Altun, TAKA Gazetesi'ndeki koşesinde Katar gezisinde bazı eski oyuncuların devre dışı bırıkılmasına tepki gosterdi. İşte Mehmet Cemil Altun'un "Hep beraber olmalıyız" başlıklı o yazısı: Trabzonspor ozel bir mac icin Katar’a gitti. Bu seyahatte spor camiasından cok siyasilerin yer aldığını goruyoruz. Aklımıza da ister istemez “Acaba Sayın Başkan siyasete mi soyunuyor?" soruları takılıyor. Bakın Trabzonspor, Katar’a giderken efsaneleri de davet etmiş. Fakat Sayın Başkan, Serdar’a (Bali) belli bir bolumu gelsin diye de soylemiş... Bakıyoruz Katar’a 6 tane seckin arkadaşımız gidiyor. Bizlerin haberi bile yok. Kulupten yetkili bir isim; ‘Biz Serdar Bali’ye soyledik. O sizi cağırmadıysa burada bizim sucumuz yok.’ diyor. Bakın işte tezgah boyle kuruluyor ve bizim efsaneler de basit bir seyahat icin buna alet oluyor... Ben de diyorum ki; Serdar kardeşim sen hala o derneğin başkanıysan Trabzonspor’un Başkanına diyeceksin ki; ‘bizim efsane abilerimizin hepsi gelmeli, bizler anca beraber kanca beraberiz.’ İşte bunu bizler diyebilsek o zaman cok buyuk bir ornek teşkil etmiş olurduk gelecek olan genc evlatlarımıza. Ama bazı cıkar ve menfaatler bunları yapmamızı engelliyor demek ki. Bizleri yani yonetime muhalif olan efsaneleri burada dışlamaya calışıyorlar. Bakın Katar’a gidenlere Ali Kemal haric hepsi secimlerde Faruk Ozak ile birlikte bu yonetimi destekleyen arkadaşlarımız. Haa ben onları kınayamam. Cunku demokratik bir ortamda herkes hur iradesiyle hareket etmekte serbesttir. Herkesin duşuncesi kendini bağlar. Bakın değerli kardeşlerim, ‘Trabzonspor’dan niye bir şey olmuyor?’ diyorlar. Orneği bu yazının ozetindedir derim. Yani şu bir gercek, biz efsaneler de dahil cok insan cıkar peşinde. Trabzonspor’u herkes rant olarak goruyor. ‘Ben de bu pastadan nasıl faydalanırım’ duşuncesinde olunursa işte burada birlik ve beraberlik yok olup gider. Soruyorum her kesimin menfaat ve de cıkar duşuncesi olduğu yerde başarı olur mu? Olmaz tabii ki. Bakın biz efsaneler yemeği pişirip hep birlikte yerdik, biz efsaneler fideyi dikip meyvesini hep birlikte yerdik, biz efsaneler giydiğimiz o şanlı formayı hep beraber terletirdik. Ama zaman gecti herkes maalesef kendi menfaati icin en yakın arkadaşlarına bile sırt cevirmeyi yeğliyor. İşte bunları bizzat bire bir yaşayan biri olarak diyorum ki Trabzonspor bu anlayışlarla hicbir yere varamaz. Trabzonspor’un son donem başkanlarına bakıyorum da hayatında bir kez bile bizim macımıza gitmemişlerdir. Sadece kendi cıkar ve menfaatleri icin calışan kişileri goruyorum. Yoksa Trabzonspor batmış cıkmış bunların hic mi hic umurlarında değil!. HaberTS __________________