Fatih Altaylı'dan Yanal'a Şok Sozler
Trabzonspor0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Trabzonspor
- Fatih Altaylı'dan Yanal'a Şok Sozler
-
14-10-2019, 04:57:37Kayıtlı ÜyeHTSPOR yazarı Fatih Altaylı, gundemle ilgili yorumlarda bulunurken Trabzonspor Teknik Direktoru Ersun Yanal'ı da eleştirdi. Ersun Yanal'ın dahi bir teknik direktor olmadığını soyleyen Altaylı, ''Hatırlarsanız spor basınının tamamı Ersun Yanal hakkında Genclerbirliği macında genc bir oyuncuyu oyuna aldığı icin 'Dahi', 'Duhi' gibi ifadeler kullanıyordu. Yok 'Futbolun Einstein'i derken ben burada ne dedim? 'Kardeşim siz kafayı mı yediniz?' dedim. Yendiği takım o gun lig sonuncusuydu ve galibiyeti yoktu. 60. dakikadan sonra yenmişlerdi. Real Madrid'le mi oynadı da dahi oldu? Aldığı adamı da tribunden getirmedi. Uzun suredir genc yetenek olarak bilinen bir oyuncuyu oyuna aldı. Son maca gelecek olursak; 3-0 one gecip 4-3 yeniliyorsan ve rakibin senden kalite olarak daha aşağıdaysa, ortada bir teknik direktor hatası vardır. Bir adam sahneye cıkıyor ve seni tek başına yıkıyor. Futbol cok basit bir oyundur. En aptal bile bu oyunu anlayabilir. Eğer Alanyaspor ile oynuyorsan, Vagner Love'ı durdurman gerekir. Başına birini koyacaksın. 'Arkadaşlar bu cocuğu durdurun' diyeceksin. Bu kadar zor bir şey mi bu ya? Sonra TV'ye cıkıyor suratını bozarak bir şeyler diyor. Hepsi hikaye! Futbolda kimse dahil değil. Futbolun dahilik bir olayı da değil. Albert Einstein, teknik direktor olmayı hayal etmedi cunku teknik direktor olmak icin ustun zekaya gerek yok. Futbol muazzam zeka gerektiren bir şey olsa bu kadar populer olmazdı. 20 IQ'dan 100 IQ'ya kadar olan herkes futbol oynar, oynatır, teknik direktor olur her şey olur. 100 IQ'un varsa Mourinho oluyorsun 20 IQ sınırındaysan daha alt liglerde hoca oluyorsun. O kadar zeka gerektirmeyen bir oyun. Sen bu oyunda bile boyle cuvallıyorsan daha başka bir şey demiyorum.'' dedi. HaberTS __________________