Kadro derinliği ve Trabzonspor ile nasıl anlaştığını anlatan Calımbay şu ifadelere yer verdi; YUSUF VE ABDULKADİR ACIKLAMASI Yusuf Yazı ve Abdulkadir gibi genc isimlerin takıma katılıp katılmayacağı ile ilgili olarak ise Calımbay, “Mevcut durum onemli değil. Onemli olan oyuncu iyiyse takıma faydalıysa hic fark etmez kim olduğu.. Hele hele şu durumda kimseyi ayıracak durumda değiliz. Kim iyiyse, kim daha hazırsa formdaysa ondan faydalanmak. Burada en buyuk sıkıntı cok kalabalık. Burada her yerde oyuncu var. Oynamayan arkadaşlar ama belki oynayanlar kadar değerli. Burada ki genc arkadaşlarımıza şans vereceğiz. Tabi ki alt yapıda ki oyuncuları takip edeceğiz. Mesela Batuhan’ı ben cok beğenirdim 2.’liydeyken.. Belki Batuhan’dan faydalanacağız. Onun icin gormek gerekiyor, antrenman yaşamam gerekiyor. Bir kac mac oynamam gerekiyor ki boyle net şekilde bizim kadromuz bu diyelim. Bizim takımımız Milli mac arasından sonra bam başka olacak. Ama milli mac arasına kadar iyi gitmemiz gerekiyor...” dedi. ANLAŞMA DETAYLARI Rıza Calımbay, Trabzonspor ile anlaşmasının detaylarını anlatırken, ‘’Şimdi bu sozleşmeyi ben istedim. Ben hic bir yere 3 sene 2 sene imza atmıyorum. Bir Antalya’ya attım, Kasımpaşa’ya attım. Obur sezonun başında bıraktım. Bazen boyle iletişimsizlik, uyuşmadığın şeyler oluyor. Ben kendim teklif ettim. Eğer ben iyiysem, burada başarılıysam zaten yonetim devam eder. Ben memnun değilsem ona gore de hareket ederim. Kulubumu de kendimi de rahat bırakıyorum. Benim istediğim Trabzon’da cok başarılı olmak. Trabzon’da ki butun taraftarı şampiyonluk yaşatmak, kupa aldırmak. Burasının da cok ideal olduğunu duşunuyorum. Onun icin boyle duşundum, yonetime soyledim kabul etti. 1 senelik veya 2 senelik mukavele beni korkutmuyor. Onemli olan olduğundan başarılı olman. Ondan sonra yonetim memnun kaldığında yoluna devam edersin…’’ ifadelerini kullandı. ‘ERSUN HOCA BIRAKTIKTAN SONRA BENİ ARADILAR’ Trabzonspor’a transfer sureciyle ile ilgili Calımbay, ’’Ersun hoca bıraktıktan sonra beni aradılar. Konuştuk başkan ile.. Yonetim kurulundan goruştuk anlaştık. Başkan yurt dışında olduğu icin katılamadı. Kendisi ile konuştuktan sonra karar verdik. Butun teknik direktor arkadaşlar icin zor.. Cok kısa sure hemen geldik gitti’’dedi. ‘TARAFTAR KOTU GUN DOSTUDUR’ Taraftarların başarıda kilit nokta olduğunu vurgulayan Calımbay’’Baskıyı bizim rakip takıma yapmamız gerekiyor. Onun icin taraftara cok ihtiyacımız var. Taraftar kotu gun dostudur. Boyle gunlerde taraftarımız lazım. Ben burada cok zor maclar, kritik maclar oynadık. Hepsinde inanılmaz bir taraftar baskısını hissediyorduk. Aynısını şimdi karşı takıma karşı gormek istiyoruz. Ben Trabzon halkına cok inanıyorum. Ben burada kabul ederken duşunmeden geldim. Yonetimin niyeti cok iyi.. Bir an once onlarda rahatlamak istiyor’’şeklinde konuştu. ETO KONUSU Eto ile arasında gecen olaylarla ilgili Calımbay, ‘’Eto, baktığında inanılmaz bir profesyoneldi, kaliteli bir oyuncuydu. İyi bir kaptan iyi bir liderdi. Biz orada başarılı olduysak Eto’nun payı yuksektir. Burak’ta oğrencimizdi calıştık. Diğer arkadaşlarımızda buralara gelirken yıldız olursen cok guzel şeyler yaparak geldiler. Onların da başarıya ihtiyacları var. Bir an once olması gerekiyor. Hepimizden daha cabuk kaostan cıkmak istiyorlar. Onun icin burada tek şey birlik beraberlik, yıldızlığımızı, oyunculuğumuzu takım halinde sahaya yansıtmak…’’ dedi. VOLKAN ŞEN VE BURAK YILMAZ Volkan Şen ve Burak Yılmaz ile ilgili olarak Calımbay, ‘’Bu macları gectikten sonra ara verilecek. Bizim icin en onemli şey ara.. O arayı cok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Takımı gorme acısından, yuzde yuz seri yapmamız gerekiyor. Baktığınızda yapabilecek gucte takım. Onemil olan kendi kapasitesini sahaya yansıtan takım... Kendi kapasitesinin cok cok altında olan oyuncularımız var. Orneğin Volkan... Volkan uzun suredir oynamıyor. Bir Volkan cok iyi olduğunda tek başına mac kazandırır. Burak yuzde yuz iyileştirdiğinde oyle olur.. Cift forveti kesinlikle kullanırım. Onu zaman gosterecek. Biraz calışmam gerekiyor. Zaman gerekiyor. Ondan sonra guzel şeylerin olacağına inanıyorum. Cok iyi kadro var. Onların icinde en iyisini formda olanını secenceğiz…’’ dedi. HaberTS __________________