Yabancılarda Varsa yoksa Yattara!
Trabzonspor0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Trabzonspor
- Yabancılarda Varsa yoksa Yattara!
-
14-10-2019, 04:52:45Kayıtlı ÜyeOncelikle gonderilen oyuncular konusuna değinen Yanal, “Bu oyuncularla ilgili kararı bir gunde vermedik. Transfer belli bir donemi kapsıyor ve takımın aldığı sonuclar da ortada. Bu sonuclar sonrasında boyle iradenin oluşması gerekiyordu. Oyuncularımızı kullanmamayı duşunduğumuzu kendilerine ilettik ve bu şekilde ayrılmayı uygun bulduk” dedi. Transfer calışmaları suruyor Transfer calışmalarının halen devam ettiğini ve donemin son gunune kadar da sureceğini kaydeden Ersun Yanal, “Herkes bu konuda merak ediyor. Kaliteli oyuncu alabilmek hakikaten bu donemlerde cok zor. Biraz uğraş gerektiriyor. Onumuzdeki haftada şekilleneceğini duşunduğumuz calışmalar var. Trabzonspor’un bundan sonraki kadro yapısına ve hedeflerine uygun şekilde yarışabilecek bir kadroyu oluşturmak yıllardan beri bir sıkıntı. Ancak sonuca ulaşabilmek, kadro kalitesini ve surekliliğini sağlayabilmek adına bu calışmayı yapmak zorundayız” diye konuştu. “Herkes katkı yapmalı” Eldeki kadro yapısının bir takım zaaflar yarattığını ya da hedeflerin ve beklentilerin doğrultusunda sonucların alınmadığını ortaya koyduğunun altını cizen Yanal şoyle devam etti: “Dolayısıyla Trabzonspor takımının bu değişimine herkesin katkısıyla ihtiyacımız var. Değişik fikirler mutlaka olacaktır. Herkes buna saygı duyuyor. Ama şu bir gercek ki eğer yarışacaksanız ve zirvede olacaksanız bunu sağlayabilecek birkac kaliteli oyuncumuzun da saha icerisinde sonucu değiştirecek alternatifleri olması gerekir. Şu andaki kısıtlılığımızın problemini yaşıyoruz” “Oyuncularım her şeyi biliyor” Takımın durumuyla ilgili tum duşunceleri futbolcularıyla paylaştığını da seslendiren Yanal şunları soyledi: “Trabzonspor’un takımı zirveye taşıyacak bir oyuncu yapısı, karakteri ya da vizyonuyla donanmış olup olmadığını herkes cok net biliyor. Buna oyuncular da dahil. Dolayısıyla bunu yaparken cok ciddi bir şekilde zamanı da iyi kullanmaya ihtiyacımız var. 15 gunluk surec icerisinde bu net olarak ortaya cıkacak. Yapmak istediğimiz birkac transferin gercekleşmesi durumunda birkac kişiyle de ayrılık olabilir. Ama ben bugunden yarına boyle bir şey olacağını duşunmuyorum” “Yoğun ve zor bir donem” İyi transferler yapılması adına oldukca yoğun ve zor bir donem yaşandığını soyleyen Ersun Yanal, “Bundan sonra oluşabilecek kadronun iyiliği icin yapmamız gereken doğru tercihlerle doğru hedefe uygun kişilerle beraber olmak. Yoksa transfer olsun diye oyuncu transfer etmek hic birimizin hakkı değil. Aksine boyle davranmak cok ciddi hata. Bunlar daha onceleri yapıldı yapılmadı tartışmasına girmek istemiyorum. Zaten sonuclarımız ortada. Bu sonuclar, yarıştığımız takımların yapılarıyla değerlendirildiğinde oldukca net bir şekilde bu tablo karşımıza cıkıyor” ifadelerini kullandı. “Ortak fikir oluştu” Kamuoyunda gundemde dolaşan Alex ve Fernandao hakkındaki goruşlerini de dile getiren Yanal şu yorumu yaptı: “Alex ve Fernandao Trabzonspor takımının takip ettiğin oyunculardı. Bizler de bildiğimiz ve takip ettiğimiz oyuncular olduğu icin bu konuda hem fikir olmuştu. Biz herkesin bildiği ve ortak fikir elde ettiği oyuncularla calışmak istiyoruz. Trabzonspor’da yapmayı duşunduğumuz en onemli yapılandırmalardan birisi de budur. Olay teknik direktore bağlı bir sistem olmaktan cıkıp, teknik direktorun ve scout timin ortaklaşa karar verebileceği, ya da başka bir teknik direktorun gelmesi durumunda elindeki oyuncu portfoyuyle hedeflerini bir kac yılda planlayabilecek bir Trabzonspor oluşturmalıyız. Bugun hadi transfer yapalım deyip transfer yapmak cok tehlikelidir. Aynı zamanda hızlı değişen kadrolarda problem yaşanması da cok normal ve doğaldır. Trabzonspor da bu konularda yıllarca ciddi problemler yaşamıştır” değerlendirmesine bulundu. “Kadro ezbere sayılmalı” Cok kaliteli transferlerin uzun zamanda yapıldığının bilindiğini, bir gunde istenen oyuncuyla masaya oturup onu almakta zorlanılacağını da kaydeden Yanal sozlerini şoyle tamamladı: “Hic bir zaman hicbir transfer kapanmaz. Her şey her an değişebilir. Alex ya da Fernandao geliyor diye bir şey soyleyemem. Bu temasların hepsi şu anda gunceldir. Biz o oyuncularla ilgili defteri kapattık koyduk bir tarafa başka oyuncularla da goruşuyoruz. Ama her şey olabilir. Kadro oluşturmak hakikaten onemli bir surectir. Her şeyiyle birlikte o kadroyu mutlu olacağı bir hale getirmek de cok onemlidir. Bugun Trabzonspor’un şampiyon olamadığı ancak hala ezber sayılabilecek kadroları vardır. Şampiyon olan kadroları da vardır. O kadroların icerisindeki yapıya baktığımız zaman her dokuya uygun bir takım yaratmak zorundasınız. Eğer Trabzonspor’un hedeflerine uygun bir kadro yaratılmışsa ve bu başarısız olarak devam ediyorsa o zaman sorgulamak lazım. Ama hedeflere uygun bir kadro yoksa o kadroyu arayıp bulmak gerekiyor. Yoksa 4 basamak aşağıda 4 basamak yukarıda olmak bir şeyi değiştirmiyor. Onemli olan kadroyu boyle yapmaktır. Şu andaki surec boyle işlemelidir” Yeni transferimiz Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde duzenlenen imza toreni sonrası kendisini 3.5 yıllığına Trabzonspor’a bağlayan imzayı attı. Profesyonel Şube Menajerimiz Necmi Perekli’nin hazır bulunduğu imza toreninde konuşan Onur, Turkiye'nin dort buyuk kulubunden birine ve ozellikle Trabzonspor'a geldiği icin mutlu olduğunu belirterek, ''Transferde emeği gecen herkese teşekkur ederim. Buyuk bir camiaya geldiğimi biliyorum. Elimden gelenin en fazlasını yapmak icin gayret edeceğim. Trabzonspor'un son zamanlarda başarıya ac bir camia olduğunu biliyorum. Ben de başarıya acım. Elimden ne geliyorsa fazlasını yapmak istiyorum. Hem Trabzonspor'u yukseltmek hem de kendim A milli takıma yukselmek istiyorum'' dedi. Trabzonspor'a oynamak icin geldiğini kaydeden Onur, ''İlk hedefim kaleyi alıp 8-9 yıl Trabzonspor'un kalesini korumak. Gazetelerde Ruştu'nun veliahdı diye haberler okuyorum. Ruştu ağabey iyi bir kaleci. Benim amacım Şenol hocamın arkasından gelip Trabzonspor'da ikinci bir Şenol Guneş olmak” diye konuştu. Onur, Fenerbahce'nin de kendisine teklifte bulunduğunu ifade ederek, şunları soyledi: ''Ozellikle transferimle ilgili Rıdvan Dilmen ilgileniyordu. Kulube teklif gelmişti. Goruştuk ama sonucta bir secim yapmak gerekiyor. Bir secim de yapmak gerekiyorsa once Trabzonspor'u secerim. Cunku benim hedeflerim var. Bu hedefleri Trabzonspor'da daha kolay yakalayacağıma inanıyorum'' Profesyonel Şube Menajerimiz Necmi Perekli ise genc bir kaleciyi kadrolarına kattıklarını belirterek, ''Transfer calışmalarımız suruyor. Bunlardan ilki Onur'dur. Onur'un Trabzonspor'da başarılı olacağına inanıyorum'' dedi. Takımımızda 35 numaralı formayı giyeceği acıklanan Onur, imza toreni sonrası antrenman sahasına cıkarak basın mensuplarına poz verdi. bizde ne zaman bir kaleci alınacak dioduk : P __________________