Yanal'a Verilen Yetkiler Herkesi Şaşırttı
Trabzonspor0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Yanal'a Verilen Yetkiler Herkesi Şaşırttı
-
14-10-2019, 04:55:54Kayıtlı ÜyeRıza Calımbay’ın goreve getirilme surecinde ilginc şeyler yaşandı... Başkan Muharrem Usta, cok guvendiği Ersun Yanal’ın gorevine son verilen toplantıda yer almadı. Almanya’ya Thomas Tuchel ile goruşmeye gitti. Bu da yetmedi. Ahmet Cubukcu ve Ali Rıza Egemen, İstanbul’da Rıza Calımbay’ı takımın başına getirmek icin goruşmeler yaparken Başkan Usta yine ortada yoktu. Bu durum Usta’nın gorevi asbaşkanlara devrettiği şeklinde yorumlanıyor. Ersun Yanal’ın sozleşmesinin tek taraflı feshedilmesinden sonra camia icinde ''sır'' olması gereken bilgiler tek tek acığa cıkmaya başladı. Bunlardan birisi de Usta’nın kulubu yonetim ile değil de Yanal ile yonettiği. Yanal kulup icinde bilmemesi gereken her şeyi bildi. Yonetimdeki cekişmeleri, odemelerdeki sıkıntıları, yonetim icinde pasifize edilenleri… Muharrem Usta, kriz anlarında Yanal’ın fikrine daha cok onem verdi. Hocayı dinledi. Yanal ise Usta’ya ''kasada para yoksa bana maaş verme'' destek verdi. Hatta iddiaya gore ''kulube borc para vermeyi'' bile teklif etti. Alınan kotu sonucların ardından Yanal, istifa etmeye hazırlanıyordu. Son bir kez Usta’yı karşısında gorup konuşmak istiyordu. Ama Başkan’ın Almanya’ya gittiğini oğrenip karşısında da Ahmet Cubukcu’yu karşısında gorunce işi mahkemeye kadar goturme kararı aldı. Muharrem Usta ise Yanal’ın parasını son kuruşuna kadar istemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradı. Ersun Yanal, Trabzonspor'da Usta'dan sonraki adamdı Trabzonspor’da gorev yaptığı sure icerisinde Ersun Yanal, gelmiş gecmiş en geniş yetkilere sahip teknik adam olarak one cıktı. Yanal, geniş yetkiler yuzunden gorevden alınma surecinde kendini yalnız hissetti. Başkan Muharrem Usta ise sırtından vurulmuş. İşte, Yanal’ın o olağanustu yetkileri: Yonetime rağmen idmanları taraftara ve medyaya kapattı. Hicbir zaman teknik menajer istemedi. Efsane futbolcu Huseyin Tok’un oğlu Spor akademisi mezunu lisanslı teknik adam Emrah Tok’un tesislere calışmasını bile istemedi. Tok, mecburen Akyazı stadında gorevlendirildi. İhsan Derelioğlu’nun teknik kadro ve futbolcular ile kopru olması icin (A) takımda gorevlendirilmesine sıcak bakmadı yonetim mecburen Derelioğlu’nu alt yapı sorumluluğuna atadı. Deplasmanlarda takım ile hicbir yoneticinin olmasına izin vermedi. Başkan haricinde hicbir yoneticiyle takımla ilgili bilgi alışverişi yapmadı. Beşiktaş macından sonra kendine ve takıma uc gun izin verdi buna karşı cıkan yoneticileri Başkan’a havale etti. Yedek kulubesine kendi isteği doğrultusunda kimsenin olmasını istemedi. HABERts __________________