doğal karşılamak lazım. Her takımda uyum sorunu, fiziksel yetersizlikler, oyuncu katma ve cıkarma sorunu bu donemde yaşanabilir. O bakımdan Trabzonspor'u cok hazır gormedim." ifadelerini kullandı. Ligin genelinde "Hazır takım var." diyemediğini vurgulayan Sumer, Turkiye'de sportif başarıya bu yonde doğruları cok yapanların değil, yanlışları daha az yapan kuluplerin ulaştığını anlattı. "Başarı sadece saha sonucu değil" Ozkan Sumer, "Trabzonspor şampiyon olabilir mi?" duşuncesinin "sığ bir duşunce" olduğunu kaydederek, şoyle devam etti: "Trabzonspor başarılı olabilir mi? Başarıyı kategorize ettiğiniz zaman Avrupa kupalarına katılmak başarıdır. Ekonomisini bu yolla duzeltmek başarıdır. Bir kısım oyuncuları kazanmak, bazı oyuncularla devamlılık sağlamak başarıdır. Kitlesini daha etkin şekilde yanına cekmek ve onunla iletişim kurmak başarıdır. Başarıyı sadece saha sonucu olarak duşunmek yanlış bir şey. Başarı genel tanımlama icerisinde ele alınmalı. Kaldı ki bir şeyi daha iddialı şekilde ifade etmek istiyorum; Trabzonspor'un, bu yanlışlar icerisinde şampiyon olsa bile cok ciddi kayıplara uğraması kacınılmazdır. Hic geleceği olamaz. O bakımdan başarının o altyapısını oluşturabilecek değerleri iyi bir şekilde, ilişkili bir şekilde yerleştirmek lazım. Doğru şeyleri bir araya getirmek yetmiyor. Doğru şeylerin sırasını iyi koymak lazım. En son duşunulen şeyi başa aldığın takdirde verimli olmaz, hatta yıkıcı olabilir." "Yusuf'un sahadaki verimine ihtiyac var" Yusuf Yazıcı'nın cok nitelikli bir oyuncu olduğunu dile getiren Ozkan Sumer, şunları kaydetti: "Sadece teknik manada demiyorum, kişilik, karakter olarak da cok iyi seviyesi var. Davranışı, anlayışı, yaklaşımı, sahiplenmesi, ozverisi son derece iyi bir oyuncu ama Yusuf halen gelişmeye muhtac bir oyuncu. Yusuf'u kalkıp da boyle cok gelişmiş, ondan mucizeler bekler konuma getirdiğiniz zaman ona zarar verirsiniz. Yusuf'un abartı değil, onun o genc seviyesine gore verimliliği dikkate alınacak. Biz hep abartıp insanları bir yerlere taşırız, sonra da kafaları koparırız. Bu bizde yaygın uygulamadır. Dileriz Yusuf'a da aynı şey yapılmaz." Sumer, Yusuf'un iyi oyuncu olduğunu, kendini gayet kontrollu bir şekilde ortaya koyduğunu ifade ederek, sozlerini şoyle surdurdu: "Boyle cok sapması, kopması yok. Boyle olursa Trabzonspor'da gelecekte cok onemli yerler ve roller ustlenebilir ama bu onemli yerler ve rollere ucret bağlamında bakmıyorum. Şu andan itibaren boyle pazarlanması hesapları yapılmamalı. Yusuf'un şu anda sahadaki verimliliğine ihtiyac var. O verimliliği de olabildiğince devamlılıkla sağlamak gerekir. Kalkıp da 'Bu yıl performansı iyi, buna donuk olarak Yusuf'u ekonomik olarak değerlendirelim.' duşuncesi Trabzonspor'un sportif başarı konusundaki beklentilerinin samimiyetsizliğini ortaya koyar." "Burak'tan hep aynısını beklersek yok edebiliriz" Ozkan Sumer, ilk 2 haftada 3 gol kaydeden Burak Yılmaz'ın sezona cok hızlı bir giriş yaptığına işaret ederek, şunları aktardı: "Burak'tan beklentiler vardı, oldukca maliyetli bir transferdi, takıma katıldı. Burak'ın da zaman icerisinde bir kısım problemleri olabileceği duşunulmelidir. Performans olarak hep aynı seviyede Burak beklersek Burak'ı şimdiden yok ederiz. Yaşı itibarıyla bir devamlılık gosteremeyebilir. Boyle cok direncli, cok fiziksel olarak guclu oyuncu değil. Fiziksel, hızı gibi, onları kastetmiyorum, devamlılık olarak kastediyorum. O bakımdan ayrıca oyun tarzı olarak Burak'ı etkin kılabilecek bir Trabzonspor, taktiksel manada diyelim, ne kadar yeterli olur. Cunku gorduğum kadarıyla tek Burak ile gol arayışı devam ediyor. Burak'ı destekler ve Burak ile bir kısım sorunları ve sorumlulukları paylaşabilecek bir mekanizma oluşması gerekirken o konuda eksiklik var gozukuyor. Hulasa, Trabzonspor her şeyiyle Burak'a bağlı konuma geldiği zaman hem Burak hem Trabzonspor yok olur." Seksen yaşındaki Ozkan Sumer, bugune kadar isminin Trabzon'da herhangi bir yere verilmesini istememesine ilişkin bir soruya, "Ben adımla değil, yaptığımla anılmak istiyorum. Ad da belki yaptığımızda one cıkabilir ancak insan bir anlam yarattığı zaman kıymetlenir. İnsana boyle bir kısım anlamlar yuklendiği zaman cok hoşuma giden bir şey değil. Ben anlam yaratabilirsem zaten o anlam benim icin yucelticidir, koruyucudur, onemleştiricidir. Yoksa cadde, şudur budur... Kaldı ki ulkemizde bu tur şeyler donemsel. Bir anlık performansa donuk bakıyorsun bir yerlere isim veriliyor. Benim de hic hoşuma gitmeyen taraf bu." yanıtını verdi. haberTS __________________