Hami Mandıralı'dan Yusuf Yazıcı Acıklaması
Trabzonspor0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Hami Mandıralı'dan Yusuf Yazıcı Acıklaması
-
14-10-2019, 04:46:04Kayıtlı ÜyeHami Mandıralı, işinin futbol olduğunu belirterek, "Futbolu seviyorum. Bildiğim iş bu. İşimi yapmak icin de zamanımızı bekliyoruz. Hayırlısı ise Allah nasip eder, hocalık yaparız. Bizim işimiz futbol olduğu icin futboldan başka yorum yapamayız. Yani yonetemezsek bile fikirlerimizi anlatmak isteriz" ifadelerini kullandı. Hami Mandıralı, sporlig.net internet sitesine onemli acıklamalarda bulundu. Mandıralı'nın acıklamalarında one cıkan sozleri şoyle; "TEKNİK DİREKTORLUK TEKLİFİ GELMEDİ" Trabzonspor'dan ayrıldığından beri teknik direktorluk teklifi almadığını belirten Hami Mandıralı, "Ben bir donem, 6 ay Antalyaspor'da calıştım. İlk teknik direktorluk deneyimim aslında milli takımda oldu. Fatih Terim zamanında, 2005 yılında İstanbul'a geldim. Allah ondan razı olsun. Onun sayesinde teknik adamlığa başladım. Bana ve benim jenerasyonumdaki 5-6 oyuncuya milli takımda Fatih Terim teknik direktorluk kapısını acmış oldu. Ondan sonraki surecte 6 ay Antalyaspor sonra malum 2 donem Trabzonspor'da gecirdik. Biri Mustafa Akcay'ın yardımcılığı ki son 14 macı ben bitirdim. Ligi 4'uncu bitirdik, UEFA Kupası'na katıldık. Sonraki surecte Muharrem Usta doneminde Şota ve Sadi Tekelioğlu'ndan sonra 6 ay Trabzonspor'un başına gectim. Sıkıntılı bir surec vardı ve sanırım 7'nci sırada bitirdik. Sonra da ayrıldık. O gun bugun teknik direktorluk yapamıyorum. Şartlar oluşmadı, teklifler gelmedi. Şu an bol bol mac izleyerek gunlerimi geciriyorum" dedi. "BİZİM DE SIRAMIZ GELECEK" "Ben işimi seven biriyim. Gorev aldığım takımlarda hem bulunduğum renkleri, camiaları hem de kendi karakterimi temsil ettim. Benim eğrim de doğrum da bu. Hayatım boyunca doğru bildiğim şeyleri yapmaya calıştım. Bana doğru gelenler karşımdakine gelmemiş olabilir. Ancak genel anlamda milli takımdaki genc arkadaşlarla, 2 defa Trabzonspor'da ve Antalyaspor'da kendi karakterimi onlara yansıtmaya calıştım. Oyun felsefemi, oyun anlayışımı ve beklentilerimi anlatmaya calıştım. Donem donem bunlara cevap verenler oldu. İnsan karakterinden odun vermemeli, normali de bu zaten. Ben boyle derim yonetim farklı der, olabilir bunlar. Onlara da saygı duymak lazım ama bir ortak nokta vardır. Doğru 1 tanedir, 2 tane olmaz. Eğer takımın menfaati, amacı başarılı olmaksa orada tek hedef, tek vucut, tek duşunce olmalı. Her yerden ayrı ses cıkarsa orada huzur, başarı olmaz. Nitekim de sıkıntılar ulkenin sıkıntıları, boyle devam ediyor edecek de duşunuyorum ama bu işlerde sabırlı olmak lazım. Bizim de sıramız, zamanımız gelecek diye doğru zamanı bekliyoruz. İnşallah gelecek." "İBRAHİM HACIOSMANOĞLU BENİM YERİME VAHİD HALİLHODZİC'LE DEVAM ETTİ" "Sahip cıkma konusuna oradan giriyorum yani. Ben başarılı olmuş, UEFA Kupası'na katılmışım ama o donemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu benimle devam etmedi ve yerime Vahid Halilhodzic'i getirdi. Bu hoca daha once Trabzonspor'u calıştırmış ve başarısız olmuştu ancak yine onu takımın başına getirdiler. Halbuki benim donemimdeki takımın dengesini bozanlar gitmiş, denge kurulmuş, aile ortamı yaratılmış, lig 4'unculukle bitmiş, UEFA kupalarına katılma hakkı elde etmişim. Duşunun ki ben ilk defa milli takımdan sonra Trabzonspor gibi buyuk bir takımın hoca olarak sorumluluğunu alıyorum ve o genc kardeşlerimle 4'uncu bitiriyorum ligi ve benimle devam edilmiyor. O yuzden pek sahip cıkıldığı soylenemez. Eğer işler iyi gidiyorsa o zaman tutacaksın. Hayatım boyunca doğru bildiğim şeyleri yapmaya calıştım. Hami'yi veya kimse başındaki hoca, onunla yoluna devam edeceksin." "Şoyle; kulubun o zamanki genel muduru beni cağırdı. Tırnağım kadar Trabzonsporluluğu vardır. Benimle o konuştu ki; onun benimle konuşması cok abest bir şeydi. Benimle başkanın konuşması lazımdı. Benimle konuşan genel mudur arkadaş 'Seneye ne kadar para isteyeceksin?' dedi. Ben de 'Ben bu takımda sıkıntı yaşatanları gonderdim. İyi bir ortam oluşturdum. 5-6 tane oyuncu izledim, bunları alın ben para da istemiyorum' dedim. O da "Tamam hocam biz seninle konuşuruz" deyip gitti. Tabii o gunden sonra ne arayan ne de soran oldu." "HALİLHODZİC'E SOZ VERİLMİŞ" "Vahit Halilhodzic'e soz verilmiş, 'Başkan olursam seni takımın başına getireceğim' diye. Sozunun eri bir insan, verdiği sozu tuttu, bizi de gonderdi. Halbuki cok guzel bir ortam yakalanmıştı. Devam edilebilirdi ve başarı da gelebilirdi." "TRABZONSPOR ANADOLU'NUN AĞABEYİDİR" "Başarı ulkemizde şampiyonlukla olculuyor ama zirveye oynamak da bir başarı bence. Trabzonspor, Anadolu'nun abisidir. Aynen dediğiniz gibi Trabzonspor şimdi kullerinden yeniden doğuyor. Abilerimiz kullerinden doğarak İstanbul hegemonyasına son vermiştir. Bu oyle kolay bir şey değildir. Abilerimiz o efsaneyi oluşturdu. Biz de belki şampiyonluk yaşamadık ama sonuna kadar Trabzonspor'u zirvede taşıdık." "BİZ GENCLERLE LİGİ 4'UNCU BİTİRDİK" "Boyle guzellikler devam ederken gidip senin kulturunu, senin dilini, coğrafyanı bilmeyen bir insana ki; daha once de hocalık yapmış ve başarılı olamamış bir insanı yeniden takımın başına getiriyorsun ve husrana uğruyorsun. O donemde dikkat ederseniz her mactan sonra Vahit Halilhodzic bir mazeret uydurup 'Bu oyuncuları kim aldı? Bana oyuncu lazım' deyip takımdaki oyuncuları insanların onune attı ama biz oyle yapmadık. Biz kendini iyi oyuncu zannedenleri kadro dışı bırakarak ve genclerle savaşarak 4'uncu olduk. Problemli bir takım vardı, herkes birbiriyle kavgalıydı. Biz yureğimizi, karakterimizi ortaya koyarak bir aile ortamı kurduk ve 4'uncu olduk. Bu başarıdır yani." "ŞU ANKİ KADRODA BENİM EMEĞİM COK" "Bu gencleri ben kazandırdım. Benden once oynatan hocalar oldu ama sonucta bunun ilk harcını, ilk imzasını ben attım. Tabii şimdi Unal hoca da gencleri oynatıyor. O şehrin kulturuyle yoğrulmuş genclerin mucadelesini goren Sosa da, Nwakaeme de, Ekuban da onlarla beraber mucadele ediyor. Bu cok onemli bir şey, cok guzel bir duygu. Bunların oluşmasında bizim de payımız varsa bu bize gurur verir. Biz Trabzonsporluyuz ve başka takım tutmayız ama aynı zamanda da profesyoneliz. Her takımda da gorev alabiliriz. Bu olaya boyle bakmak lazım. Belki alınan yabancı oyuncuların cok iyi oynaması nedeniyle o gencler yine şans bulamayacak ama bence o genclerin mucadelesini goren her teknik adamın yureğinin cız etmesi lazım. Demeli ki bu cocuklar burada mucadele ediyor, ben de korkmayacağım ve ben bunlarla yoluma devam edeceğim. Araya da Sosa, Nwakaeme, Ekuban gibi oyuncuları serpiştireceksin. Bu karmayı yaptığın zaman, duygularda sahada birleşip kenetlenince başarı kacınılmaz oluyor." "SON 5 YILIN EN İYİ KADROSU" "Bence son 5 yılın en iyi kadrosu var şimdi. En iyi kadro şoyle, inanın bunu samimiyetimle soyluyorum, kalpten inanıyorum. O bizim 5-6 genc oyuncumuz sahada gorev aldığı zaman, biraz once soylediğim Sosa, Nwakaeme, Ekuban gibi yabancı oyuncular şunu goruyor; Bu cocuklar burada bu forma ve bu şehir icin mucadele ederken, biz de abileri olarak onlara katkı sağlayalım. Ben Sosa'yı tanıdığımdan beri korner atılırken geriye gelip top cıkardığını gormedim. Herhalde 5 kez ceza sahasına gelip top cıkardığını gordum. Geriye geliyor, sağa sola koşuyor, mucadele ediyor. Bunun sebebi işte bizim bu genc cocuklar. Onların saha icinde savaşmalarından kendilerine de pay cıkarıp, katkı sağlamaya, destek olmaya calışıyorlar. Aynısını diğer yabancı oyuncular da yapıyor .Bu yuzden cok onemli bir kadrosu var Trabzonspor'un. Alternatifsiz bir kadro. Unal hocanın bundan sonra bu kadronun en iyisini sahaya surmesi lazım. Cunku oyle bir kadro kurmuşsun ki her mevkinin alternatifi var." "YUSUF'U SUPER LİG'DE İLK OYNATAN BENİM" "Yusuf'u Super Lig'de ilk oynatan benim. Caykur Rizespor macında 2 gol atmıştı. Oyle başladı Trabzonspor'da futbol hayatı. Hep kadroların icerisinde oldu. Sadi Tekelioğlu zamanında da vardı. Belki kupa maclarında oynatıyorlardı ama lig maclarında ilk oynatan hoca benim. Lige 2 golle başlamıştı." "YUSUF YENİ BİR SAYFA ACTI; İNŞALLAH BAŞARILI OLUR" "Yusuf yetenekli oyuncu. Kulube ve kendisine cok iyi paralar teklif edilmiş. Ben Yusuf'un kaybolduğunu duşunmuyorum. Yusuf'u artık Trabzon şehri de takım da duşunmemeli. O kendisine yeni bir sayfa actı, orada inşallah başarılı olur. Eğer Yusuf'u seviyorlarsa dua etsinler. Yusuf cok guzel para kazandırmıştır Turkiye'ye. Mazisi 1.5- 2 yıl yani Trabzonspor'da yani bu cok onemli bir şey. Bu kadar para veriliyorsa gondereceksin." "OBİ MİKEL'DE SORU İŞARETİ VAR" "Sebebini ailesi diyorlar, hanımı diyorlar, başka şeyler diyorlar ama bu boyle olmamalı. Eğer sen burayla anlaşmışsan yureğini ve karakterini ortaya koymuş, Trabzonspor forması giymişsen, bunun sonunda savaşacaksın. Ha maclarda toplar ona carptı, takım 2 macta gol yedi; bunlar sorun değil. Normal şeyler ama Obi Mikel'in oyun icindeki karakteri daha henuz ortaya cıkmadı. Sen Obi Mikel isen beklentilere karşılık vereceksin. Sen karakterinle, yapınla Abdulkadir Omur'u, Abdulkadir Parmak'ı, Yusuf Sarı'yı da hareketlendireceksin, Sosa'nın yaptığı gibi. Yani orada biraz soru işareti var. Diğer oyuncuların hepsi takımı sahiplenmiş, savaşıp, mucadele ediyorlar. Bu cok onemli bir şey." "UĞURCAN OLAĞANUSTU BİR KALECİ" "Cok iyi bir kalecisi var Trabzonspor'un. Yedek kalecileri de cok iyi. Son Fenerbahce macına bakıldığında sahanın yıldızı Uğurcan'dı. Olağanustu bir kalecilik yaptı. Dolayısı ile iyi bir kadrosu var Trabzonspor'un, burada başarıyı yakalayacak ve yonetecek olan da Unal Karaman ile ekibidir tabii ki. Ben hep şunu soyledim, o zaman da soyledim, yine soyleyeyim; Onur bu şehre 10 yıl hizmet etmiştir. Onu onursuzlaştırıp gondermenin bir anlamı yok. Teşekkur edersin, bir plaket verirsin hizmetlerinden dolayı gonderirsin. Yani herkes gider, ben de gittim bu takımdan. Burak da geldi gitti ama hizmet ettiler mi? Ettiler hem de aslanlar gibi hizmet ettiler. Şimdi Uğurcan gibi bir cıktı meydana. Uğurcan daha once de oradaydı ama şimdi A Milli Takım kalecisi. Bunu kim sağladı? Kendisi. Calıştı, bir duruş, bir karakter koydu ortaya, başarılı oldu. Dolayısı ile herkes kendi becerilerini ortaya koyar. Gencler de oyle. İki Abdulkadir de oyle. Yusuf Sarı da oyle. Daha da olacak. Huseyin geldi Trabzonspor'un stoperi oldu." "GENCLERİ OYNATACAK YUREKLİ HOCALAR YOKTU" "Trabzonspor'da her zaman oyuncu var, altyapıdan oyuncu geliyor. Onları oynatacak yurekli hocalar yoktu. İşte bizde başladı bu değişim. Ben geldim, Unal abi geldi, başlattık gencleri oynatmaya. Dolayısı ile bunlar gelecek. Diyorum ya; Yetenekli cocuklar ulkemizde var, bunları oynatacak yurekli hoca lazım. Bazı şeyleri feda edersin, şampiyonluğu iki sene daha unutursun ama o cocukları kazanırsın, temeli sağlama oturtursun, hedefler peş peşe gelir. Valla demin de ifade ettim, iyi bir takım var. Bu sureci Unal hoca eğer iyi yonetir, hakkı olana hakkını verirse, adaletli ve hakkaniyetli olup, bir de o takımı aile ortamına sokup getirebilirse başarılı olur. Ayrıca kadrosunun yeterli olduğunu ve bu kadro ile yukarılara oynayabileceğini duşunuyorum." "TRABZONSPOR VE FENERBAHCE DAHA FORMDA" "Daha cok erken. Butun takımlar icin durum aynı. Ben şunu soyleyeyim; Trabzonspor ile Fenerbahce form olarak Beşiktaş ve Galatasaray'a gore daha hazırlar. Beşiktaş ve Galatasaray'a gore erken form tuttular. Bu sene Trabzonspor şoyle bir şey var, bir ornek vereyim; İlk hazırlık macında Trabzonspor ilk yarı sahada yok ama ikinci yarı canavar kesiliyor, olağanustu oynuyor. Fenerbahce de oyle. Mesela Fenerbahce Trabzonspor macında, Fenerbahce ilk 10 dakika gol yiyene kadar sahada yok. Sonra Fenerbahce gol atıyor, ardından Trabzon gol atıyor sonra karşılıklı ataklar ile olağanustu bir mac oldu. Sanki Premier Lig'de bir mac izledik. Boyle olsa futbolumuz hem kalkınır hem de gelişir. Ayrıca daha guzel bir şey soyleyeyim; Mactan sonra iki takım oyuncularının birbirine sarılması. Bu, son yıllarda gorulmeyen bir şeydi. İşte Fenerbahce taraftarının Ahmet Ağaoğlu'na tribunden uzanıp elini tutması, konuşması bunlar ozlenen ve beklenen şeyler. Yani bunları fazlasıyla yapmamız lazım. Yani son AEK macında yureğimiz ağzımıza geldi. Orada 3-1 mac gitti geldi. O zaman aksi bir şey olsaydı takım erozyon yaşayabilirdi ama şukurler olsun olmadı. Trabzonspor heyecanlı bir takım, heyecanla oynayan bir takım. Biraz daha takım olmak lazım. Mesela Nwakaeme cok yetenekli bir oyuncu. O olmadığı zaman kaleye gidemiyoruz, olduğunda ise muthiş işler yapıyor. Biraz daha takımsal, takım formatında oynanması lazım yoksa tek başına nereye kadar insansın, yoruluyorsun. 90 dakikayı cıkarmak boyle kolay değil. Biraz paylaşımcı olması lazım. Biraz kendine de oynuyor. Şimdi Nwakaeme'ye 'Sen calım atma' dersen oynatmayacaksın onu. Onun işi adam gecmek, eksiltmek. Bazen oyle guzel işler yapıyor, oyle guzel paslar cıkarıyor ki bunu biraz daha fazlalaştırması lazım. Son Fenerbahce macına bakıyorum, sol kanadı cok guzel kullandı, vurup vurup duşuremiyorlardı. Bunu biraz daha takım oyununa yansıtırsa daha da zinde kalır, daha da iyi işler yapar." "TRABZONSPOR GRUPTAN CIKABİLİR" "Yani kolay değil tabii. Şimdi biraz daha sınıf atlıyorsun ama ben ozellikle Avrupa maclarını e 90 dakikaya yaydığımız zaman cok daha iyi olur. Mesela 2'nci yarıdaki performansları mukemmeldi. Boyle oynarlarsa gruplardan cıkabileceklerini duşunuyorum. Olağanustu bir takım oluyorlar ama bazen de sahada gezer gibi oluyorlar. 'Bu takım o takım mı?' diyorsun kendi kendine. Celişkiler oluyor. Trabzonspor'un kadro yapısı iyi, alternatifleri var. Unal hoca bu kadroyu hakkaniyetli, adaletli kullanırsa gruptan cıkma şansının fazla olduğu duşunuyorum. Şimdi tabii her takım bir suru transfer yaptı .Mesela Galatasaray Falcao'yu aldı. Galatasaray taraftarı takım icin 'Şampiyonlar Ligi'nde efsane olur, damga vurur' diyorlar. Oyle değil işte. Adaptasyon, uyum suresi var yani. Her takımın oyuncularına baktığın zaman bireysel olarak hepsi iyi. Biz Sturridge'i aldık biliyorsun ama onun şimdi bir karakter sergilemesi lazım sahada. Sen tamam 10 yıl Liverpool'da oynamış olabilirsin, Manchester United'da oynamış olabilirsin ama burası Trabzon, burada ne vereceksin? Buraya gelen yıldız oyunlarının biraz karakterlerini ortaya koyması lazım. Bunların hepsi kendi takımlarında yıldız olmuş oyuncular, onemli işlere imza atmış oyuncular, dolayısı ile şu şampiyon olur, olmaz demek erken. O oyuncuların da bir suresi var. Onlara da insanların biraz sabırlı, anlayışlı yaklaşması lazım." "GALATASARAY TARAFTARI FALCAO İCİN SABIRLI OLMALI" "Ya cok zor tabii. Buyuk takım olmak istiyorsan bu gruptan cıkacaksın cunku rakip Real Madrid, Paris Saint-Germain gibi takımlara takılıp kalmayacaksın. Galatasaray bu takımları daha once yenmedi mi? Yendi. Neden olmasın? Onun icin takım olmak lazım. Takımdaşlık ruhunu, aile ortamını o sahaya yansıtmak lazım yoksa sadece isim yetmiyor. İsim hem takım olarak hem de oyuncu olarak yetmiyor. Tek başına hicbir şey yapamazsın. Bir yerde enerjin biter. Takviye gelmesi lazım. Falcao cok buyuk oyuncu. Atletico Madrid de Arda'nın da bulunduğu donemde olağanustu bir takımdı. Şimdi 33 yaşında aynı kıvama gelmek kolay değil. Onun icin Galatasaray taraftarı Falcao icin biraz sabırlı olmalı. Fenerbahce cok iyi takım kurdu. Lige de iyi başladı. Beşiktaş ve Galatasaray tam hazır değil ama olacaklar. Zamana yaydıklarında bu işin ustesinden gelebilecek takımlar. Gecen yıl Galatasaray 9-10 puan geriden gelip şampiyon oldu. Orada ne on plana cıkıyor; sinerji, kadro zenginliği var ama orada bir de hoca başarısı var. Fatih Terim'in ağırlığı on plana cıkıyor. Galatasaray'ın 10 puan geriden gelip Başakşehir'in onunde ipi goğusluyorsa bu hoca başarısıdır. Daha once de soyledim yine de soyleyeyim; Edin Visca'nın da gitmesi lazım. Neden gitmeli? Cunku 8-9 yıldır aynı takımda vereceğini verdi. Takıma daha verecek bir şeyi kalmadı. Heyecanı kalmadı. Bu oyuncuyu verin bir takıma oynasın. Edin Visca'yı takımda tutarsan o da verimli olamaz. Okan Buruk iyi niyetli bir insan. Bizim jenerasyondan, işini iyi yapan teknik adamlardan birisi. Okan'la ilgisi yok bunun." HaberTS __________________